AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Ben diyorum ki 'Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak' diyen bir liderle aziz bir milletin tek yürek olma halini, 'tek adamlık' safsatasıyla açıklayamazsınız.

31.03.2017 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Ben diyorum ki 'Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak' diyen bir liderle aziz bir milletin tek yürek olma halini, 'tek adamlık' safsatasıyla açıklayamazsınız." dedi

Karaaslan, Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneğini ziyaret etti.

Çiğdem Karaaslan, burada yaptığı konuşmada, referanduma yönelik kampanyaların yürütüldüğünü, kendilerinin de halkla iç içe olduğunu söyledi.

Samsun'da dün bir dağ köyünde olduğunu, orada vatandaşlarla oturup konuştuklarını, hanımları ziyaret ettiklerini anlatan Karaaslan, şöyle konuştu:

"Peki, biz bunu yaparken diğer grup ne yapıyor? Tatlı, sevimli bir kız çocuğu. Saçları iki yandan örgülü. Arkada bir güneş sembolü ve bir 'Hayır' yazısı. Siz kimsiniz, bunu söyleyen? Bilmiyorum. Çünkü bir logosu, amblemi, imzası, bir adres yok. 'Hayır' diyorsunuz ama kim olarak bunu söylüyorsunuz? Neden isminizi kullanmaktan imtina ediyorsunuz. Yoksa üzerine yazdığınız şeylerin altına imzanızı atacak kadar güvenmiyor musunuz iddialarınıza, söylediklerinize? Yoksa sabahları arabamıza bırakılan o imzasız kağıtlarda yazarlara siz de mi inanmıyorsunuz? Eğer inansaydınız bizim gibi çıkar tamamen kurumsal bir şekilde vatandaşlarla gider bunu paylaşırsınız. Şu anda arada böyle bir fark var. İnanmaktan öte şu da olabilir; öyle gruplar bir aradaki onları yan yana yazmaktan da imtina ediyor olabilirler. Çünkü bunu yazmak bu toplumun kabul edebileceği bir durum değil."

Karaaslan, kendisine göre Türkiye'nin en temel problemlerinden ve en büyük çıkmazlarından birinin sığ bakış açısına sahip muhalefet partisi olduğunu dile getirerek, "Eğer o, projeleriyle, önerileriyle, eleştirileriyle, güçlü argümanlarıyla süreçlere katkıda bulunsaydı, bugün biz demokrasi yolculuğumuzda çok daha hızlı mesafe katedebilirdik." dedi.

"O kapılar kapatıldı"

Muhalefetin her şeye "Hayır" dediğini anlatan Karaaslan, şöyle devam etti:

"Ama bugün 'Hayır' diyorlar ya hep 'Hayır' dediler zaten. Köprüye, yola, baraja 'Hayır', bütün yatırımlara, bütün adımlara... Böyle ilerlemek mümkün değil. Halkın nezdinde de bunun bir anlamı yok zaten. 'Gelin birlikte yapalım.' dediğimiz hiçbir konuda bu anlamda destek olmadılar. Şunu diyebilirlerdi; '18 olmasın 26 olsun ama mutlaka şunlar da olsun. Bu 18 maddeyi yapmışsınız ama bu 2 maddenin şurası eksik olmuş ona bunu da ekleyelim. Şu Türkiye için çok önemli. Gelin burada ortak karar verelim.' denilmedi. O kapılar kapatıldı. Biz MHP ile uzlaştık. Ne tamamen AK Parti'nin ne de tamamen MHP'nin dediği gibi. Ortada bir noktada tek amaç Türkiye Cumhuriyeti'nin baki geleceği üzerinden bir uzlaşmaya varıldı."

CHP'nin tozlu sandıklarının olduğunu ifade eden Karaaslan, "Türkiye her ne yol eşiğindeyse, her ne yeni kararın eşiğindeyse, ne zaman çok önemli bir başlangıçtaysa bir taraf fikir, proje, hedef üretirken, halkıyla birlikte bunları paylaşırken, bir taraf tozlu sandığı açıveriyor." diye konuştu.

"Tek adamlık safsatası"

Karaaslan, bu tozlu sandığın içinden bazen "laiklik", bazen de "rejim elden gidiyor." tartışmalarının çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"İşte bugün de elimizdeki 'tek adam' tartışması. Ben diyorum ki 'Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak' diyen bir liderle aziz bir milletin tek yürek olma halini, 'tek adamlık' safsatasıyla açıklayamazsınız. Bu bambaşka bir şey. Bunun millette de bir karşılığı yok zaten. Bugün biz 'Beni halk seçsin' diye neredeyse ömrünü ortaya koyan, canından vazgeçen bir liderden bahsediyoruz. Tek adam ya da diktatör kime denir biliyor musunuz? Öne tankları sürene ve arkasında saklanana tek adam ya da diktatör denir. Tankın önüne durana ancak lider denir bu ülkede. Recep Tayyip Erdoğan da bu ülkenin aydınlık geleceğinden, bu ülkenin bundan sonra çok daha kalkınarak, çok daha büyüyerek geleceğe emin adımlarla yürümesi idealinden vazgeçmemiş bir lider. Diyor ki 'Benim 16 Nisan'a kadar yaşayacağımın garantisi var mı ki kendim için istemiş olayım bunu. Ben böyle inanan biriyim' diyor."

Daha sonra, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Bursa Temsilciliğine geçen Karaaslan, yol güzergahındaki vatandaşlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement