AK Parti Genel Başkan Yardımcısı."Medyada, Bazı Haritalar Yayınlandı." - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı."Medyada, Bazı Haritalar Yayınlandı."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı."Medyada, Bazı Haritalar Yayınlandı."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, terör unsurlarının sınır dışına çıkmasıyla ilgili, "Medyada, bazı haritalar yayınlandı."

08.05.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, terör unsurlarının sınır dışına çıkmasıyla ilgili, "Medyada, bazı haritalar yayınlandı. Haritalar, saat gün vesaire bunların hepsi uydurmadır. Kimse bunlara itibar etmesin. Türk Silahlı Kuvvetlerinin tavrı, bu ülkenin genel tavrından farklı değil ve olamaz. TSK, bu milletin, bu devletin bir parçasıdır. Devlet, millet, milletin temsilcisi olan irade hangi tavırdaysa bu ülkenin ordusu ve güvenlik güçleri de o tavırdadır" dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü Grup Toplantısı'ndaki açıklamalarını eleştirdi.

"Sayın Kılıçdaroğlu'na acıyorum. Gruplar topluyor. CHP Grup Toplantı Salonu'nda, kalabalıkların, oradaki atmosferin gazına geliyor" diyen Çelik, Kılıçdaroğlu'nun Şeker Piliç firmasının iflasına ilişkin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Söz konusu firma sahiplerinin, namuslu ve ticareti düzgün yapan kişiler olduğunu ancak tesislerde 2011'de çıkan yangın dolayısıyla 8-10 ay üretim yapılamadığını belirten Çelik, borcu öz kaynaklarından daha fazla olan firmanın, şu anda KDV alacağıyla ilgili Gelir İdaresi Başkanlığına ibraz edilmiş bir belgesi bulunmadığını bildirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ve diğer yetkililerin, firma sahiplerini ısrarla arayıp, 'belgelerinizi ibraz edin ve size alacağınızı ödeyelim' dediklerini ancak firmanın belge sunmadığını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

"Kesinlikle Şeker Piliç böyle bir meseleden dolayı batmamıştır. Devlet bir ödeme yaparken, sözlü beyan üzerine ödeme yapamaz. Belgeleriyle beyan etmeniz lazım. Bu kadar açık bir gerçeği bile siz Hükümet'in aleyhinde kullanmak için, işçi kardeşlerimizin işsizliği ve çaresizliği üzerinden istismar yapacaksınız. Ayıp değil mi- Bu insanların çaresizliği üzerinden günlük polemik yapmak, rant çabası içerisine girmek ahlaki değildir. Siyasi şehvet adama yanlış yaptırır, siyasi şehvet, siyasi iffetle dengelenmezse adamın başını belaya sokar."

-"Kılıçdaroğlu, kendisi kürsüdeyken, böyle bir protesto yapılmasına izin verir mi"-

Kılıçdaroğlu'nun, Adalet Bakanlığına ve Danıştaya yapılan atamalarla göreve gelenleri, "militan" ilan ettiğini, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya ağır sözler sarf ettiğini belirten Çelik, "O insanlar, 'biz dava edeceğiz, kendi açtığımız dava önümüze gelecek' diyorlar. Bu konuda, insanların hassasiyetini eğer insanların zaafı olarak değerlendirirseniz sayın Kılıçdaroğlu, bu sizin ayıbınız olur" dedi.

İstanbul Valisi'nin yerinde olsa "Bir siyasi partinin genel başkanı olabilirsin ama bana hakaret edemezsin" diyerek, ya yargı yoluna gideceğini ya da misliyle bu sözleri iade edeceğini dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

"İstanbul Valisi, kendi başına bir insan değil ki. Hükümet'in aldığı bazı kararlar var. Onu icra ediyor. Ama Vali hata yaparsa yanlışın üstüne gidelim. Sen işçilikle şunla bunla hiç alakası olmayan bir sürü militanı sokağa salacaksın. Bütün derdi maraza çıkarmak olan nöbetçi örgütler devreye girecek. Ondan sonra polise demir bilyeler yağdıracak. Kaldırım taşları polisin üzerine yağdırılacak. Ondan sonra herkes eli kolu bağlı şekilde oturup seyredecek. Böyle bir şey olmaz. Bugün muhalefette olan, yarın iktidar olabilir.

Bir partinin genel başkanı, 'bir protestocu nerede protesto yapacağını da kendisi tayin eder' diyor. CHP Grup toplantısı yapılırken, bir kaç bin kişi, 'biz protestomuzu Meclis'te yapmak istiyoruz. Polis çekilin oradan, biz oraya dalmak istiyoruz' derse yeryüzünde böyle bir protesto anlayışı var mı- 1 Mayıs protesto için değil kutlama içindir. Buna rağmen yakıp yıktığınız zaman, kamu malına, şahıs malına, insanların malına, canına zarar verdiğiniz zaman siz protestocu olmaktan çıkar, başka şey olursunuz. O zaman siz de zarar gördüğünüz zaman şikayet etmeye hakkınız olmaz. Biz istiyoruz ki kimsenin burnu kanamasın, biber gazı da cop da olmasın ama 'canımın istediği yerde, istediğim şeyi söylerim kimse mani olamaz' diyebilir misiniz- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Grubu'nda kendisi kürsüdeyken, böyle bir protesto yapılmasına izin verir mi-"

Barışçıl amaçlarla, barışçıl yöntemle ortaya çıkan protestocuya, güvenlik güçlerince şiddet uygulanması halinde, en sert tepkiyi iktidar partisi olarak kendilerinin vereceğini belirten Çelik, "Ama görevini yapan kamu görevlilerine, Sayın Kılıçdaroğlu'nun bayramlık ağzını açarak hakaret etmesinin de yakışmadığını, ahlaki olmadığını, siyasetin bu olmadığını ifade etmek isterim" dedi.

-"Bundan sonraki aşama bu silahların bırakılmasıdır"-

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Çelik, "Çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanması hangi aşamada olacak- Silahlar bırakıldığında mı, Kandil boşaltıldığında mı süreç başarıya ulaşmış olacak" sorusu üzerine şu değerlendirmede bulundu:

"Esas hedef silahların susması değil silahların bırakılmasıdır. Bu ülkede artık terör, şiddet, kaba kuvvet, can almak, kan dökmek insanların kendini ifade etme biçimi olmamalıdır. İnsanların ne talebi varsa bunu demokratik yollarla dile getirmesinin önü Türkiye'de sonuna kadar açıktır. Terörü kutsamadan, teröre, teröriste meşruiyet kazandırmadan insanlar bunu yapabilir. 20 yıl, 10 yıl önceki Türkiye değiliz. Bugüne kadar 40 bin insan bu meseleden hayatını kaybetmiştir.

'Biz vurduk, can aldık, can verdik, taviz kopardık' derlerse bu hüsrandır. Eğer böyle bir şey olsaydı 90'lı yıllarda olurdu. 90'lı yıllarda yıllık ortalama 4 bin-5 bin PKK'lı etkisiz hale getiriliyor, 800-1100 civarında da güvenlik görevlimiz şehit oluyordu. Biz kimsenin öteki olmadığı ve ötekileştirilmediği bir Türkiye için gayret gösteriyoruz.Dolayısıyla parmakların tetikten çekilmiş olması, şu anda silahların susmuş olması, bombaların patlamıyor olması, bu birinci aşamasıdır ve bu önemlidir. Adım adım gidilecekse bundan sonraki aşama bu silahların bırakılmasıdır."

-"Bu süreç, aklın duyguların önüne çıkması için bir fırsattır"-

"Türkiye'de demokratikleşmenin artması, reformların yapılması gerekir" yorumlarına da değerlendiren Çelik, partilerinin 4'üncü Olağan Kongresi'nde "2023 Siyasi Vizyonu" başlığıyla dağıtılan kitapçıkta, 63 maddelik reform paketi açıkladıklarını hatırlatarak, "Birilerinin reform diye aklından geçirebileceği ne varsa o kitapçıkta var" dedi.

Kimsenin, "Masanın bir tarafına PKK-BDP diğer tarafına AK Parti ve devlet oturacak, pazarlık yapılacak" diye bir değerlendirme yapmamasını isteyen Çelik,

"Bu ülkede yaşayan, nefes alan herkes bu işin tarafıdır. Türkiye'de demokratikleşme çabasının herkesi ilgilendiren tarafı var. Bu süreç, aklın duyguların önüne çıkması için bir fırsattır. Şehit cenazelerinin geldiği, bombaların patladığı bir ortamda reformdan bahsedemezsiniz. Söz ettiğiniz zaman da tepki toplarsınız. Bu açıdan bu huzur ortamı, özellikle silahların sustuğu bu ortam herkes için bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekir" diye konuştu.

-"Bu mesele, 'aldı verdi' meselesi değil"-

Terör örgütü mensuplarının sınır dışına çıkışıyla ilgili kendisine gelen yeni bir bilgi olup olmadığı sorusunu Çelik, "Her şey devletin kontrolü altındadır. Devletin kontrolü altında cereyan etmektedir. Biraz önce çözüm süreci öngörüldüğü şekilde, arızasız devam ediyor derken kastettiğim buydu" şeklinde yanıtladı.

"Bir aksama olursa, çözüm süreci nasıl etkilenir" sorusu üzerine Çelik,

"Yolda arızalar olursa giderir yola devam edersiniz. Sizin hedefe ulaşmak gibi kararlılığınız varsa bunu yapmak zorundasınız. Birileri maraza çıkarabilir, birileri bazı arızalar çıkarabilir. Farklı farklı konuşmalarla toplumun canı sıkılabilir ama eğer biz bu konuda sabır göstermezsek, arızaları bertaraf ederek yolumuza devam etmezsek Türkiye zarar eder. Bu meseleyi, 'ne aldılar ne verdiler' kim kaybetti kim kazandı' meselesi olarak görürsek biz millet olarak kaybederiz. Bu mesele, 'aldı verdi' meselesi değil. Biz Türkiye'nin demokratik atmosferini daha fazla oksijenle doldurmak istiyoruz. Daha fazla insan hakları, daha fazla düşünce özgürlüğü olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.

-"TSK'nın tavrı, bu ülkenin genel tavrından farklı değil ve olamaz"-

Çelik, "Çıkışlar devam ederken, TSK'nın tavrına ilişkin bir bilgi alabilir miyiz- Herhangi bir sıcak çatışma ya da sıcak temas yaşanmaması için alınan tedbirler varsa aldığınız bilgileri bize iletebilir misiniz" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Medyada bazı haritalar yayınlandı. Haritalar, saat gün vesaire bunların hepsi uydurmadır. Kimse bunlara itibar etmesin. Türk Silahlı Kuvvetlerinin tavrı, bu ülkenin genel tavrından farklı değil ve olamaz. TSK, bu milletin, bu devletin bir parçasıdır. Devlet, millet, milletin temsilcisi olan irade hangi tavırdaysa bu ülkenin ordusu ve güvenlik güçleri de o tavırdadır."

TSK'nın tavrı ifadesinin, eskiyi çağrıştıran, vesayet döneminden kalma bir ifade olduğuna işaret eden Çelik, "Bu vücut bir bütündür, TSK da bu bütünün, mütemmim cüzlerinden birisidir yani tamamlayıcı unsurlarından, olmazsa olmazlarından birisidir ama bütün bu vücudu idare eden bir kafa, bir beyin vardır. O da milli iradeye dayalı olarak icra eden Hükümettir, siyasi iradededir. Bunu herkesin böyle bilmesi gerekiyor" diye konuştu.

"Kara Kuvvetleri Komutanı acaba ne düşünüyor", "Jandarma Genel Komutanı'nın tavrı nedir" gibi sorularının doğru olmadığını vurgulayan Çelik, "Bir bütün olarak TSK'nın tavrı, bu milletin tavrıdır, bu devletin tavrıdır. Çünkü TSK, bu milletin bağrından çıkmış, bu milletin evlatlarından oluşan bir unsur. Geçmişte bu mekanizmayı idare edenler yanlış yapmış olabilir ama bu kıyamete kadar devam edecek anlamına gelmez" dedi.

-"Bütün partilere eşit mesafedeyiz"-

AK Parti ile BDP arasında yeni anayasa konusunda bir uzlaşma olup olmayacağının sorulması üzerine Çelik, bu konuda tüm partilere eşit mesafede olduklarını söyledi. "Bizim A partisini tercih edip, B partisinden kaçmak, C partisini tercih edip, D partisine vurmak gibi bir tarzımız, tavrımız olmadı bugün de olmayacak" ifadesini kullandı.

Referanduma giden anayasa değişiklik paketi sürecini hatırlatan Çelik,

"TBMM'de AK Parti'nin halk adına, millet adına inandığı ilkelere, prensiplere kim destek verirse öpüp başımıza koyarız. Onun için yani onu tercih etmek, ondan kaçma, buna yanaşmak biz bu işin peşinde değiliz" değerlendirmesinde bulundu.

-Çözüm sürecine destek-

"Çözüm sürecine desteğin, son durumunu gösteren yeni bir araştırma var mı" sorunu Çelik, "Bu borsa yüz endeksi gibi falan değil. Yani her gün sabah şununla başladı, akşam şuraya kadar çıktı, hafif ok aşağıya doğru, biraz yukarı... Böyle bir şey yok arkadaşlar" yanıtını verdi.

Sürecin başından itibaren Türkiye'de 5-6 anket yapıldığını bildiren Çelik,

"Bu aşamada anketi farklı farklı gruplar yapıyor. Yani birisine yaptırsanız dersiniz ki 'acaba taraflı olabilir mi, acaba işin içerisinde başka şeyler var mı' Ama hepsinin ortalaması olunca buna tesadüfi diyemezsiniz" diye konuştu.

Bakanlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları başta olmak üzere tüm Türkiye'yi gezdiklerini, teşkilatlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, kanaat önderleriyle, basın mensuplarıyla toplantılar yaptıklarını anlatan Çelik, bunun çok önemli geri dönüşümleri olduğunu dile getirdi.

-" İşçi Partisi, MHP kol kola girmiş"-

Çelik, bir soru üzerine Akil İnsanlar Heyetinin çalışmalarına ve heyete yönelik protestolara da değinerek, bunların kadrolu, nöbetçi protestocular olduğunu ifade etti. Çelik, "Biz bunların cemaziyel evvelini de ahirini de biliriz. Bir yerde, Kocaeli şimdi, 1 milyon 750 bin kişilik şehir. 30 kişi, İşçi Partisi artı MHP kol kola girmiş, bu ikizler her gittiği yerde bir bakıyorsunuz ortaya çıkıyor" dedi.

"Akil İnsanları bağrına bastı", "Akil İnsanlarla fotoğraf çektirmek için dakikalarca kuyruklar oluştu" gibi haberler çıkmadığını belirten Çelik, olumsuzluklar daha cezbedici olduğu için maalesef bunların ön plana çıkarıldığını kaydetti.

-"CHP'nin bir liderlik problemi var"-

Hüseyin Çelik, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Akil İnsanlar Heyeti ile bir araya gelerek, ara değerlendirme toplantısı yapacağını hatırlatarak, yeteri kadar şöhretli olan Akil İnsanlar Heyeti üyelerinin, bu işi gönüllü yaptığını, herhangi bir karşılık beklemediğini vurguladı.

Heyetin, Türkiye'nin örneklemle alınmış bir kesiti olduğunu ifade eden Çelik, muhalefet partisi liderlerinin heyet üyelerine yönelik hakaret içeren sözlerini eleştirdi. Çelik, "Bu tavrınızla hakaretin büyüğünü siz hak ediyorsunuz. Ama ben açık söyleyeyim, bu milletle büyük bir olgunluk var, bu insanlara hala tahammül ediyorlar" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, şunları kaydetti:

"Herkese hakaret etmeyi meslek haline getiren muhalefet liderlerine vatandaş, 'Sayın Başbakanımız lütfen bunlara cevap vermesin. Sayın Bakanım siz cevap verin yeter. Sayın Başbakanımız hiç bunlarla muhatap olmasın' diyor. Aslında Sayın Başbakan bu beyzadeleri çok önemsediği için değil onlara gönül vermiş, onlara oy veren kendi halkını çok önemsediği için onlara cevap veriyor. Yani biz CHP'ye oy veren kitleyi de önemseriz, MHP'ye oy veren kitleyi de önemseriz. Onların kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesi adına, iktidar sorumluluğu adına, iktidarın getirdiği nezaket adına, hassasiyet adına bunlara cevap veriyor. Yoksa Kılıçdaroğlu'nun çok dar çerçevede bir ikna kabiliyetinin olduğunu hepimiz biliyoruz. CHP'ye oy veren 10 kişiden 3'ü Kılıçdaroğlu'nu başarılı buluyor. CHP'ye oy verenleri söylüyorum, AK Parti'ye, MHP'ye, BDP'ye oy verenlerden söz etmiyorum. CHP'nin bir liderlik problemi var."

(Bitti) - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı.'Medyada, Bazı Haritalar Yayınlandı.' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı
    15:42 TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı

    TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, İsrail aleyhine açılan soykırım davasında alınan ihtiyati tedbir kararlarının uygulanması gerektiğini ve Uluslararası Adalet Divanından (UAD) yargılama sürecini hızlandırmasını beklediklerini bildirdi. Yüksel, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin açtığı soykırım davası kapsamında UAD'nin verdiği yeni tedbir kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Isparta'da 123 litre kaçak alkol ele geçirildi, 1 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı
    15:41 Isparta'da 123 litre kaçak alkol ele geçirildi, 1 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı

    Isparta İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Gönen ilçesinde bir araçta yapılan aramada bandrolsüz 90 litre viski, 19 litre rakı ve 14 litre vodka ele geçirildi. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Giresun'da kamyonetin beton ayağa çarptığı kazada 1 ölü, 2 yaralı
    15:41 Giresun'da kamyonetin beton ayağa çarptığı kazada 1 ölü, 2 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen kazada, kamyonetin üst geçidin beton ayağına çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı, ancak ağır yaralanan bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Bahçelievler'de bıçakla öldürülen kişinin varile konulup yakılması iddiasıyla ilgili 3 şüpheli adliyeye sevk edildi
    15:40 Bahçelievler'de bıçakla öldürülen kişinin varile konulup yakılması iddiasıyla ilgili 3 şüpheli adliyeye sevk edildi

    İstanbul Bahçelievler'de bir kişinin bıçakla öldürüldükten sonra varile konulup yakılması iddiasıyla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri olan B.D'nin polise verdiği ifadesinde, öldürülen kişinin annesine sarkıntılık ettiği için bıçakladığını beyan ettiği belirtildi.

  • Samsun'da Silahlı Soygun Şüphelisi Tutuklandı
    15:40 Samsun'da Silahlı Soygun Şüphelisi Tutuklandı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde bir servis minibüsünü gasp eden ve daha sonra terk eden şüpheli, polis tarafından yakalandı. Şikayet üzerine yapılan araştırma sonucunda minibüs bulunurken, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı
    15:40 Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de ocak ayında ihracat yüzde 14 azalarak 73 milyon 100 bin dolar, ithalat yüzde 9,2 azalarak 55 milyon 700 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 14, ithalat yüzde 26,5 oranında azaldı. Ocak-Şubat döneminde ise ihracat yüzde 8,5 artarken, ithalat yüzde 16 azaldı.

  • CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yerel seçimlerde CHP'ye oy vermeye çağırdı
    15:40 CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yerel seçimlerde CHP'ye oy vermeye çağırdı

    CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, vatandaşları pazar günü yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin adaylarına oy vermeye çağırdı. Şevkin, 'İktidara 31 Mart'ta sarı kart göstereceğiz. Ardından gerçekleşecek ilk genel seçimlerde inanıyorum ki halkımızla birlikte bu kez kırmızı kartımızı çıkaracağız' dedi.

  • Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti
    15:40 Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ne ziyaret ederek, site yönetimi ve esnafla bir araya geldi. Seçer, sorunları dinledi ve sanayi sitesinin konumunu değerlendirdi. Ayrıca, sanayi esnafının taleplerine de cevap verdi.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Teknoparkı Ziyaret Etti
    15:39 Melikgazi Belediye Başkanı Teknoparkı Ziyaret Etti

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile Erciyes Teknopark'ta faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret etti. Başkan Palancıoğlu, teknoparktaki firmaların faaliyet alanları hakkında bilgi aldı ve belediyenin teknolojiyi her alanda kullanma çabalarını vurguladı. Ayrıca, teknoparkların önemine dikkat çeken Palancıoğlu, burada yapılan Ar-Ge çalışmaları ve teknolojik gelişmelerle gurur duyduklarını belirtti.

  • Yarbay Gökhan Ünyeli, intihar mektubu bırakarak yaşamına son verdi
    15:36 Yarbay Gökhan Ünyeli, intihar mektubu bırakarak yaşamına son verdi

    Ankara'da hakkında yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan Yarbay Gökhan Ünyeli, intihar mektubu bırakarak hayatına son verdi. Ünyeli'nin mektubunda, haksızlıklara tahammül sınırının aşıldığı ve Türk Milleti'nin yüksek karakterine vurgu yapıldı.


Advertisement