AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti belediye başkan adaylarından 'adalet, emanet ve millete sadakat' özelliklerine riayet etmesini yürekten tavsiye ettiğini söyledi.

06.01.2019 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti belediye başkan adaylarından 'adalet, emanet ve millete sadakat' özelliklerine riayet etmesini yürekten tavsiye ettiğini söyledi.

Kurtulmuş, Denizli'nin ilçelerinin AK Parti ve 'Cumhur İttifakı' adaylarının açıklandığı törene katıldı. Aday isimlerinin açıklanması öncesi bir konuşma yapan Kurtulmuş, AK Parti'nin, her ilin ve Türkiye'nin partisi olduğunu söyledi. Hizmet belediyeciliğinin AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ile başladığına vurgu yapan Kurtulmuş, "AK Parti Türk'ün de, Kürt'ün de, Arap'ın da, Laz'ın da, Çerkez'in de, Roman'ın da, Arnavut'un da bu coğrafyada kim varsa herkesin partisidir. Onun için Denizli teşkilatımız ne kadar kuvvetliyse, Şırnak teşkilatımız da o kadar kuvvetli olmalı. AK Parti Türkiye'nin partisidir.

Hizmet belediyeciliği Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla başladı. Ondan sonra bir şekilde marka haline geldi. AK Parti belediyeciliği bir marka haline geldi ama bu marka ve patentin sahibi Recep Tayyip Erdoğan'dır, Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğidir" dedi.

"Hepsinden incesi bir gönüle girmektir"

AK Parti'nin hizmet belediyeciliğini bir adım öteye daha götürerek gönül belediyeciliğine geçtiğine işaret eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Tevazu içerisinde, sabırla insanların gönlüne girmek 'hepsinden incesi bir gönüle girmektir' deniliyor ya, yolları, hanları, hamamları, camileri, köprüleri yapmaktan daha iyi olanın insanın gönlünü yapmak olduğunu biliyoruz. Şimdi gönülleri almak vaktidir. Şimdi gönülleri kazanma vaktidir. Şimdi şehirlerimizin her yerinde insanlarımıza dokunmak, taleplerini karşılamak vaktidir. Onun için belediye başkanlarımızdan aradığımız vasıfları söyledim, o vasıflara uygun adaylar tespit edilmesine gayret edildi. Şimdi bu dönemde belediye başkanlarımızın bu vasıflara uygun bir şekilde hareket etmesini bekliyoruz. Bu günden itibaren her belediye başkan adayımız, belediye başkanıdır biz öyle görüyoruz."

"Milletimizin üzerine bıraktığı emaneti gözümüzün içi gibi korumaktır"

Kurtulmuş, AK Parti olarak belediye başkan adaylarından bekledikleri özellikleri sıralayarak, adayların adalet, emanet ve millete sadakat ile hareket etmelerini beklediklerini ifade etti. Kurtulmuş, "Hem kampanyada hem seçildikten sonra belediye başkanlarımızın şu vasıflara riayet etmesini yürekten tavsiye ediyoruz ve belediye başkanlarımız inşallah hepsi bu vasıflara uygun hareket edeceklerdir. 'Adalet, emanet ve millete sadakat.' Her biri belediye başkanımız adil insanlar olmak zorundadır. Emanete halel getirmemek, emanete toz kondurmamaktır. Emanetin yani milletimizin üzerine bıraktığı emaneti gözümüzün içi gibi korumaktır. İkinci özelliği bu olacak başkanlarımızın. Üçüncü özelliği ise sadakattir, kime sadakat? Millete sadakat" diye konuştu.

Gerçekleştirilen törene Kurtulmuş'un yanı sıra AK Parti Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci ve belediye başkan adayları katıldı. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu
    23:36 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu

    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına düzenlenen iftar programında hakim ve savcılarla bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit savcının emanetine sahip çıkma noktasında mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Tunç, adaletin tecellisi için yapılan fiziksel ve yargı reformlarına değinerek, hukuk fakültelerinde yapılan değişikliklerin savunmayı güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.


Advertisement