AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Hatay'da konuştu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Hatay'da konuştu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Hatay\'da konuştu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, AK Parti'li 807 belediyeden 235'inin "kardeş belediye" olarak Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen illerde süresiz görevlendirildiğini bildirdi.

09.03.2023 16:21  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, AK Parti'li 807 belediyeden 235'inin "kardeş belediye" olarak Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen illerde süresiz görevlendirildiğini bildirdi.

Özhaseki, bölgede yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere, Hatay İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde, AK Parti'li belediye başkanlarının katılımıyla düzenlediği toplantının açılışında yaptığı konuşmada, bin yıllık Anadolu medeniyetinde görülen en büyük felaketlerden biriyle karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Depremlerde 11 il merkezinin yanı sıra çok sayıda ilçe ve köyün de hasar gördüğünü belirten Özhaseki, 46 bin kişinin hayatını kaybettiğini anımsattı.

Özhaseki, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 6 Şubat'taki ilk depremin hemen ardından devletin tüm yöneticileri ve birimleri ile sivil toplum kuruluşlarının sahada olduğunu, bölgede belediyecilik hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yapılması gerekenler bulunduğunu anlattı.

AK Parti'li belediyelerin tamamının, ilk andan itibaren ellerindeki imkanları deprem bölgesine yönlendirdiğini kaydeden Özhaseki, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki günlerde bu hizmetleri sürdürebilmek amacıyla yine AK Parti'li belediyeler olarak depreme uğrayan her bir vilayetimizde hangi büyükşehirlerimiz, hangi illerimiz, hangi ilçelerimiz hizmet yapacaklar, bunların koordinasyonunu bir kez daha ortaya koyabilmek, eksiklerimiz varsa bunu tamamlayabilmek, bazı yerlere takviye etmek veya fazla olan yerdeki belediye başkanı arkadaşlarımızı başka taraflara doğru sevk etmek için bu organizasyon toplantılarını yapmaya devam ediyoruz. Ne zamana kadar sürecek bu işler? Bu bölgelerde işler bitene kadar. Ne zaman biterse o zamana kadar bizim AK Parti'li belediyelerimizin tamamı görevdedir."

" Bursa, Konya, Kocaeli ve Denizli büyükşehir belediye başkanları Hatay'da görevlendirildi"

İlk depremlerin ardından geçen bir ayda önemli çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Özhaseki, Bursa, Konya, Kocaeli ve Denizli büyükşehir belediye başkanlarının, Hatay'daki çalışmalar için görevlendirildiğini aktardı.

Mehmet Özhaseki, "Antakya merkez için 31 belediye başkanı arkadaşımız daha görevlendirildi. İskenderun için 22, Defne için 8, Kırıkhan için 11 belediye başkanı görevlendirildi. Hassa, Samandağ, Yayladağı, Altınözü, Erzin, Belen, Arsuz, Kumlu, bütün belediyelerimiz için de ayrı ayrı belediye başkanı arkadaşlarımız görevlendirilecek." dedi.

Hatay'da 92 AK Parti'li belediyenin görevlendirildiği bilgisini veren Özhaseki, Adıyaman'da 47, Kahramanmaraş'ta 53, Malatya'da 28 belediyenin, Diyarbakır'da ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin görev yaptığını belirtti.

Özhaseki, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, şu anda bizim 807 belediyemizin 235'ini 'kardeş belediye' olarak ki bunlar en güçlü mali imkanları, personeli, çalıştırabileceği ekibi, iş makineleri olan belediyelerimiz, bu bölgelerde süresiz görevlendirdik." ifadesini kullandı.

AK Parti'li belediyelere ait 11 bin 565 iş makinesi, kamyon ve arazözün bölgede kullanıldığını bildiren Özhaseki, bu belediyelerin personeli olan 42 bin kişinin de çalışmalarda yer aldığı bilgisini paylaştı.

"Antakya'da kentsel dönüşüm yapılamayan binaların yüzde 90'ı yıkıldı"

Özhaseki, bazı siyasilerin bölgeye gelerek görüntü ve fotoğraf çektirip ayrılmalarından, ayrıca kentsel dönüşümde karşılarına çıkan engellerden duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı döneminde Antakya'nın bazı mahallelerinde kentsel dönüşüme gidilmesiyle ilgili yaşanan sorunlara değinen Özhaseki, kentsel dönüşüm yapılamayan binalardan yüzde 90'ının son depremlerde yıkıldığını veya hasar gördüğünü aktardı.

İstanbul'da AK Parti'li belediyelerin kentsel dönüşüm yapmayı sürdürdüğünü, ancak itiraz edilip mahkemeye gidilen dava dilekçesi sayısının 1047 olduğunu ifade eden Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zor bir iş gerçekten kentsel dönüşüm. İnsanları ikna edeceksiniz, evi boşaltıp yeniden yapacaksınız. Bu zorluklara bizim arkadaşlarımız razılar. CHP'li arkadaşlar kolayını bulmuşlar. Şöyle yapıyorlar; 'Kentsel dönüşüm değil bu rantsal dönüşüm oldu'. Bunu diyenlere diyorum ki 'Tamam, belediye başkanı değil misiniz? Lütfen rantsal dönüşüm yapmayın, kentsel dönüşüm yapın'. Haydi yapın, yeter ki Allah rızası için yapın, ne olur yapın. Ama biz onlara bakarak hareket edecek değiliz. Biz bir taraftan burada yaraları sarmaya devam edeceğiz bir taraftan da kentsel dönüşümü doğru bir şekilde yapıp Türkiye'yi geleceğe hazırlayacağız."

Basına kapalı devam eden toplantıya, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, Hatay'da konuştu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement