AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, "Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz ve topraklarımızdaki terör unsurlarını söküp atacağız. Bu, en çok da şehitlerimizin ruhuna, şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve gazilerimizin ailelerine olan borcumuzdur.

19.11.2016 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, "Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz ve topraklarımızdaki terör unsurlarını söküp atacağız. Bu, en çok da şehitlerimizin ruhuna, şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve gazilerimizin ailelerine olan borcumuzdur." dedi.

Şahin, AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığınca 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve gaziler onuruna Gölbaşı'nda düzenlenen programa katıldı.

Programda konuşan Şahin, "Bugün bizler, bağımsız, özgür, hür bir ülkenin evlatları olarak bu topraklarda yaşayabiliyorsak, bu hiç şüphesiz 15 Temmuz gecesi şehitlerimizin, gazilerimizin fedakarca, büyük bir cesaret ve cesametle ortaya koyduğu kahramanlığın bir sonucudur." ifadesini kullandı.

Şehit aileleri ve gazilere teşekkürlerini ileten Şahin, şöyle devam etti:

"Eğer 15 Temmuz gecesi devlet içine çöreklenmiş, özellikle askeriyede öbeklenmiş, üzerine şerefli Türk ordusunun üniformasını geçirmiş, eli kanlı, darbeci, sapkın bir anlayışın katilleri olan FETÖ'cü terör örgütü mensupları emellerine ulaşmış olsalardı, bugün bu topraklarda belki de manda ve himayenin altında yaşayan bir ülkenin evlatları olacaktık. Ancak o gece şehitlerimiz, gazilerimiz, işgal edilmiş bir ülkede mahcup ve mahzun yaşamaktansa 'Bu kara toprağa şerefle düşmeyi göze alırız' diyerek sokakları, caddeleri, meydanları doldurdu ve o 15 Temmuz karanlık gecesini, 16 Temmuz'un aydınlık sabahına çevirdi. Bunun için şehitlerimize, gazilerimize ne kadar şükran duygularımızı ifade etsek azdır."

"15 Temmuz aynı zamanda son haçlı seferiydi"

15 Temmuz'un, Türkiye'nin, tarihinde bugüne kadar karşılaşmadığı bir işgal girişimi olduğunu belirten Şahin, "15 Temmuz aynı zamanda son haçlı seferiydi bu topraklara. Bu haçlı zihniyetinin temsilcisi, maşası olan Fetullahçı Terör Örgütü mensupları, milletimizin vergileriyle alınan tankları, tüfekleri, silahları, helikopterleri, bombaları milletimize karşı kullanma alçaklığını gösterdiler." diye konuştu.

Şahin, bu hain girişimin, Türk milletinin kararlı duruşuyla akim kaldığını, böyle bir girişimin bir daha yaşanmaması için çıkarılması gereken dersler olduğunu vurguladı.

15 Temmuz'dan sonra terörle mücadele amacıyla gerekli tedbirlerin büyük bir kararlılıkla alındığını hatırlatan Şahin, bu kapsamda olağanüstü hal ilan edildiğine, bu uygulamanın darbecilere, katillere, teröristlere ve terör maşalarına karşı alındığına dikkat çekti.

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Şahin, "Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz ve topraklarımızdaki bu terör unsurlarını söküp atacağız. Bu, en çok da şehitlerimizin ruhuna, şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve gazilerimizin ailelerine olan borcumuzdur." diye konuştu.

"TBMM'nin tepesine de bomba yağdırdılar"

15 Temmuz'un en kanlı sahnelerinin Ankara'da yaşandığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Bu ülke çok acılar yaşadı, çok darbeler ve işgal girişimleri gördü ancak tarihinde hiçbir düşmanının aklının ucundan bile geçirmediği bir şeyi yaşadık o gece. O da millet iradesinin temsilcileri olan milletvekillerinin, bizlerin, sizlerin iradesini temsil ettiğimiz Türkiye Büyük Millet Meclisinin bombalanmasıydı. O gece bizlere emanet ettiğiniz iradenizi dimdik ayakta tutmak için bizler de TBMM'ye koştuk. O gece TBMM'yi, tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda Polatlı'dan top sesleri altında çalıştığı gibi açık tuttuk ve sizlerin iradesini dimdik ayakta tuttuk. Bu, darbecileri tabiri caizse çileden çıkardı. Bütün planlarını bozan o geceki en önemli olaylardan, dönüm noktalarından biri de TBMM'nin çalışmalarına, bütün siyasi partilerin katılımıyla devam etmesiydi. Bundan rahatsızlık duydukları, planlarının bozulduğunu düşündükleri, düzenlerine çomak sokulduğunu anladıkları için TBMM'nin tepesine de bomba yağdırdılar. Ancak bununla da sonuca ulaşamadılar, muvaffak olamadılar. Bundan sonra da asla muvaffak olmaları mümkün olmayacak."

Şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleriyle bir araya gelmeyi kendilerine görev addettiklerini söyleyen Şahin, "Çünkü o gece sizler, sizlerin yakınlarız, şehitlerimiz, gazilerimiz, birileri para çekmek için bankamatiklere koşarken, kendilerince yiyecek stoklamak için marketlere koşarken, vatanınıza, milletinize, devletinize sahip çıkmak için meydanlara, sokaklara ve darbecilerin hedeflerine koydukları kurumların önüne koştunuz." ifadelerini kullandı.

"Bizi parçalamak isteyenler, bizi birbirimize daha da yakınlaştırdılar." diyen Şahin, farklılıkları kullanarak milleti bölmek isteyenlerin, bu farklılıkların milleti birbirine daha da yaklaştırdığını ilerleyen günlerde gördüğünü belirtti.

Şehit yakınından duygulandıran konuşma

Programda, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde, darbecilerin helikopterden açtığı ateş sonucu şehit olan Cuma Dağ'ın (39) kayınvalidesi Fatma Çınar da duygularını ifade etti.

"Ezan dinmez diyen, bayrak inmez diyen, şehit ölmez diyen birileri var. Şehitler ölmez, vatan bölünmez." diyerek sözlerine başlayan Çınar, bir şehit torunu olarak, Çanakkale'de, Sakarya Savaşı'nda, Malazgirt Savaşı'nda şehit olan, Sarıkamış'ta eksi 39 derecede yazlık kıyafetlerle donan kahraman vatan evlatlarını rahmetle andığını belirtti. Çınar, "Onlara minnet borçluyuz. Vatanımızı namusumuz gibi seviyoruz." şeklinde konuştu.

Çınar, şunları söyledi:

"Kanlı darbe gecesi, siyonistlerin, küfrün tek millet olduğunu, el ele verip o güzel Türkiyemizi, Anadolumuzu bölmek isteyenleri yadırgıyoruz, esefle kınıyoruz. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Biz buralara kolaylıkla gelmedik. Bu FETÖ'ye, küresel güçlere, hainlere, Yahudi misyonlarına, siyonist düzenbazlarına bu meydanı vermemeliyiz. Bunlara bu fırsatı vermemeliyiz. Acımız çok, ağlamamak için yüreğime akıtıyorum. Gözyaşı kandır, ciğerden gelir, süzülür, tuzlu bir su haline gelir. Gözyaşlarımı içime akıtıyorum."

Çınar, 15 Temmuz gecesi damadı Cuma Dağ'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde darbecilerin helikopterden açtığı ateş sonucu şehit düştüğünü, kızı Rukiye Dağ'ın ise yaralanarak gazi olduğunu belirtti.

"Türk milleti karanlığı aydınlığa çevirmesini bildi"

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 15 Temmuz'un, Türkiye için karanlık olan ancak milletin bu karanlığı aydınlığa çevirmesini bildiği ve hainlere gerekli dersi verdiği bir gece olduğunu dile getirdi.

Gölbaşı'nın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 63 şehit verdiğini belirten Duruay, "Çanakkale'deki, Kurtuluş Savaşı'ndaki dedelerimizin torunları olduğumuzu 15 Temmuz gecesi bütün dünyaya haykırdık." dedi.

Çankaya İlçe Başkanı Ali Güven de "Şer odakları bir araya geldiler ve kötü amaçlarla ülkemize zarar vermek istediler ama biz birliğimiz, beraberliğimiz, inancımız ve sabrımızla bu şer odaklarını defettik, defetmeye devam ediyoruz." dedi.

Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Güven, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Çankaya İlçe Başkanlığı olarak Şehit ve Gaziler Komisyonu oluşturduklarını, şehit yakınları ve gazilerin sorunlarını takip ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement