AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu'ndan "yeni anayasa" değerlendirmesi - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu'ndan "yeni anayasa" değerlendirmesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, hayata geçirilecek yeni sivil anayasayla Türkiye'nin hızına hız katacaklarına yürekten inandığını söyledi.

12.02.2021 19:05  Güncelleme: 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, hayata geçirilecek yeni sivil anayasayla Türkiye'nin hızına hız katacaklarına yürekten inandığını söyledi.

Sarıeroğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı, Serinevler Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Adana Gençlik Kolları 6. Olağan İl Kongresi'nde konuşma yaptı.

Yeni anayasa çalışmasıyla ilgili süreci başlatmak istediklerini ifade eden Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü eğitimin, sağlığın, çalışma hayatı dahil her alanda yeni bir dünya düzeni içerisindeyiz. Kurallar baştan yazılıyor, uygulamalar en baştan revize ediliyor. Her şey yeniden formatlanıyor. Yamalı bohça haline gelmiş, darbeci zihniyetin eliyle yazılmış, artık değişiklileri yama tutmaz hale gelmiş bir anayasayla, böyle bir dünya düzeni içinde yol yürümemiz zor oluyor. Bu anayasa bize dar geliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle yaptığımız değişiklikler, Türkiye'nin şu anda hızlı bir şekilde ilerlemesine katkı sağlıyor ama biz iddiaları ve idealleri büyük, 82 milyon vatandaşımızla ilgili hedefleri büyük bir ülkeyiz."

Sarıeroğlu, Türkiye'nin örnek gösterilen bir ülke haline geldiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmişte İrlanda, Kore mucizesi derlerdi, Batı'yı örnek gösterirlerdi. Son 18 yıldır doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli, öğrencisinden esnafına, çiftçisinden emeklisine ve emekçisine her kesimi ilgilendiren devrim niteliğinde yaptığımız düzenlemelerle şu anda 'Türkiye mucizesi' diye örnek gösterilen bir ülkeyiz. Bunu daha ileri götürmek istiyoruz. Bunu yaparken de sivil, bütüncül bir bakış açısıyla, tüm toplum kesimlerini kapsayan, herkesin katkısıyla, emeğiyle hazırlanmış bir anayasayla Türkiye'yi taçlandırmak istiyoruz. Bu süreçte bizler de sivil toplum örgütlerimizin, kadın, genç ve her alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızın Sayın Cumhurbaşkanı'mızın katkısını almak istiyoruz. Türkiye'nin bunu hak ettiğine inanıyoruz.

Türkiye'nin artık sivil bir anayasa yapması gerektiğine inanıyoruz. İnşallah Cumhur İttifakı olarak, Türkiye'nin bu hedefini de toplum kesimlerimizin desteğiyle hayata geçireceğimize yürekten inanıyorum."

Yeni anayasaya sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da katkısını beklediklerini belirten Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Uzayla ilgili hedefleri ortaya koyduğumuz, yerli ve milli savunma sanayi konusunda yüzde 70'lere ulaşmış bir seviyeye geldiğimiz, yerli otomobilimizi gerçekleştirdiğimiz, uluslararası arenada hem sahada hem masada iddialarımızla aksiyonel bir konumda olduğumuz bir dönemde, inşallah hayata geçireceğimiz sivil anayasamızla Türkiye'nin hızına hız katacağımıza yürekten ve gönülden inanıyorum. Daha çok toplumumuzun, sivil toplum kuruluşlarımızın ve milletimizin vereceği katkıyla şahsen çok daha ilgiliyiz. İnşallah bu katkıları alacağımız platformları, ortamları da gerçekleştireceğiz. Geçmişte çok defa bu konuyla ilgili hedefler ortaya koymuştuk ama inşallah şu anda bu hedefe ulaşmak için en uygun ortam ve imkanda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnşallah gençlerimizin desteğiyle de bunu hayata geçireceğiz."

Diğer konuşmacılar

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Hasan Murat Öz de partisinin kendisini milletine ve ülkesine adadığını vurgulayarak, "AK Parti inanmışlığı, vefayı ve hizmeti hayatının merkezine yerleştiren partidir. Değerli büyüklerimizin arkasında, onların bize gösterdiği yolda sımsıkı sarılıp, onların yolundan ayrılmayacağız." dedi.

AK Parti Adana İl Gençlik Kolları Başkanlığına seçilen Mustafa Yıldız da çalışmalara durmadan ve üstüne kayarak devam edeceklerini bildirdi.

Kongreye, AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç, Ahmet Zenbilci, Tamer Dağlı ve Abdullah Doğru ile partililer katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu\'ndan "yeni anayasa" değerlendirmesi
Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu'ndan 'yeni anayasa' değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.

  • Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı
    16:08 Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yerel yönetimlerin belirlenmesi amacıyla pazar günü yapılacak seçimler dolayısıyla kaleme aldığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) medyasında geniş yer bulan "Türkiye'de Mahalli İdareler Seçimleri" makalesinde, "31 Mart 2024...

  • İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak
    16:07 İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak

    İzmir Valiliği, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için 16 bin 277 personelin görev yapacağını duyurdu. Seçimde 10 bin 721 sandıkta 3 milyon 459 bin 970 seçmenin oy kullanabileceği belirtildi. İl genelinde seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için gerekli tedbirlerin alındığı açıklandı.

  • İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, Maden Faciası Yanıtına Tepki Gösterdi
    16:05 İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, Maden Faciası Yanıtına Tepki Gösterdi

    İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden faciasına ilişkin verdiği soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın verdiği yanıta tepki gösterdi. Zorlu, Bayraktar'ın yanıtında 'Söz konusu maden sahasının Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEK) tarafından en son 05.08.2023 tarihinde mahallinde tetkik edildiği' bilgisini verdiğini belirterek, 'Öyle anlaşılıyor ki herhangi bir kusur tespit edilmemiş. Durumun özeti şu; 9 insanımızın göçük altında kaldığı bu olayda herkes suçsuz ve daha önce de olduğu gibi herkes elini yıkayıp çıkacak' dedi.

  • Samsun'da DEAŞ operasyonunda 2 yabancı uyruklu gözaltına alındı
    16:05 Samsun'da DEAŞ operasyonunda 2 yabancı uyruklu gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenledi. Irak uyruklu 2 DEAŞ şüphelisi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgularının tamamlanmasının ardından Samsun Adliyesine sevk edildi.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye personeli ile iftar davetinde buluştu
    16:04 Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye personeli ile iftar davetinde buluştu

    Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye personeli ile iftar davetinde bir araya geldi. Büyükerşen, '25 yılda birlikte imza attığımız örnek çalışmalardan dolayı hepinize minnettarım. Alınlarınızdan öpüyorum, hoşça kalın' dedi.

  • Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi
    15:59 Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane çukuru olarak tanımlanan bölgedeki sorunları çözeceklerini ifade etti. Dağ, Bergama'da TMSF başkanıyla yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, önümüzdeki 5 senelik süreçte Basmane çukurunda önemli bir mesafe kat edeceklerini düşündüğünü söyledi.

  • Antalya'daki kültür merkezinin bakımsızlığı olay çıkardı! Muhittin Böcek ve Tamer Karadağlı birbirine girdi
    15:59 Antalya'daki kültür merkezinin bakımsızlığı olay çıkardı! Muhittin Böcek ve Tamer Karadağlı birbirine girdi

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Devlet Tiyatrosu ile Devlet Opera ve Balesi'nin ortak kullandığı kültür merkezi için "Rezalet" diyen Tamer Karadağlı'ya "Seçim telaşı sarmış, siyaset yapsın diye Antalya'ya göndermişler. Binanın bakım hizmetleri bakanlığa aittir" dedi. Tamer Karadağlı da Böcek'in sözlerini yalanladı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.


Advertisement