AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) Türkiye'ye yönelik siyasi denetim sürecine almasına ilişkin kararı konusunda, "Alınan karar tamamıyla haksızdır, Türkiye'nin gerçekliğinden uzak bir karardır.

28.04.2017 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) Türkiye'ye yönelik siyasi denetim sürecine almasına ilişkin kararı konusunda, "Alınan karar tamamıyla haksızdır, Türkiye'nin gerçekliğinden uzak bir karardır." dedi.

Yılmaz, merkeze bağlı Çeltiksuyu köyünde vefat eden Rabia Gültekin'in taziyesine katılarak, aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

Daha sonra geldiği Bingöl Havalimanı'nda AA muhabirine açıklama yapan Yılmaz, 16 Nisan'da yapılan halk oylamasında yüzde 73 oranında "Evet" oyu veren vatandaşlara teşekkür etmek amacıyla Bingöl'de 2 günlük ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine "Evet" diyerek, onay veren iller arasında Bingöl'ün ilk 10'da bulunduğunu kaydeden Yılmaz, "Bu vesileyle Türkiye'nin önü açılmış oldu. 2023 hedeflerimize çok daha hızlı bir şekilde yürüyeceğiz. Demokrasimizi daha ileriye taşıyacağız, huzurumuzu pekiştireceğiz, dış dünyada daha güçlü bir ülke haline geleceğiz. Yüksek Seçim Kurulu resmi sonuçları ilan etti. Bu sonuçlar Resmi Gazete'de yayınlandı. Dolayısıyla sonuçlar kesinleşmiş oldu." diye konuştu.

Yeni hükümet sisteminin aşamalı bir şekilde yürürlüğe gireceğini belirterek, bazılarının hemen bazılarının da 2019 yılında seçilecek cumhurbaşkanıyla yürürlüğe gireceğini aktaran Yılmaz, "Milletimiz son sözü verdi. Bundan sonra herkese düşen milletin kararına saygı duymaktır. Bütün partiler, değişik siyasi görüşler, herkes eşit şartlar altında yeni yönetim sistemin kuralları altında siyaset yapmaya devam edecek." değerlendirmesini yaptı.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin Türkiye'ye yönelik kararını eleştiren Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türkiye'ye yönelik denetim kararı aldı. Alınan karar tamamıyla haksızdır, Türkiye'nin gerçekliğinden uzak bir karardır. Daha çok uluslararası medyadaki oluşturulan algılardan ve bazı terör örgütlerinin yurt dışında yaptığı lobi çalışmalarından kaynaklandığını düşünüyorum. Nitekim orada oy veren üyelerin sayısına baktığınız zaman konseyin üye tam sayısının üçte bir civarında bir oyla bu karar alındı. Bu karar inanıyorum ki en kısa sürede düzeltilecektir. Türkiye kim ne derse desin reformlarına devam edecektir."

Yılmaz, geçen yıl yaşanan 15 Temmuz hadisesinin aslında Türkiye'de demokrasinin olgunluğunu gösteren bir hadise olduğuna işaret ederek, yönetimlerinin, değişik siyasi görüşlerin, medyanın ve halkın hep birlikte bu hain girişimi bertaraf ettiğini bildirdi.

"Bunun takdir edilmesi ve Türkiye ile demokrasi açısından dayanışma sergilenmesi gerekirken, denetim kararı verilmesi son derece haksız olmuştur. Bütün kesimler olarak tepki göstermemiz gereken bir karardır. Bu herhangi bir partiye veya hükümete yönelik bir karar değildir, tüm milletimize, ülkemize dönük bir karardır." diyen Yılmaz, devlet ve millet olarak tepkilerini ortaya koyarak, yollarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor
    15:37 İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı halk eğitim merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin, Gazze'deki kadın ve çocuklar için hazırladığı oyuncak, battaniye ve kışlık giysileri taşıyan tır, Mersin Limanı'na hareket etti. Yardım tırı, dualarla Mersin Limanı'na uğurlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Filistinlilerin yaşadığı acıyı hafifletmek adına ellerinden geldiğince Gazze'ye yardıma devam edeceklerini belirtti.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı
    15:35 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2-6 Nisan tarihleri arasında kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını açıkladı. Valilik, ilgili kanun maddelerine dayanarak alınan kararın, tüm açık alan etkinliklerini kapsadığını belirtti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor
    15:35 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilhisar ilçesinde yeni yerleşim yerleri için 6 milyon 850 bin lira maliyet ile içme suyu yatırımının devam ettiğini açıkladı. Büyükkılıç, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde taşımak için hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Isparta'da yağma suçundan aranan şahıs yakalandı
    15:34 Isparta'da yağma suçundan aranan şahıs yakalandı

    Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, yağma suçundan aranan G.H. isimli şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi. Şahıs, 42 yıl 5 ay 8 gün hapis cezasıyla aranıyordu.

  • Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Verildi
    15:33 Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Verildi

    Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görev yapacak sandık kurulu başkanlarına malzeme torbaları teslim edildi. Malzeme torbalarında oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu, sandık seçmen listesi ve görme engelli oy kullanma şablonu bulunuyor. İl ve ilçe merkezlerinde görevli sandık kurulu başkanlarına ise malzeme torbaları oy verme günü saat 05.00'te dağıtılacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı ifade verdi
    15:33 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı Hüseyin Köksal'da şüpheli olarak Savcılıkta ifade verdi.


Advertisement