AK Parti'den işten çıkarıldıkları için İBB önünde eylem yapan eski çalışanlara destek geldi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den işten çıkarıldıkları için İBB önünde eylem yapan eski çalışanlara destek geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Parti eski Milletvekili Metin Külünk, İBB binası önünde işten çıkarıldıkları için eylem yapan işçilerle bir araya geldi.

03.09.2019 15:16  Güncelleme: 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı iştiraklerden çıkarılan işçilerin eylemi devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Parti eski Milletvekili Metin Külünk, Saraçhane'deki başkanlık binası önüne gelerek işten çıkarılan işçilere destek verdiler.

"16 MİLYONU KUCAKLAYACAĞIZ DİYENLERE SESLENİYORUM"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, "Tamamen partizanca, haksız, adaletsiz bir yaklaşım. Seçim öncesi 16 milyonu kucaklayacağız diyen bir büyükşehir belediye başkan adayı vardı. Yine CHP genel başkanının sözleri var. 'Hiçbir şekilde CHP'nin kazandığı yerlerde işten çıkarılmayacak, namus sözü veriyorum' demişti. Ben bu namus sözü verenlere, '16 milyonu kucaklayacağız' diyenlere sesleniyorum. Bir an önce bu zulümlere son verin. Sadece İstanbul'da değil, farklı illerde de bu işten çıkarmaları duyuyoruz. Bütün emekçi kardeşlerimizin hak hukuk mücadelesinde yanlarında olacağız" dedi.

AK Parti'den işten çıkarıldıkları için İBB önünde eylem yapan eski çalışanlara destek geldi

"ÖDÜL BEKLERKEN İŞTEN ÇIKARILDIM"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İSTGUVEN'den çıkarılan Ebubekir Genç hikayesini Kaya'ya anlatırken göz yaşlarını tutamadı. İstanbul'da yaşanan sel felaketinde, 50 kişiyi kurtardığı söyleyen Genç ödül beklerken işten çıkarıldığını dile getirdi.

AK Parti'den işten çıkarıldıkları için İBB önünde eylem yapan eski çalışanlara destek geldi
Ebubekir Genç

Hukuksal sürecin takipçisi olacaklarını belirten Kaya, "Temennimiz İBB Başkanının bu aldığı karardan bir an önce dönmesi ve bu hukuksuzluğa bu adaletsizliğe son vermesi. Selde, kendisi tatildeyken 50 vatandaşımızı kurtaran kardeşimiz burada. 25 yaşında gözyaşları içinde o sel felaketinde gösterdiği fedakarlığı anlattı. İBB'den ödül beklerken kapının önüne konuldu. Bir an önce işlerine geri alınmalı, verdikleri o günkü mücadelelerinden dolayı ödülleri verilmeli" dedi.

"DAHA ÇOK ADAM ATACAK, HAZIRLIK YAPIYOR"

Geçmiş dönem AK Parti Milletvekili Metin Külünk ise eylem yapan işçilere bir tencere çorba getirdi. Külünk yaptığı açıklamada "Okullar açılıyor. Çocukları okula gidip defter, kalem, çanta ihtiyacı olan kaç kişi varsa tespit etsinler. Biz dayanışma örneği ortaya koyup o kardeşlerimizin okul ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Bugün dayanışma vaktidir. Şiddetsiz bir direniş örneği verilmektedir. Bu demokratik bir haktır. Burada şu anda İSMEK'leri kapatacak hazırlık yapıyor. İSPARK'tan daha çok adam atacak. Hazırlık yapıyor" dedi.

AK Parti'den işten çıkarıldıkları için İBB önünde eylem yapan eski çalışanlara destek geldi
AK Parti\'den işten çıkarıldıkları için İBB önünde eylem yapan eski çalışanlara destek geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti'den işten çıkarıldıkları için İBB önünde eylem yapan eski çalışanlara destek geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kozluk ilçesinde öğrenciler için etkinlik düzenlendi
    15:28 Kozluk ilçesinde öğrenciler için etkinlik düzenlendi

    Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kendine Gülümse Vakfı (KGV) arasında yürütülen 'Haydi Umutla Gülümse Projesi' kapsamında, 10 farklı okulda yaklaşık bin öğrenciye ağız ve diş sağlığı, sağlıklı beslenme ve öz bakım alışkanlıklarına yönelik etkinlik yapıldı. Etkinlikte, tiyatro oyunu sahnelendi ve öğrenciler eğlenceli zaman geçirdi.

  • Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
    15:26 Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Kuvvetli Fırtına Uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli fırtına, Marmara ile Kıyı ve Güney Ege'de yerel kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Ankara Valiliği de kuvvetli fırtına uyarısında bulunarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

  • Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı
    15:25 Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı

    Karaman'ın Bozkandak köyünde bir çiftçiye ait oğlak, kayalıklar arasında mahsur kaldı. Köylülerin kendi çabalarıyla oğlağı kurtaramaması üzerine AFAD ekiplerinden yardım istendi. AFAD ekipleri, oğlağı bulunduğu yerden kurtararak sahibine teslim etti.

  • Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak
    15:24 Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak

    Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan Osmangazi Tarihi Kent koşusu nedeniyle kapatılacak yollar hakkında açıklama yaptı. Koşu, iki farklı güzergahta gerçekleşecek ve etkinlik süresince belirtilen yollar trafiğe kapatılacak.

  • Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı
    15:24 Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan anne ve oğlu, motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Kazada yaralanan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın cenazesi toprağa verildi
    15:24 Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın cenazesi toprağa verildi

    Yalova'da organ bağışı taahhüdünde bulunduktan 3 gün sonra geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Melek Karakaş'ın cenazesi toprağa verildi. Karakaş'ın organları ise 4 hastaya nakledildi.

  • Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi
    15:23 Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

    Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısında, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılında gerçekleştirdiği kuru meyve ve mamulleri ihracatının detayları da açıklandı. Rapora göre, Birliğin kuru meyve ve mamulleri ihracatının Türkiye genelindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşti ve en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Irak yer aldı.

  • Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı
    15:23 Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı

    Midyat Belediyesi zabıta ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, araçlarını kaldırıma park eden sürücüleri uyardı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, kaldırımların yayalara ait olduğunu ve vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirtti.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı
    15:19 Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik şartlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan maddi destek miktarını yüzde 110 arttırdıklarını söyledi. Halk Kart desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin banka kartına aylık yüklenen miktar ile temel ihtiyaçlarının karşılaması sağlanıyor.


Advertisement