Kurtulmuş, "Giresun Tanıtım Günleri"nde konuştu - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş, "Giresun Tanıtım Günleri"nde konuştu

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bu kadar haksızlıkların, adaletsizliklerin hüküm sürdüğü, savaşların, açlıkların, kıtlıkların, işgallerin her türlü zorlukların maksimum seviyede yaşandığı günümüz dünyasında bu asil milletin evlatlarına ve Giresun'un uşaklarına düşen yeni,...

19.11.2021 20:15  Güncelleme: 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bu kadar haksızlıkların, adaletsizliklerin hüküm sürdüğü, savaşların, açlıkların, kıtlıkların, işgallerin her türlü zorlukların maksimum seviyede yaşandığı günümüz dünyasında bu asil milletin evlatlarına ve Giresun'un uşaklarına düşen yeni, hakkaniyetli ve adil bir dünyanın kurulması için canla başla mücadele etmektir." dedi.

Kurtulmuş, Yenikapı Etkinlik Alanında düzenlenen Giresun Tanıtım Günleri programında, bu tür etkinliklerin sadece bir araya gelmek, hasbihal etmek, dertleşmek ve daha yakından tanışmanın ötesinde büyük anlamlar taşıdığını söyledi.

Özellikle küresel kültürün hayatın her alanına hükmettiği bir dünyada Anadolu'ya has kültürel güzelliklerin bu etkinlikler vasıtasıyla canlı tutulduğunu ve gelecek nesillere aktarıldığını vurgulayan Kurtulmuş, "Bunu sadece kültürel bir hemşehri buluşması değil, aynı zamanda geleceğe imza atan bir takım kültürel etkinlikler olarak görmekte çok büyük fayda olduğu kanaatindeyim." diye konuştu.

İstanbul'daki Giresunluları bir araya getiren yetkililere teşekkür ettiğini dile getiren Kurtulmuş, Türkiye'nin ve dünyanın içinden geçtiği sürece işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye'nin ve dünyanın son derece önemli bir süreçten geçtiğini hep beraber görüyoruz. Türkiye, çok büyük iddiaları olan sadece tarihten gelen birikimleri dolayısıyla değil, bugün karşı karşıya kalmış olduğu bir takım meydan okumalarla, sahip olduğu imkan ve potansiyeliyle önümüzdeki yüzyılın en büyük ülkelerinden birisi olmaya aday bir ülkedir. Bu anlamda hepimiz nerede olursak olalım, hangi işi yapıyor olursak olalım, hangi dünya görüşüne bağlı olursak olalım, hangi siyasal amacın peşinde olursak olalım, kimliklerimiz ne kadar farklı olursa olsun, hepimizin iki ortak hedefi hiç unutmaması lazım. Bunlardan birisi yeniden güçlü büyük Türkiye'yi inşa etme azmi ve kararlılığıdır. Her alanda bugünden daha ileriye gidecek, ekonomisinden, siyasetine, milli savunma sanayinden toplumsal bütünleşmesine kadar çok daha güçlü bir hale gelecek Türkiye'yi kurma azmi, iradesi ve kararlılığı hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Nerede olursak olalım, hepimiz aynı hedefe işaret edeceğiz ve hepimiz güçlü büyük Türkiye'yi korumak için mücadele edeceğiz. İkinci temel ortak hedefimiz ise bu kadar haksızlıkların, adaletsizliklerin hüküm sürdüğü, savaşların, açlıkların, kıtlıkların, işgallerin her türlü zorlukların maksimum seviyede yaşandığı günümüz dünyasında bu asil milletin evlatlarına ve Giresun'un uşaklarına düşen yeni, hakkaniyetli ve adil bir dünyanın kurulması için canla başla mücadele etmektir. Bu iki ortak hedefte birleşeceğiz, bütünleşeceğiz, çabalarımızı, emeklerimizi, dostluklarımızı, yüreklerimizi yan yana getireceğiz."

Kurtulmuş, Türkiye'nin yakalamış olduğu bu güzel ivmeyi çok daha güzel bir şekilde ileriye doğru taşıyacağını belirterek, "Ümit ediyorum ki her hemşehri derneği etkinliği ile daha güçlü bir Türkiye'nin, daha büyük bir Türkiye'nin ve daha adil bir dünyanın kapısını aralayan büyük bir Türkiye'nin insanları olarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Konuşmasının ardından Kurtulmuş'a, Giresun Valisi Enver Ünlü ve Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, plaket ve kemençe takdim etti.

Bu arada Kurtulmuş, Giresun'a has ürünlerin tanıtıldığı stantları gezerek, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve çok sayıda davetli katıldı.

Kurtulmuş, "Giresun Tanıtım Günleri"nde konuştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş, 'Giresun Tanıtım Günleri'nde konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement