AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: "Türkiye'yi hep beraber daha ileri taşıyacağız" - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: "Türkiye'yi hep beraber daha ileri taşıyacağız"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Türkiye'yi hep beraber daha ileri taşıyacağız ama bütün bunları yapabilmek için de birlikten, beraberlikten, bir arada olmaktan, omuz omuza olmaktan, gönüllerimizi, hedeflerimizi, ideallerimizi birleştirmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

24.11.2019 01:21  Güncelleme: 01:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, " Türkiye'yi hep beraber daha ileri taşıyacağız ama bütün bunları yapabilmek için de birlikten, beraberlikten, bir arada olmaktan, omuz omuza olmaktan, gönüllerimizi, hedeflerimizi, ideallerimizi birleştirmekten asla vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Ünye ilçesindeki bir otelde düzenlenen programda partililer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Kurtulmuş, Türkiye'nin bugün fevkalade önemli bir noktada olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin her alanda uluslararası camiada en çok adından söz edilen ülkelerden birisi haline geldiğini vurgulayarak, "Türkiye, dünyanın süper liginde oynayacak bir güce, imkana ve performansa ulaştı. Allah'a çok şükür daha alacağımız çok mesafe var. Durmayacağız. Bu yer Türkiye'ye yeter, demeyeceğiz. Türkiye'yi hep beraber daha ileri taşıyacağız ama bütün bunları yapabilmek için de birlikten, beraberlikten, bir arada olmaktan, omuz omuza olmaktan, gönüllerimizi, hedeflerimizi, ideallerimizi birleştirmekten asla vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

Bu coğrafyada büyük meydan okumalarla karşı karşıya olduklarını dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Türkiye, son birkaç ayı göz önünde bulundurduğunuzda, bir taraftan S-400 krizi üzerinden köşeye sıkıştırılmaya çalışıldı, bir taraftan F-35 krizi üzerinden köşeye sıkıştırılmaya çalışıldı, bir taraftan Doğu Akdeniz'de hidrokarbon arama faaliyetlerimiz dolayısıyla köşeye sıkıştırılmaya çalışıldı, bir taraftan YPG, PYD'ye son gaz destek verenlerin o destekleriyle YPG, PYD üzerinden Suriye'nin kuzeyi esas alınarak köşeye sıkıştırılmaya çalışıldı, bir taraftan göçmen krizi üzerinden yeni bir siyaset oluşturularak Türkiye, bir şekilde köşeye sıkıştırılmaya çalışıldı. Anadolu kıtasında yaşamanın, bu coğrafyada bulunmanın fevkalade büyük bedelleri olduğunu biliyoruz. Bu bedelleri bizim ecdadımız ödedi. Her birinizin ailesinden, Anadolu'nun yeniden ayağa kalkması mücadelesinde şehit olan, gazi olan nice insanlar vardır. Büyük bedelle bu coğrafyayı, bu yurdu, bu memleketi kendimize vatan edindik ve hiç kimsenin bu vatanımızın üstünde söz hakkı olmasına müsaade etmeyiz, kimsenin vatanımıza göz dikmesine müsaade etmeyiz."

"Bizim siyasetimiz kendimizi millete vakfetme siyasetidir"

Türkiye'nin dik durmasının istenmediğini, ele güne muhtaç bir ülke haline gelmesinin istendiğini belirten Kurtulmuş, şu değerlendirmede bulundu:

"Sadece 7 Şubat 2012'den bu yana, her birimiz bu süreci hatırlıyoruz, yaşadıklarımızı gözden geçirsek, inanın ki bunların herhangi birisiyle bir başka ülke karşılaşsa tarumar olurdu. MİT krizi, arkasından 17-25 Aralık krizi, arkasından Gezi Parkı olayları, arkasından Türkiye'ye karşı ekonomik olarak sürdürülen bir takım suikastlar, bir takım manipülasyonlar, arkasından 15 Temmuz darbe teşebbüsü, arkasından yine ekonomi üzerine odaklanan bir takım manipülasyonlar, arkasından PYD, YPG üzerinden Türkiye'ye savrulan tehditler. Amerika bir taraftan, Avrupa Birliği bir taraftan, bazı ülkelerden Türkiye'yi bir şekilde hizaya sokma çabaları. Bunların hepsini aşarak bugünlere geldik. Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın sizler adına, millet adına dik duruşu, feraseti, gayreti ve liderliği sayesinde bütün bu sorunları geride bıraktık Allah'a şükür."

Siyasete girdiği 1998 yılında bir büyüğünün, "Eğer siyasete gireceksen zor bir iş. Sana bir soru soracağım ve bunun cevabını bana söyleme, kendi içinde ver. Eğer evet diyorsan siyasete gir." dediğini anlatan Kurtulmuş, "Şu soruyu sordu, 'sen kendini millete vakfetme kararı aldın mı?' Değerli kardeşlerim, bizim siyasetimiz, kendimizi millete vakfetme siyasetidir. Millete tepeden bakmak, millete rağmen siyaset dizayn etmek işi değildir, millete vakfetmek meselesidir." ifadelerini kullandı.

Ordu'daki yatırımlar

Ordu'daki yatırımların yanı sıra Ünye ilçesindeki projelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Eski havaalanının olduğu yerde üniversitemizin yeni kampüs alanı. Orada aşağı yukarı 465 dönüm bir arazi üniversitemize tahsis edildi. Bunu sağladık, temin ettik. İnşallah burada, en kısa zamanda, üniversitemizin Ünye yerleşkesi, çok güçlü binalarıyla halkımızın, milletimizin hizmetinde olacak." diye konuştu.

Kurtulmuş, Ünye Kültür Merkezi için de gerekli görüşmelerin yapıldığını, Ünye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için yeni yılın ilk üç ayında faaliyete başlanacağını kaydetti.

Ordu Şehir Hastanesinin yapılmasıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüklerini aktaran Kurtulmuş, "Ordu ve Sakarya Şehir Hastanelerinin yapılmasıyla ilgili karar çıkmış ve bununla ilgili de proje ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak noktadadır. Orada da bir karar verilerek neresi olacağına dair Ordu Şehir Hastanesi, bir şekilde uygulamaya başlanacaktır." dedi.

Programa, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, AK Parti Ordu Milletvekili Ergun Taşcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin de katıldı.

Kurtulmuş, şehidin kardeşinin düğününe katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, ayrıca Perşembe ilçesinde düzenlenen hamsi festivaline de katıldı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ile Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı'yı makamlarında ziyaret eden Kurtulmuş, Ünye ilçesinde üniversite kampüsü ile Kültür Merkezi ve Ünye OSB'nin yapılması planlanan alanları inceledi.

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart'ın kardeşi Tuncay Kart'ın düğün merasimine katılan Kurtulmuş, çifti ve yakınlarını tebrik etti.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: "Türkiye\'yi hep beraber daha ileri taşıyacağız"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: 'Türkiye'yi hep beraber daha ileri taşıyacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement