AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, STK temsilcileri ile buluştu - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, STK temsilcileri ile buluştu

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Sağlık sistemimizin altyapısının ve hastanelerimizin çok kuvvetli olması, ayrıca sağlık personelimizin çok iyi eğitimli ve deneyimli olması bu süreçte Amerika ile Avrupa ile dahi kıyasladığımızda Türkiye'yi çok ileriye taşımıştır.

08.02.2021 21:03  Güncelleme: 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Sağlık sistemimizin altyapısının ve hastanelerimizin çok kuvvetli olması, ayrıca sağlık personelimizin çok iyi eğitimli ve deneyimli olması bu süreçte Amerika ile Avrupa ile dahi kıyasladığımızda Türkiye'yi çok ileriye taşımıştır." dedi.

Kurtulmuş, Bayburt Öğretmen Evi'nde sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda, küresel salgınla Türkiye ve dünyanın çok enteresan bir dönemden geçtiğine işaret etti.

Salgının etkileri ortadan kalktıktan sonra artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını şimdiden görmenin mümkün olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Nasıl buhar makinasının bulunmasıyla sanayi devrimine geçildiyse, nasıl 1970'lerde bilgi teknolojileri ve küreselleşmeyle birlikte sanayi ötesi döneme geçildiyse, bu pandemiyle birlikte de her alanda yeniden yapılanmanın söz konusu olacağı, eğitimden sağlık hizmetlerinin sunumuna, lojistikten sanayideki üretim şekillerine kadar her şeyin A'dan Z'ye neredeyse değişeceği bir döneme doğru gidiyoruz." diye konuştu.

Bu dönemden sonra oluşacak fikirlerle dünyada yeni bir küresel finansal mimari ve yeni bir küresel siyasal mimarinin ortaya çıkacağı öngörüsünde bulunan Kurtulmuş, dünyanın, kurum ve kuruluşlarının A'dan Z'ye yeniden yapılanacağı bir döneme hazırlandığının göründüğünü dile getirdi.

-"Dünyada birçok ülke maske bulamazken Türkiye'nin bu konuda hiçbir eksiği olmamıştır"

Kurtulmuş, bundan sonraki süreçte yeni döneme hazırlıklı olan ülkelerin çok daha güçlü olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ben Türkiye'nin Allah'ın izniyle ekonomideki evet bazı zorlukları bir müddet daha yaşayacağız ama bu süreç içerisinde en başından itibaren aldığımız tedbirlerle gerçekten mukayese ettiğimiz zaman diğer gelişmekte olan ülkelerle hatta gelişmiş ülkelerle dahi kıyasladığınızda Türkiye'nin bu süreci hem sağlık hem ekonomi politikaları bakımından ciddi bir şekilde güçlü bir şekilde atlattığını görüyoruz. Sağlık sistemimizin altyapısının, hastanelerimizin çok kuvvetli olması, ayrıca sağlık personelimizin çok iyi eğitimli ve deneyimli olması bu süreçte Amerika ile Avrupa ile dahi kıyasladığımızda Türkiye'yi çok ileriye taşımıştır. Örneğin dünyada birçok ülke maske bulamazken Türkiye'nin bu konuda hiçbir eksiği olmamıştır. Aşı meselesinde de yine dünyada aşıyla ilgili sıkıntılar devam ederken Türkiye halkını aşılamaya başlamıştır."

Kurtulmuş, dünyadaki diğer ülkelerle kıyaslandığında ekonomi-sağlık dengesini de en iyi koruyan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş şu görüşlere yer verdi:

"Vatandaşımızla birlikte el ele gönül gönüle bu süreci yürütüyoruz. Herkes elini taşın altına koyuyor. Devlet, millet kaynaşmasının en güzel örneklerini bu süreçte veriyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu iş biter. Bundan sonra Türkiye'yi daha güçlü, daha kuvvetli, daha hızlı adım atabilir bir ülke noktasına getirebilmemiz lazım. Bunun için Ankara'dan alınacak kararların, Anadolu'da alınacak kararların çok büyük önemi vardır ama tek tek her bir ilimizin de kendi içerisindeki potansiyellerini en iyi şekilde kullanarak bu süreci daha ileriye taşımak için yardımcı olması gerekir. Bütün sivil toplum kuruluşlarına, bütün alanlarda halkımıza dokunabilecek imkanı olan arkadaşlarımıza önemli sorumluluklar ve görevler düşüyor. El birliğiyle inşallah bu süreci atlatacağız. Pandemi öncesinden daha güçlü bir Türkiye'yi daha muktedir bir Türkiye'yi hep birlikte, beraber inşa edip ayağa kaldıracağız."

Toplantıya Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile kentteki STK temsilcileri katıldı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, STK temsilcileri ile buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, STK temsilcileri ile buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
    19:01 Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.


Advertisement