AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gençlerimize inandığımız, güvendiğimiz için seçme ve seçilme yaşını 18'e indirdik.

11.05.2018 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gençlerimize inandığımız, güvendiğimiz için seçme ve seçilme yaşını 18'e indirdik. Gençler, size inanan AK Parti, sizinle bu yolda yürüyen AK Parti ve yarınların modern Türkiyesi'ni gençlerle beraber inşa edecek olan yine AK Parti. Seçme hakkına sahip olan bir gencin seçilme yeterliliğinin de bulunduğuna inandık ve adım attık. Türkiye'de gençlere bizim kadar güvenen, bizim kadar itimat eden bir başka parti yoktur. AK Parti gençlerin partisidir, AK Parti'yi geleceğe taşıyacak olan gençlerdir." dedi.

Erdoğan, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen Genel Merkez Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti.

Partisinin 24 Haziran seçimine kadar kullanacağı ilk kampanya şarkısı olan "Er Oğlu Erdoğan" adlı şarkı eşliğinde kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondaki partilileri selamladı.

Erdoğan, 81 ildeki gençlere selamlarını ileterek, "Buradan milletimizin huzuru, devletimizin bekası için canlarını hiçe sayan Mehmetçik'lerimizi, polislerimizi, jandarmalarımızı, güvenlik korucularımızı selamlıyorum. Buradan mazlum coğrafyalar başta olmak üzere dünyanın her yerinde kalbi bizimle çarpan genç kardeşlerimizi selamlıyorum." diye konuştu.

Nazım Hikmet'in, "Gelmiş dünyanın dört bir ucundan" adlı şiirini okuyan Erdoğan, "Buradan gençlik denen o güzel milletin tüm fertlerini selamlıyorum." ifadesini kullandı.

Bu sırada salonda atılan "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganına Erdoğan, "Rabbim ömür boyu bizi birbirimizden ayırmasın. Zaten biz yola çıkarken 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece.' dedik. Gideceğiz gündüz gece." karşılığını verdi.

Erdoğan, gençlerin enerjisi, dinamizmi, heyecanı ve desteğiyle bugünlere geldiklerini, gençlere daha iyi bir gelecek bırakmak için vesayete meydan okuduklarını, Türkiye'ye demokrasi, hak ve özgürlüklerde sınıf atlattıklarını belirtti.

Gençlerden aldıkları enerji ve güçle "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." anlayışıyla reform üzerine reform yaptıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gençlerimize daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için her alanda tarihi yatırımlara imza attık. Gençlerimize inandığımız için 'Dünya beşten büyüktür.' diyerek küresel adaletsizliklere, haksızlıklara, duyarsızlıklara baş kaldırdık. Gençlerimizden aldığımız ilhamla 2023 hedeflerimizi ilan ettik, hayata geçirmenin mücadelesini verdik. Gençlerimize güvendiğimiz için 2053 ve 2071 vizyonlarımızı kendilerine emanet ettik."

"Zor olan seçmektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakan olduktan sonra ilk işlerinin, anayasa değişikliğiyle gençlerin seçilme yaşını önce 30'dan 25'e düşürmek olduğunu, bununla da kalmayarak 16 Nisan halk oylamasında gençlerin seçilme yaşını, seçme yaşıyla eşitleyip 18'e indirdiklerini anımsattı.

"Zor olan seçilmek değil, seçmektir." anlayışıyla seçme ve seçilme yaşını 18'e indirdiklerini kaydeden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gençlerimize inandığımız, güvendiğimiz için seçme ve seçilme yaşını 18'e indirdik. Gençler, size inanan AK Parti, sizinle bu yolda yürüyen AK Parti ve yarınların modern Türkiyesi'ni gençlerle beraber inşa edecek olan yine AK Parti. Seçme hakkına sahip olan bir gencin seçilme yeterliliğinin de bulunduğuna inandık ve adım attık. Türkiye'de gençlere bizim kadar güvenen, bizim kadar itimat eden bir başka parti yoktur."

Bu sırada partililerin dillendirdiği tezahüratlara Erdoğan, "Maşallah, Allah nazardan saklasın, Rabbim kem gözlerden muhafaza etsin." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları'nın 1,5 milyon civarındaki üye sayısının, diğer partilerin toplam üye sayılarının bile üzerinde olduğuna işaret ederek, "Bunun için diyorum ki AK Parti gençlerin partisidir, AK Parti'yi geleceğe taşıyacak olan gençlerdir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni, gençlerimizin vizyonlarını, bizim yaşadığımız sıkıntılara maruz kalmadan hayata geçirmeleri için getirdik. İşte bunun için 24 Haziran seçimleri en çok da gençlerin seçimi olacaktır." diye konuştu.

"Gençler, 24 Haziran'da iradenize, geleceğinize sahip çıkmaya hazır mısınız? Gençler, 24 Haziran'da büyük ve güçlü Türkiye'ye giden yolun kapılarını ardına kadar açmaya hazır mısınız? Gençler, 24 Haziran'da size güvenmeyenlere, sizi küçümseyenlere, sizinle yol yürümekten imtina edenlere derslerini vermeye hazır mısınız?" sorularını yönelten ve "evet" karşılığını alan Erdoğan, "Ne güzel söylemiş şair, 'Beden ölür, çürür, cana bakın siz. Kim kiminle yürür ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar, haktan, hakikatten yana bakın siz." dizelerini okudu.

Erdoğan, "Gençler, 24 Haziran'da Hakk'tan hakikatten yana bakmaya hazır mısınız?" sorusuna, gençlerin "evet" karşılığını vermesi üzerine, "Öyleyse durmak yok, yola devam." dedi.

"Gençler şahlanışımız ve yükselişimizsiniz"

6 Mayıs'ta İstanbul'da seçim manifestolarını açıkladıklarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, manifestoda gençlere özel bir ithaflarının bulunduğunu, "Gençler şahlanışımız ve yükselişimizsiniz" cümlesiyle başlayan kısmı salondaki gençlerle paylaştı.

"Sevgili gençler, içinde bulunduğunuz yaşların kıymetini ileride çok daha iyi anlayacaksınız." diyen Erdoğan, gençliğin insanın hayatta eline sadece bir defa geçirebildiği bir fırsat olduğunu, bu fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İçinizin kıpır kıpır olduğunun, hayallerinizin, hedeflerinizin, umutlarınızın büyüklüğünün gayet iyi farkındayım çünkü unutmayınız bizler de bir zamanlar gençtik. Sizlere bakınca kendi gençliğimi, o çağlarda verdiğim mücadeleleri, edindiğim birikimi hatırlıyorum. Bir yandan ailemize yakışır hayırlı bir evlat olmak için canla başla çalışıyorduk, diğer yandan büyük emek verdiğim spor dalında en iyisi olmak için tüm gücümüzü ortaya koyuyorduk. Öte yandan şiirle, edebiyatla, sanatla, kültürle iç içe bir hayat sürüyorduk. Aynı şekilde liseden üniversiteye kadar eğitim öğretim hayatımızın her anını dolu dolu yaşamanın gayreti içindeydik."

Hayatı tek boyutlu yaşamanın, insanı geniş düşünmekten ve geniş bakmaktan, üretken olmaktan alıkoyacağını vurgulayan Erdoğan, bu anlayışla büyüdüklerini, gençlere de bu düşünceyi tavsiye ettiklerini bildirdi.

"Ailenize sıkı sıkıya sahip çıkın"

Recep Tayyip Erdoğan, gençlere, "Bu çağlarda yaşadığınız her hadisenin olumlu ya da olumsuz neticelerini hayatınızın ilerleyen dönemlerinde mutlaka göreceksiniz. Onun için ailenize sıkı sıkıya sahip çıkın." tavsiyesinde bulundu.

Gençlerin, arkadaşlarını da iyi seçmeleri gerektiğini anlatan Erdoğan, "Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu." sözünü anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin sporu da ihmal etmemesini, fikri ve edebi eserlerle teşrikimesailerini kesmemelerini isteyerek, internetin, sosyal medyanın, bilgisayarın gençlerin hayatında büyük bir yer kapladığına değindi.

Erdoğan, "Bütün bu imkanları, ailenizle, arkadaşlarınızla, eğitiminizle, zihni ve bedensel gelişimizle harmanlamayı başardığınız da herkesin önüne geçeceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Bizim gözümüzde sizler 21 yaşında İstanbul'u fetheden Fatihlersiniz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere "24 yaşında Osman Gazi olmaya var mısınız? 18 yaşında ikinci Murat olmaya var mısınız? 21 yaşında Fatih olmaya var mısınız? 25 yaşında Kanuni olmaya var mısınız?" diye sorarak, böyle bir misyona talip olmanın kolay olmadığını hatırlattı.

Arif Nihat Asya'nın Fetih Marşı'nda yer alan "Delikanlım, işaret aldığın gün atandan, yürüyeceksin. Millet yürüyecek arkandan. Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan. Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın, Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın." bölümünü okuyan Erdoğan, " 15 Temmuz'da biz yürüdük, milletimiz yürüdü, sizler yürüdünüz arkamızdan. Yarın da sizler yürüyeceksiniz, millet yürüyecek arkanızdan. Yeter ki kim olduğunuzu, nereden geldiğinizi, nereye gittiğinizi asla unutmayın. Allah'ın izni ile gerisi gelecektir, hiç endişe etmeyin." diye konuştu.

Salondakilere, "24 Haziran'a hazırlanıyor muyuz?" diye soran Erdoğan, "Rabbim inşallah 24 Haziran'da hem Başkanlık ama parlamentoda da kahir ekseriyeti ile parlamentoyu almayı bizlere nasip etsin. Cumhur İttifakı'nın parlamentodaki zaferi bizler için çok ama çok önemli, onun için çok çalışacağız." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı binası soruşturması kapsamında avukat Ergün Özer ifade verdi
    15:18 CHP İstanbul İl Başkanlığı binası soruşturması kapsamında avukat Ergün Özer ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Avukat Ergün Özer, ifade vererek sadece bağış yaptığını ve makbuz almak için ilgilileri aradığını belirtti.

  • AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti
    15:18 AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti

    AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu tebrik etmek için ziyarette bulundu. Köse, Topaloğlu ile yeni dönemde gerçekleştirilecek projeler hakkında istişarelerde bulunduklarını belirtti. Topaloğlu da ziyaret dolayısıyla Köse ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

  • Başkan Akın, emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı
    15:15 Başkan Akın, emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, refüjde bitki bakımı yapan emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı. Kadınlar ziyaretten dolayı mutluluklarını dile getirdi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı
    15:10 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Müdürü Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı. Cenaze törenine CHP yöneticileri, milletvekilleri, partililer ve aile yakınları da katıldı. Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazede bir süre sohbet etti. Bayraktar'ın cenazesi, cuma namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı
    15:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde cuma namazını kıldı. Erdoğan, camiden çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Valisi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı, Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı, İstanbul İl Başkanı ve Emniyet Müdürü ile birlikte ayrıldı.

  • Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti
    15:06 Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti

    Marmaris Ticaret Odası yönetimi, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, kapı vizesi uygulaması ve vize başvuru süreçlerinde yaşanan sorunlar ele alındı. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Ayhan, sorunların çözülmesi konusunda destek istediklerini belirtti ve Marmaris ile Rodos arasında ticaretin geliştirilmesine hazır olduklarını ifade etti.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Başkan Büyükkılıç'ı Tebrik Etti
    15:05 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Başkan Büyükkılıç'ı Tebrik Etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret ederek tebrik etti.

  • CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı
    15:01 CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı

    CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantıda 20-21 Nisan'da yapılacak Yerel Yönetimler Çalıştayı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP heyeti, TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın cenaze törenine katıldı.

  • Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı
    15:01 Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şüpheli, Kepsut ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, adli işlemlerinin ardından tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.


Advertisement