AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Akşit Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Akşit Açıklaması

"(Soma'daki maden faciası) Devlet, Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve bakanlarıyla oradaydı.

24.05.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Soma faciasına ilişkin, "Devlet, Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve bakanlarıyla oradaydı. Devletin, kadınların ve hayırseverlerin eli özellikle kadınların üstünde olacak. Onlara bu yanlızlıkları ve acıları unuturacağız" dedi.

İstanbul Suriçi Grubu Derneği tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Akşit, siyasete nasıl katıldığını anlattı.

AK Parti'nin kurucu üyeleri arasında bulunduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle siyasete katıldığını belirten Akşit, "Allaha çok şükür. Bir Türk ve Müslüman kadın olarak, fırsat verilirse ve yol açılırsa 'ulaşamayacağımız hiçbir nokta yok' dememiz gerekiyor. Belki çok şanslıyım. Diliyorum ki, arzulayan bütün hanımefendilere Allah bu makamları ve bu görevi nasip etsin. Kolay mı? Hayır. Ama biz kadınlar zoru seviyoruz. Elde etmek için mücadele gerekiyor. İşin keyifli tarafı bu. Bu mücadelede ise hiçbir zaman azim, hırs haline dönüşmemeli" diye konuştu.

Soma'daki maden faciasına değinen ve hayatını kaybeden 301 madenciye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Güldal Akşit, şöyle devam etti:

"Gerçekten çok acı bir olay. Şu bir gerçek, her işin bir riski var. 'Çok ağır bir risk' diyeceksiniz.  Bazı işler de var ki, riski çok fazla ve en ufak bir hatayı kaldırmıyor. Dün Bakanımız Taner Yıldız'la da konuştuk. 'Soma'da ne varsa biz araştırıyoruz' dedi. Olayda da devletimiz hemen müdahil oldu. Devlet, Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve bakanlarıyla oradaydı. Devletin, kadınların ve hayırseverlerin eli özellikle kadınların üstünde olacak. Onlara bu yanlızlıkları ve acıları unuturacağız."

Gezi Parkı olayları

Gezi Parkı olaylarında yaşananları da hatırlatan Akşit, olayların "ağaç eksiliyor" söylemiyle başladığını aktardı.

Türkiye'ye AK Parti iktidarları döneminde 3,5 milyon ağaç dikildiğini belirten Akşit, "Gezi Parkı olayları, belirli bir inanç ve siyasi görüşü öne çıkarmak adına üniversite öğrencileri kullanılarak yapılan bir hareketti. Gezi Parkı'nı biliyorum. Öğrenciliğimiz zamanında geçmeye korkardık. Tinercinin, sarhoşun barındığı bir yerdi. Şehrin ortasında bir park ama parka birşey olmadı ki" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Akşit Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement