AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Daha önce bir karamsarlık vardı 'evet' mi 'hayır' mı çıkacak diye.

13.04.2017 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Daha önce bir karamsarlık vardı 'evet' mi 'hayır' mı çıkacak diye. Ama şu anda dünyadaki olumsuz gelişmelere rağmen ekonomik kırılganlıkların hissedildiği bir ortamda Türkiye'de piyasalar böyle bir satın almayı yaptıysa bunu, 'evet'in istikrarı, huzuru, güveni ve Türkiye'nin gelecekle ilgili beka sorunundaki önemi bir merhaleyi aşmış olmasının bir işareti olarak değerlendirmek mümkündür." dedi.

Halk oylaması çalışmalarını Kayseri Kapalı Çarşı esnafını ziyaret ederek sürdüren Elitaş, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yöneticileriyle de görüştü.

Elitaş, burada yaptığı konuşmada, hükümet olarak vergi barışı kapsamında üçüncü düzenlemeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bundan sonra vergisini 3 yıl içerisinde düzenli ödeyenlere devlet, yüzde 5 vergide indirim yapacak. Ödemeyi teşvik etme, vergisini zamanında ödeyen insanlara da bir teşekkür mahiyetinde imkan tanıma adına önemli bir olayı da gerçekleştirdik. Bugüne kadar Türkiye tarihinde yapılmamış bir uygulama." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 300 bin esnaf ve sanatkarın, KOSGEB kaynaklı destekten faydalanmaya başladığını anlatan Elitaş, şunları söyledi:

"20 bin lira ile 50 bin lira arasında destek veriliyor. Bunun faizi tamamen devlet tarafından karşılanıyor. Pazartesi itibariyle piyasaya 5 milyar lira civarında aktarılan bir para var. Bu, muhtemelen 10 milyar liraya ulaşacak. Bunların çarpan etkisiyle kredi alan vatandaş, piyasaya olan borcunu ödeyecek. Vergi borcu varsa, onu ödeyecek. Dinamik etkiyle iç piyasada bir hareketlenmeyi de beraberinde getirecek. Son bir haftadır 'evet' yönelimindeki algının olağanüstü derecede artmasıyla pazartesi gününden itibaren piyasalar da bunu satın aldı. Daha önce bir karamsarlık vardı 'evet' mi 'hayır' mı çıkacak diye ama şu anda dünyadaki olumsuz gelişmelere rağmen ekonomik kırılganlıkların hissedildiği bir ortamda Türkiye'de piyasalar böyle bir satın almayı yaptıysa bunu, 'evet'in istikrarı, huzuru, güveni ve Türkiye'nin gelecekle ilgili beka sorunundaki önemi bir merhaleyi aşmış olmasının bir işareti olarak değerlendirmek mümkündür diye düşünüyorum."

"Milletimizin tüm fertleri hain darbe girişiminin engellemesinde başrol oynadı"

15 Temmuz'da, ülkede üniformalı teröristlerin FETÖ'nün desteği ile darbe girişiminde bulunduğunu vurgulayan Elitaş, "O gün hep birlikte 81 vilayette 80 milyon kişi 28 gün sabahlara kadar nöbet tutuk. Haşhaşi olarak görev yapan FETÖ'nün mensupları, inandıkları, iman ettikleri kişinin talimatlarıyla ülkeyi yıkma, bölme, esir etme operasyonu, bütün milletimizin gayretiyle son buldu." diye konuştu.

Sağcısı, solcusu herkesin 15 Temmuz akşamı meydanlara inerek, darbecilere geçit vermediğine işaret eden Elitaş, şöyle devam etti:

"1960 darbesini yaşadık, 12 Eylül darbesini yaşadık, 28 Şubat'ı yaşadık. Bugüne kadar kimse ses çıkarma imkanı bulamadı. Büyüklerimiz eğer 15 Temmuz'daki gibi seslerini gür sesle çıkarıp, gövdelerini siper etselerdi ne 27 Mayıs olurdu ne 12 Mart olurdu ne de 12 Eylül olurdu. O gece ilk defa sayın Başbakanımızla görüşen ve böyle bir darbe hareketine karşı olduğunu ifade eden sayın Devlet Bahçeli, MHP genel merkezine gelerek bütün teşkilatlarına verdiği talimatla 'hain darbe girişimi karşısında ülkücü hareket göğüsünü siper edecek' dedi ve üç lider 15 Temmuz hain darbe girişimini engelleyecek gayreti ortaya koydu. 15 Temmuz'da meydanda sabaha kadar bekledik. Orada CHP'liler de vardı, MHP'liler de vardı. Ülkenin birliğine ve bekasına inanmış herkes, bayrağının dalgalanmasını isteyen, bayrağın düşmesini hayatının sonu olduğunu gören kim varsa herkes oradaydı. Milletimizin tüm fertleri, göğüslerini siper edip hain darbe girişiminin engellemesinde başrol oynadı."

AK Parti ve MHP'nin, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi üzerinde Mecliste yaptıkları çalışmalar neticesinde 18 maddelik yasa değişikliği hazırlandığını ve milletin huzuruna sunulduğunu aktaran Elitaş, şu görüşlerini paylaştı:

"Sayın Bahçeli'nin 11 Ekim'de yaptığı grup toplantısında, 'artık Türkiye, 15 Temmuz'dan sonra meseleleri iyi tahlil etmeli, geçmişte yaşanılanların önünü kesebilmek için sistemin yeniden yapılandırılması gerekir' çağrısı üzerine iki siyasi parti bir olarak, kol kola verip anayasa değişikliği çalışmalarına başladı. Bu çalışmalar iki siyasi partinin ortak ürünüdür. Neticede 18 madde olarak milletimizin huzuruna sunuldu. Sonuç olarak 15 Temmuz'da ve önceki darbe girişimlerinin önünü kesmek, Türkiye'nin güçlü bir irade, istikrarlı bir iktidar ve geleceğine aydınlık bakabilecek bir geçlik kitlesinin var olduğu, onların karanlık dünyalarının artık aydınlık ufuklara hızla gelebilmesini sağlayacak bir anaya değişikliğini gerçekleştirmiş oluyoruz. Cumhurbaşkanılığı sisteminde çok başlılığı değil, milletin seçtiği güven oyunu milletten alan bir iktidarın var olduğunu görüyoruz. İnşallah 16 Nisan tarihinde yavrularımızın geleceği için 'evet' kampanyasının sonuna kadar takipçisi olacağız."

Elitaş'a ziyaretlerinde, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve parti yöneticileri eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement