AK Parti Grup Başkanvekili Muş: "Türkiye'nin Ekonomik Olarak Yapacağı Hamleler Var" - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Muş: "Türkiye'nin Ekonomik Olarak Yapacağı Hamleler Var"

AK Parti Grup Başkanvekili Muş: "Türkiye\'nin Ekonomik Olarak Yapacağı Hamleler Var"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Türkiye'nin ekonomik olarak yapacağı hamleler var. Girişeceği atılımlar var. Bunları önümüzdeki kesintisiz 4 buçuk sene içerisinde gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

25.03.2019 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Türkiye'nin ekonomik olarak yapacağı hamleler var. Girişeceği atılımlar var. Bunları önümüzdeki kesintisiz 4 buçuk sene içerisinde gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Dudullu'da İMES Sanayi Sitesi'nde düzenlenen 'Ekonomi Buluşmaları'na katıldı. Programa AK Parti Grup Başkanvekili Muş'un yanı sıra AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

"Türkiye'nin ekonomik olarak yapacağı hamleler var"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Cumhur İttifakı karşısındaki ittifakın kaybettirme üzerine bir kurgu ve stratejisi olduğunu hatırlatarak, bu nedenden dolayı seçimlerde adayların teknik özelliklerini konuşamadıklarını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile diğer adaylarının özelliklerini anlatan Muş, "Bu işi Binali bey mi daha iyi yapabilir, CHP'nin adayı mı? 37 projesinden 2 tanesini yapabilmiş, Demek ki yapma kabiliyeti yok. Binali bey şimdiye kadar bütün söylediklerini yapmış. Ama onun ötesinde bir şeye gelmiş olay. Neye gitmiş. Şuna geçmiş olay. Bir şekilde kaybettirme üzerine bir strateji var kurgu var. Kime kaybettirmek üzerine. Atık adaylara da geçmişler. Tayyip Erdoğan'a kaybettirelim, kaybettirmek için bir araya gelelim. Kaybettirme üzerine motivasyon olur mu? Kaybettirmek, yaptırmamak, yok etmek, yıkmak, yakmak... Böyle bir motivasyon olur mu? Bu motivasyonla bir blok oluşturulmaya çalışılıyor. ve bunun üzerine işte buradaki adaylara kaybettirirsek, aslında biz Recep Tayyip Erdoğan'a kaybettireceğiz, onun için vermeyelim yaklaşımı" dedi.

"24 Haziran'da aldığımız yetkiyi, 1 Nisan'dan itibaren 4 buçuk yıl daha kullanmak istiyoruz"

Yerel seçimlerden sonra iktidar olarak yapmak istediklerini açıklayan Muş, "Peki biz ne yapmak istiyoruz? Bizim yapmak istediğimiz şu. Biz 24 Haziran'da sizden bir yetki aldık. Daha 6 ay oldu o yetkiyi alalı. 6 aydır bizde o yetki var. Seçimler var iki aydır, kampanyadayız. Dolayısı ile bizim önümüzde 4 buçuk yıllık bir süreç var, 1 Nisan'dan itibaren. Biz bu 24 Haziran'da aldığımız yetkiyi, 1 Nisan'dan itibaren dört buçuk yıl daha kullanmak istiyoruz. Neden kullanmak istiyoruz. Türkiye'nin ekonomik olarak yapacağı hamleler var. Atacağı çok önemli adımlar var. Girişeceği atılımlar var. Bunları önümüzdeki kesintisiz dört buçuk sene içerisinde gerçekleştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Cari Açık ve enflasyonu vatandaşın gündeminden çıkartmak istiyoruz"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bu 4 buçuk senenin sonunda Türkiye'nin bugün konuştuğumuz cari açık, cari açıktan kaynaklı kur ataklı, buna bağlı olarak enflasyon gibi meseleleri vatandaşın gündeminden, sanayicinin gündeminden tamamen çıkartmak istiyoruz" dedi.

Şimdiye kadar bu aralıkta, seçimsiz bir sürecin yaşanmadığını kaydeden Muş, "Ekonominin üretim kabiliyetini çok daha yukarılara çıkartmak istiyoruz. Türkiye'deki ithalatın yüzde 65'ini ara malı ithalatı. Dolayısı ile biz bunun ne kadarını daha burada üreteceğiz. Ne kadar daha fazla üretirsek cari açık o kadar aşağı inecek. Kiminle yapacağız bunu. Buradaki girişimcilerle yapacağız, esnafla yapacağız, sanayici ile yapacağız. Ne kadar çok burada üretirsek, katma değer burada kalacak. Dolayısı ile bu dört buçuk seneyi kesintisiz ki, geçmiş 80 yıla bakın böyle dört buçuk yıl kesintisiz bir dönem yoktur hemen hemen. Çok önemli bir süreç bunu kullandırmak istiyoruz.

Tarımda önemli reformlar yapmak istiyoruz. Sanayide Türkiye'yi götürmek istediğimiz çok önemli noktalar var. Bu dört buçuk senenin sonunda Türkiye'nin bugün konuştuğumuz cari açık, cari açıktan kaynaklı kur ataklı, buna bağlı olarak enflasyon gibi meseleleri vatandaşın gündeminden, sanayicinin gündeminden tamamen çıkartmak istiyoruz. Dolayısı ile biz 1 Nisan sabahına kalktığımız zaman bu seçimin önemi burada, farklı bir siyasal tartışma ile uyanmak istemiyoruz. Dolayısı ile bu seçimi önemli kılan tarafı bu" ifadelerini kullandı.

"Yüzde 70'le desteğinizi alırım"

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım ise, Ümraniye'deki projelerini anlatarak sanayicilerden destek istedi. Yıldırım, belediyecilikte önemli mesafeler kaydettiklerini belirterek, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti yönetimi ile kurumsal bir kimliğe ulaştığını söyledi. İsmet Yıldırım, "Hakikaten yüz bin çalışanı ile, iştirakleri, İETT'si, İSKİ'si ile beraber çok ciddi bir kurum oldu. Bunu başka bir ele İstanbul olarak vermememiz lazım. Zaten ben öyle bir ihtimal düşünmüyorum ama bunu bir kahir ekseriyetle, bir Binali abi var, bir de karşısında bir aday var. Allah'ınızı severseniz hiç teraziye girer mi arkadaşlar. Bir tarafta Binali bey gibi bir adam, bir büyüğümüz var, yaptığı hizmetler ortada, 1994 yılından beri. Bir de bir arkadaş gelmiş, bir ilçe belediyesini bile yönetecek backgroundu bile yok. Ne hikmetse işte, particilik bu. Hiç olmazsa klasında bir adam bulsalar bari. Öyle bir adam da bulamadılar. Ben inanıyorum ki yüzde 70'le sizin desteğinizi alırım" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Başkanvekili Muş: 'Türkiye'nin Ekonomik Olarak Yapacağı Hamleler Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.


Advertisement