AK Parti Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Toplantısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kandil’e selam gönderenler, hendek kazanların ellerini öpenler, blok siyaseti yapalım diyenler hep beraber hayal kırıklığına uğradılar.

12.04.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kandil'e selam gönderenler, hendek kazanların ellerini öpenler, blok siyaseti yapalım diyenler hep beraber hayal kırıklığına uğradılar. Kazdıkları hendeklere de kendileri düştüler. İnşallah o çukurlardan da çıkamayacaklardır" dedi.

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, geçen hafta Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıldönümü törenine katıldığını belirterek, "78 milyon vatandaşımızın emniyeti, şehirlerimizin asayişi için çalışan emniyet teşkilatımızın yıldönümü törenine katıldım. Polis akademisinden öğrenci arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Gerek onların, gerekse polis teşkilatımızın milletini seven, dinamik, çağı okuyan ve özellikle paralel yapılanma gibi farklı yapılanmalara taviz vermeyen tutumlarını bir kez daha görmekten mutlu oldum. Devlet bürokrasisi, sadece ve sadece meşruiyetini milletten alan siyasi iktidarın emrindedir. Dışarıdan hiçbir gücün, bürokrasi üzerinde vesayet kurmasına, paralel hiyerarşiler oluşturmasına asla izin vermeyeceğiz. Paralel yapılar tasfiye edilene kadar bürokrasi sadece milletin hizmetinde ki siyasi iktidardan emir alıncaya kadar da bu mücadelemiz devam edecek. Polis Teşkilatımızın 171. yıl dönümünden sonra Türkiye'nin vicdanlı, ülkemizin ruhu, hayat kurtaran hilalimiz olan Türk Kızılayı'nın 58. Olağan Genel Kuruluna da katıldık. Ayrıca Finlandiya'ya bir ziyarette bulundum. Burada bölgesel ve uluslar arası konuları ele aldığımız çok verimli görüşmeler ve verimli istişareler gerçekleştirdik. Daha sonra İstanbul İl Başkanlığı'nın kurduğu AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi'nin ilk dersine katıldım. AK Parti Sürekli Eğitim Merkezi, İstanbul modeli oturduktan sonra bütün illerimizde tekrar edilecek ve bilgi temelli bir anlayış ile siyaset yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ STADYUMU BEŞAKTAŞ CAMİASINA VE SPOR SEVERLERE HAYIRLI OLSUN"

Beşiktaş Vodafone Arena Stadının açılışı ile ilgili de açıklama yapan Davutoğlu, "Pazar günü spor camiamız için, özellikle Beşiktaş camiamız için tarihi bir gündü. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ile birlikte Beşiktaş camiasının değerli mensuplarının coşkulu ve sevinçli katılımları ile Beşiktaş stadyumunun açılışını yaptık. Stadyum, bütün Beşiktaş camiasına, bütün spor severlere hayırlı olsun. 16 stadyum inşaatımız daha devam ediyor. Ayrıca geçtiğimiz 4 yıl içerisinde Antalya, Bursa, Konya, Mersin statlarını açtık. Bu statlarda hep başarılı maçlara imza atılmasını, ay yıldız ile çıkılan maçlarda başımızın öne eğik olmamasını ve bu statlarda en hafif şekilde bile olsa nezaketsiz bir tezahüratın olmamasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE Kİ MUHALEFETİN DE BU MİLLETE HİZMET ETMEK GİBİ BİR DERDİ YOK"

AK Parti'nin 14 yıldır hizmet veriyor olmasın da, milletin sandıkta kullandığı oylar kadar dualarının da etkili olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Analarımızın, babalarımızın, büyüklerimizin; Allah Millete ve Devlete zeval vermesin duası bizim en büyük teminatımızdır. Atlattığımız sıkıntılar, karşı karşıya kaldığımız tuzaklar, kirli kumpaslar karşısında milletimizin duası ve sandıkta ki tercihleri bizleri bu güne getirdi. Bundan sonra da vazifemizi hakkıyla yerine getirmek için çalışacağız. AK Parti için yorulmak diye bir şey yoktur. Yorulduğumuz zaman da bu milletin geçmişte maruz kaldıkları muameleleri, reva görülen zulümleri aklımıza getirerek yeniden enerjimizi toparlayacağız. Bizim yorulduk deme lüksümüz yok. Türkiye'de ki muhalefetin de bu millete hizmet etmek gibi bir derdi yok. Bizim daha çok çalışmamız ve gayret göstermemiz gerekiyor. Mazlumlara elini uzatmış bir Türkiye, dünyanın bugün yüzakı haline gelmiştir. Kızılay ile, TİKA ile, AFAD ile nerede dara düşen, yardıma ihtiyacı olan biri varsa; din, dil, etnik, mezhep ayrımı yapmadan elini uzatan bir Türkiye var. Ekonomisi ile, istikrarı ile güçlü bir Türkiye var ve artık bu gücü hem kendi milleti hem de mazlum milletler için sarf ediyor. AK Parti olarak bu gücü daha da arttıracağız."

"ÇUKUR KAZANLAR ORADAN ÇIKAMAYACAKLAR"

Türkiye'nin gücünden rahatsız olan odakların, 7 Haziran'dan sonra bir sürü tezgahın, oyunun, tuzağın arayışı içine girdiklerini ifade eden Davutoğlu, "Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi ile Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenler, 7 Haziran seçim sonuçlarını bir fırsat olarak görerek hain terör örgütü üzerinden yeni bir saldırı başlattılar. Ama milletimiz 1 Kasım seçimleri ile hepsine net bir cevap verdi. Türk siyaset tarihinin en yüksek oyu ile AK Parti'yi net bir şekilde yeniden iktidara getirdi ve iktidarda görmek istediğini ilan etti. Birileri 7 Haziran'dan sonra AK Parti'nin siyasi olarak zayıflatmak çabası içindeyken terör örgütü eş zamanlı olarak saldırılara başladı. Onlar sandı ki biz geri adım atacağız ve onların bu tehditlerine pabuç bırakacağız. Öyle olmadı. Büyük bir yanılgıya düştüler ve büyük bir hezimeti de hak ettiler. Kandil'e selam gönderenler, hendek kazanların ellerini öpenler, blok siyaseti yapalım diyenler hep beraber hayal kırıklığına uğradılar. Kazdıkları hendeklere de kendileri düştüler. İnşallah o çukurlardan da çıkamayacaklardır. Bu milletin birliğine, dirliğine tuzak kuranlar, çukur kazanlar oradan çıkamayacaklar. Güya Kürt vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin adına siyaset yaptığını iddia eden, çukur kazanların içine düştükleri hal artık izahı mümkün olmayan bir durumdur. Bölge de kendilerine yönelik artan öfke ve tepkinin üzerini örtmek için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement