AK Parti Gümüşhane Merkez İlçe Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Gümüşhane Merkez İlçe Kongresi

Genel Başkan Yardımcısı Muş: "(Çözüm süreci) Birileri bizi eleştirebilir, kötüleyebilir, farklı isnatlarda, suçlamalarda bulunabilir ama biz bu ülkede milli birliği sağladığımız an Türkiye uçar" "İlk defa risk alan, elini taşın altına koyan bir iktidar bu işin altına girdi.

11.11.2014 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, çözüm süreci ile ilgili olarak, "Birileri bizi eleştirebilir, kötüleyebilir, farklı isnatlarda, suçlamalarda bulunabilir ama biz bu ülkede milli birliği sağladığımız an Türkiye uçar" dedi.

Muş, partisinin Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Gümüşhane Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi'nde, 12 yıllık süreçte ülkeye, millete hizmetten başka bir şey yapmadıklarını belirtti.

Türkiye'de ikinci atılım dönemi başlattıklarını dile getiren Muş, bundan sonra yeni Türkiye'nin yeni üreten ekonomisini inşa edeceklerini söyledi.

Üretim kapasitelerini çok daha yukarılara çıkarmaları gerektiğine işaret eden Muş, "Getirdiğimiz nokta yeterli değil. Geçen hafta ekonomide 25 öncelik dönüşüm programının 8 maddesi açıklandı. Bunlar çok önemli maddeler, çok önemli başlıkları içeriyor. Bunları adım adım hayata geçirdiğimiz zaman çok daha farklı bir Türkiye'yi, çok daha farklı, çok daha güçlü bir ekonomiye ulaştırmış olacağız ve bu refah, ülkenin tamamına yayılmış olacak" diye konuştu.

Çözüm süreci

Muş, 12 yıldır Türkiye'de iğneyle kuyu kazar gibi yürüttükleri bir süreç olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Çözüm süreci olarak, milli birlik ve kardeşlik süreci olarak adlandırdığımız süreç var. Birileri bizi eleştirebilir, kötüleyebilir, farklı isnatlarda, suçlamalarda bulunabilir ama biz bu ülkede milli birliği sağladığımız an Türkiye uçar. Türkiye'yi kimse tutamaz. Kendi iç birliğimizi, bütünlüğümüzü gerçekleştirdiğimiz an çok daha farklı bir Türkiye'den bahseder oluruz."

Bütün tahriklere, provokasyonlara rağmen çözüm sürecini başarıyla sonuçlandırmaktan başka çareleri bulunmadığını vurgulayan Muş, ülkenin, yeni nesillerin geleceği için bunun önem olduğunu kaydetti.

Bunu hep beraber başarmaları gerektiğini anlatan Muş, "Türkiye bize yüksek oy oranıyla destek verecek ki bunu başarabilelim. 30 yıldır kangren olmuş bir meseledir bu. İlk defa risk alan, elini taşın altına koyan bir iktidar bu işin altına girdi. Ne yaparsa yapsınlar, bunun da altından kalkacağız. Başarıyla nihayete erdireceğiz" diye konuştu.

Muş, vesayetin her türlüsüyle mücadele ettiklerini, bütün vesayetleri ayaklarının altına aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Hiçbir vesayete müsamaha göstermedik. Boyun bükmedik, eğmedik. Milletten aldığımız yetkiyi sadece milletle paylaşır olduk. Kimseyi ortak etmedik. Millet dik durdu, milletin seçtiği adamlar dik durdu. Bu vesayet odakları birer birer dağıldılar, yok olup gittiler. Bunlarla mücadele edeceğiz, nüksetmeye çalışırlarsa da balyoz gibi kafalarını ezeceğiz. 2011 seçimlerinde umduklarını bulamayan çevreler koalisyon kurdu. Bunların içerisinde kaybedenler kulübü vardı. Vesayet sevdalıları vardı. Uluslararası bazı odaklar var. Bu işin tetikçiliğini yapacak paralel örgütleri var. 7 Şubat, Gezi olayları, 17 ve 25 Aralık operasyonları... Başarılı olamadılar. Gereken cevabı milletten aldılar."

Filistin davasına Türkiye kadar sahip çıkan başka bir ülke olmadığını ifade eden Muş, "Katliamlara bizden başka sesini yükselten ülke yok. Mescid-i Aksa'da yaşananlara karşı bizim kadar sesini yükselten bir ülke var mı? Yapılanlar, onların mabetlerine yapılsaydı dünyayı ayağa kaldırırlardı. Müslümanlara yapıldı mı herkes sus pus oluyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan Mehmet Muş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'i makamında ziyaret ederek, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Gümüşhane Merkez İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement