AK Parti Heyeti Muş'ta - Son Dakika
Yerel

AK Parti Heyeti Muş'ta

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Bölge halkına 1990'lı yıllarda devletin içerisine sızan bir takım güçlerin yaşattığı o karanlık günleri şimdi PKK yaşatmaya çalışıyor.

05.09.2015 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Bölge halkına 1990'lı yıllarda devletin içerisine sızan bir takım güçlerin yaşattığı o karanlık günleri şimdi PKK yaşatmaya çalışıyor. PKK bugünün JİTEM'i haline gelmiştir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Gül başkanlığındaki, Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ile eski Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın da aralarında bulunduğu heyet Muş'a geldi.

Muş Valisi Seddar Yavuz ve Muş Belediye Başkanı Feyat Asya'yı ziyaret eden heyet adına açıklama yapan Gül, Başbakan Davutoğlu'nun görevlendirmesiyle bölge illerini ziyaret ettiklerini anımsatarak, son zamanlarda yaşanan terör hadiselerini yerinde görmek için kente geldiklerini belirtti.

Kamu düzenini ya da huzuru bozmaya yönelik olayların sonuçlarını yerinde tespit etmek amacıyla bu ziyaretleri yaptıklarını ifade eden Gül, "Bölgedeki vatandaşlarımızın taleplerini anlıyoruz bunları da genel merkezimize ileteceğiz. Gittiğimiz her yerde gördüğümüz tablo şu, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi bölgede de insanlar huzur istiyorlar. Kardeşliğin devamı noktasında, birlik ve beraberliğin sağlanması hususunda bir kararlılık, talep ve beklenti var. Huzuru bozmak isteyenlere çok büyük bir öfke olduğunu gördük" diye konuştu.

Bölgenin her tarafında Kürt kardeşlerinin vatan için, mukaddesat için, din için omuz omuza, savaştığını ve birlikte şehit düştüklerini vurgulayan Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu, etle tırnak gibi olan iç içe geçmiş kardeşliği hiç kimse asla bozamayacaktır. Terör örgütünü bir maşa olarak kullanmak isteyen uluslararası terör siyasetinin bütün maşalarını da Muş'tan, Malazgirt'ten, Sultan Alparslan'ın memleketinden ifade etmek lazım ki ne sultan Alparslan'ı ne de Selahaddin Eyyubi'yi kimse bu coğrafyadan ayıramayacaktır. Kürdüyle Türküyle bin yıldır bu coğrafya beraber yaşamıştır, kıyamete kadar da beraber yaşayacaktır, kimse ayıramayacaktır. Bölge halkının 1990'lı yılları, faili meçhulleri, karanlık günleri, yargısız infazları yeniden yaşamasına asla izin vermeyeceğiz. AK Parti kurucu başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'baldıran zehri olsa içerim' diyerek süreci başlatmıştır ancak Nişantaşı'nda viskisini yudumlayarak bölgede hiçbir maddi manevi bağı olmayan kişilerin zorlamasıyla 'aman silah bırakmayın, silah bırakılmaz' diyenler başta olmak üzere küresel birçok isim, Cumhurbaşkanımızı hedef seçerek yıpratmak politikasına girmişlerdir. Çok sevinerek görüyoruz ki Başbakanımıza Cumhurbaşkanımıza sevgi teveccüh devam etmektedir."

Bölgede çok büyük bir algı operasyonunun yaşandığını, terör örgütüne destek veren "paralel", merkez ve dış ülkelerdeki bazı yayın organlarının bir teröristi bile "sivil öldürüldü" gibi göstermeye çalıştığına işaret eden Gül, "Türkiye'de silahla elde edilebilecek hiçbir şey yoktur. Siyaset alanında varsa talepleri orada değerlendirilir, anayasal haklarıdır, verilir. 11 Temmuz'da 'ateşkesi bitirdik' açıklaması, terör örgütünün üst kademelerindeki yöneticilerin 'devrimci halk ayaklanmalarını başlatıyoruz' açıklamaları çözüm sürecinin kimler tarafından bozulduğunu, akan kanın kimler tarafından akıtıldığını açıkça göstermektedir" şeklinde konuştu.

"Bölge halkı artık bu konuda terör örgütünün yaptığı zulümlere, baskılara, tehditlere karşı artık 'edi bese' diyor, sesini yükseltiyor" diyen Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçen Mardin'deydik. Bir ay içerinde 90 kişi zorla dağa kaçırılmış 13, 14, 15 yaşındaki çocukları dağa kaldıran terör örgütüne anneler göz yaşlarıyla lanet okuyor, hüngür hüngür ağlıyorlar. Babalar çaresiz. Bölge halkına 1990'lı yıllarda devletin içerisine sızan bir takım güçlerin yaşattığı o karanlık günleri şimdi PKK yaşatmaya çalışıyor. PKK bugünün JİTEM'i haline gelmiştir. Bölge halkı tüm bunlara karşı terör örgütünün karşısında duruyor ve huzur istiyor. Operasyonlar da kamu düzenini sağlamak ve bölge halkının huzuru içindir, asla bölge halkına, Kürt halkına yapılan bir operasyon değildir. Bunu açıkça ifade etmek lazımdır, sivillere yönelik operasyon asla olmaz, olamaz."

Gül, bölge halkının birlik, beraberlik ve kardeşliğin devamını istediğini vurgulayarak, bu süreçte güvenlik güçlerinin sivillere dokunmaksızın yaptığı huzur ve demokrasi operasyonlarını desteklediklerini söyledi.

Heyet üyeleri açıklamanın ardından AK Parti İl Başkanlığına gitti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Heyeti Muş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement