AK Parti Heyetinden Solgun'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

AK Parti Heyetinden Solgun'a Ziyaret

AK Parti Heyetinden Solgun\'a Ziyaret

AK Parti Muş İl Başkanlığı heyeti, Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun’u ziyaret etti.

13.02.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muş İl Başkanlığı heyeti, Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun'u ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, bir Muşlunun genel başkan olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. İl Teşkilatı olarak her zaman Solgun'un yanında yer alacaklarını dile getiren Namık Ergün, tütün üreticilerinin de eski günlerine geri dönmesini kendilerinin de çok istediğini ve bu minvalde Solgun'un hazırlayacakları projelere destek olacaklarını kaydetti.

Ziyaretin kendisini memnun ettiğini dile getiren Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun ise, tütün üreticisinin sorunun çok olduğunu söyledi. Üreticinin sorunlarını çözmek adına bu yola çıktığını ifade eden Başkan Şeyhmus Solgun, birliği kurduktan sonra tütün üretimi yapılan 26 ilden 24'ünü ziyaret ettiğini ve ziyaretlerinin devam edeceğini belirtti. Üreticinin sorunlarını yerinde dinlediğini vurgulayan Solgun, "Tütün üreticisi, Kemal Derviş'in getirdiği yasanın ardından sıkıntılı döneme girdi. Biz bu yasanın değiştirilmesini ve eski yasayı geri getirilmesini istiyoruz. Bunun için de çalışacağız" dedi.

Muş'ta tütün üretimini arttıracaklarını da ifade eden Solgun; "Şu anda herhangi bir kota yok. Üretici ne kadar tütün yetiştirirse yetiştirsin firmalar gelip bu tütünleri satın alıyor. Tekrar eski günlerdeki günlere geri döneceğiz ve tütün üreticisinin yüzünü güldüreceğiz. Muş'un ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Biz de bu ekonominin tekrar canlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Tütün üreticisine herkesin sahip çıkmasını isteyen Solgun; "Şu anda tarım ürünlerine destek veriliyor, tarım aletlerine destek veriliyor ama tütün ve ekipmanlarına destek verilmiyor. Oysa, tütün de bir tarım ürünüdür ve bunun desteklenmesi gerekir. Çiftçiler arasında ayrım yapılmasın. Bu ülkeye yılda 90 bin ton ithal ediliyor. Oysa ithal edilen bu tütünü bizim üreticilerimiz pekala üretebilir. Bugün Çin'de tütün üretiminde makine kullanılıyor ve bundan dolayı tütünü ucuza mal ediyorlar ve ülkemize gönderiyorlar. Eğer bizim ülkemizde de tütün ve ekipmanlarına destek verilirse, üreticilerimiz de tütünü ucuza mal edebilir ve tütün ithalatını bitirir, yılda 85 bin ton olan ihracatı da arttırmış oluruz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Heyetinden Solgun'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement