AK PARTİ İL GENÇLİK KOLLARI'NDAN EROL MÜTERCİMLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU - Son Dakika
Güncel

AK PARTİ İL GENÇLİK KOLLARI'NDAN EROL MÜTERCİMLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları, katıldığı bir televizyon programında imam hatip mezunları hakkında sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

09.09.2020 14:50  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları, katıldığı bir televizyon programında imam hatip mezunları hakkında sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu önce aralarında AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanı Abdurrahman Sacid Göksu'nun da bulunduğu grup Bakırköy Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Abdurrahman Sacid Göksu, 'Adı anılan şahıs konuşmasında kendi zihni dünyasını ve iç bunalımlarını ortaya koyan, bir imam hatip lisesi mezunu olarak huzurda telaffuz etmekten dahi imtina edeceğim ifadeler kullanmış, parçası olduğu güruhun yıllardır devam eden imam hatip lisesi hazımsızlığını ve düşmanlığını bir kez daha ortaya koymuştur. İmam hatip liseleri tarihi AK Parti iktidarına kadar her türlü engellemeye ve baskılara rağmen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bu ülkeye büyük hizmetleri olan birçok siyasetçi, bürokrat, iş adamı, akademisyen, bilim adamı ve eğitimciler yetiştirmiş, ciddi bir geleneği olan büyük ve köklü kurumlardır" dedi.

SUÇLARIN MADDİ UNSURU OLUŞMUŞTUR

Göksu, 'İmam hatip liseleri ülkemizin hem bugünü için hem de geleceği için bir teminat vazifesi görmektedir. Bu itibarla böylesine bir kültürün ve böyle köklü bir yapının Erol Mütercimler ve onunla aynı bağnaz ve köhne zihniyeti paylaşan herhangi birinin vicdansız lisanına teslim edilmesi mümkün değildir. Erol Mütercimler'in lafın nereye gideceğini düşünmeden, meydanın boş olduğuna güvenle yaptığı patavatsız konuşma hayasızca ve kabul edilemez oluşunun yanında aynı zamanda Türk Ceza Kanunumuzda tanımlanan; hakaret, iftira ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçlarının maddi unsurunu oluşturmaktadır" dedi.

BU KURUMLARI SİZİN KÖTÜ EMELLERİNİZE TEMSİL ETMEYECEĞİZ

Abdurrahman Sacid Göksu, 'Bizler AK Parti İstanbul Gençlik Kolları olarak, imam hatip lisesi mezunları, mensupları ve imam hatip liselerine gönül vermiş gençler olarak açıkça söylüyoruz: 'Ey Erol Mütercimler, ey imam hatip lisesi düşmanları. İmam hatip liseleri ruhumuzdur, özümüzdür, geçmişimiz ve geleceğimizdir. Ne imam hatip liselerini ne de imam hatip lisesi mezun ve mensuplarını asla yalnız bırakmayacağız, bugüne kadar savunduk bundan sonra da imam hatip liselerini savunacağız ve yaşatacağız, ne yaparsanız yapın, bu kurumları sizin kötü emellerinize teslim etmeyeceğiz.' imam hatip liseliler de dahil olmak üzere halkın bir kısmını hedef alan her türlü kin ve nefretin karşısında duracağız" ifadesini kullandı

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA OLARAK GÖRMÜYORUZ

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin ise 'Biz Erol Mütercimler'in ifadelerini bireysel bir talihsiz bir açıklama olarak görmüyoruz. Belli bir grubun tamamen bu zihniyetle donanmış olduğunu ve sürekli imam hatip liseleri mezunları üzerinden bir tartışmaya ve ithamlara zemin hazırladığını düşünüyoruz" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları üyeleri, basın açıklamasının ardından Öğretim Üyesi Erol Mütercimler hakkında 'Hakaret" ve 'Halkın bir kesimini aşağılama" suçlarından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

AK PARTİ İL GENÇLİK KOLLARI\'NDAN EROL MÜTERCİMLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK PARTİ İL GENÇLİK KOLLARI'NDAN EROL MÜTERCİMLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 araç ile bir motosikletin karıştığı bildirildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.


Advertisement