AK Parti İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları Toplantısı (3) - Son Dakika
Politika

AK Parti İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları Toplantısı (3)

AK Parti İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları Toplantısı (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı eşini Çankaya'ya çıkaramıyorsa, Çankaya'ya götüremiyorsa, bakanları eşleriyle beraber Çankaya'ya çıkamıyorsa, eşini Çankaya'ya götüremiyorsa burada bir su kaçağı var demektir."

18.09.2013 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı eşini Çankaya'ya çıkaramıyorsa, Çankaya'ya götüremiyorsa, bakanları eşleriyle beraber Çankaya'ya çıkamıyorsa, eşini Çankaya'ya götüremiyorsa burada bir su kaçağı var demektir. Demokrasi burada yara almış demektir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Rixos Otel'de düzenlenen 'AK Parti İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, demokratikleşme paketiyle ilgili çalışmaların tamamlandığını belirterek, paketin redaksiyon çalışmalarının yapıldığını, ay sonuna kadar bunu geniş bir basın toplantısıyla açıklayacağını ifade etti. Paket ile çok daha yeni imkanlar getireceklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Demokratikleşmenin veya hak ve özgürlüklerin son noktası yoktur. Onun her zaman güncellenmesi söz konusudur. Hayat hızla akıyor, şartlar süratli olarak her zaman değişiyor. Öyleyse bu güncellemeleri yapmak suretiyle de kazanılmış veya verilmesi gereken haklar neyse bu hakları her yerde her zaman yöneticilerin vermesi gerekir. Biz buna inanmış bir iktidarız. Şu anda da göreve geldiğimizden bu yana yaptıklarımız var, yapmakta olduklarımız var, yapacaklarımız var. Bunlara inanan bir iktidarız. Herkesin yaşam tarzının teminat altında olduğunu bir kez daha gösterdik, gösteriyoruz ve göstereceğiz. Ama özellikle de bu ülkede zulme uğrayan varsa yaşam tarzı noktasında, benim başörtülü bacılarım olmuştur. En büyük zulmü onlar görmüşlerdir. Onların eğitim öğretim özgürlüğünü kimler engelledi. Onların kamusal alanda buraya giremezsin diye onların önünü kesenler kimler oldu. Onlar bu ülkenin azınlığı mıydı, çoğunluğu muydu. Nereye koyarsanız koyun. Engellendiler. Eğer Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı eşini Çankaya'ya çıkaramıyorsa, Çankaya'ya götüremiyorsa, bakanları eşleriyle beraber Çankaya'ya çıkamıyorsa, eşini Çankaya'ya götüremiyorsa burada bir su kaçağı var demektir. Demokrasi burada yara almış demektir. Temel hak ve özgürlükler burada yara almış demektir. Bunları yaşadı mı bu ülke, yaşadı. Şimdi böyle bir şey var mı, Yok. Buna bakmamız lazım" diye konuştu.

"BALDIRAN ZEHRİ İÇTİK, TAŞI BÖĞRÜMÜZE BASTIK"

Üniversite kapılarında başörtüleri başlarından çekilip alınan kızların olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, kızların hüngür hüngür ağladığını belirterek, "Bunu nereye koyacaksınız" diye sordu. Erdoğan, "Bu bir temel hak ve özgürlük değil miydi ama biz baldıran zehri içtik, taşı böğrümüze bastık. İktidar olmamıza rağmen ülkemizde gerginlik olmasın diye hep sabrettik, sabrettik ve sabrettik. Ama biz bugüne kadar bir başı açık kardeşimize kalkıp da 'sen niye böyle geziyorsun' demedik. Böyle bir hakkımız bizim yok. Hepsinin güvencesi biziz. Bizim bütün derdimiz başı açık, başı kapalı, tüm kardeşlerimiz el ele dolaşsın, omuz omuza dolaşsın ve işte AK Parti çatısı başörtülüsüyle başı açığıyla bunun en güzel örneğini vermiştir. Bu partide böyle bir dert yok" dedi.

"KİM BOZUYORSA KAMU DÜZENİNİ BUNLAR ÇAPULCUDUR"

CHP'de otobüsten çarşaflı bayanları attıklarını gördüklerini dile getiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir taraftan geldi genel başkan rozet taktı, ertesi gün derdest ettiler. Bunları geçen seçimlerde yaşadık. Niye, dürüst değiller, sipariş üzere yapıyorlar. 'Acaba böyle yaparsak biraz daha fazla oy gelmez mi'. ya sizin bu noktada karakteriniz belli. Bu işin geçmişinde var. Şimdi ben Taksim'deki olaylarda hani 'çapulcular' dedim ya, gücendiler. En sonunda arkadaşlara dedim ki 'bir çalışma yapın.' Çalışmayı yaptırdık. Ayrıca tabi Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde de çapulcunun anlamının ne olduğu zaten açıkça yazıyor. 'Kamu düzenini bozmaya yönelenler' filan diye. Arkadaşlar kütüphanede eski gazeteleri şöyle bir karıştırdılar. Çok enteresan, Dersim olaylarında o zamanın Başbakanı, sene 1937, İnönü'nün açıklamaları var. 'Çapulcuları derdest ettik' diye. Kim o, hani bir taraftan öldürüyorlar, bir taraftan da alıp götürüyorlar. Şu anda ellerinde hepsinin çıkarılmış gazete sayfaları ve Tan gazetesinde bunlar çıkmış. Gazetenin sahibi o zaman Ahmet Emin Yalman. Ahmet Emin Yalman'ın da kim olduğunu biliyorsunuz. O da meşhurdur. CHP'nin o da çok önemli bir aktörüdür. Yani adeta CHP'nin yarı resmi yayın organıdır Tan gazetesi. Onda yazıyor. Vakti saati geldiğinde inşallah parlamentoda veya bir başka yerde bunları gayet açık, net belgeler olarak göstereceğiz. Hepsi şu anda elimde hazır. Bunu İnönü söylemiş. O söylediğini bilmiyorlar bunlar tabii bana yüklendiler. 'Çapulcu ifadesini niye kullandın' diye. Ortada sözlük, 'kamu düzenini bozan.' Kim bozuyorsa kamu düzenini bunlar çapulcudur. Kaldı ki Dersim'de normal vatandaşa 'çapulcu' demek suretiyle o insanlar öldürüldü. CHP o günden bugüne özür dilemedi. Bugünkü genel başkanları da hala özür dilemiyor Dersimli olduğu halde. Fakat ben Türkiye Cumhuriyeti'nin bir başbakanı olarak bizim bu işte taksiratımız olmadığı halde kalktık biz özür diledik, bunu söyledik. İnsanımızın kendi değerleriyle, kendi diniyle, kendi inancıyla, kültürüyle var olabileceğini, boynunu yere eğmeden, kendini dışlanmış hissetmeden bu ülkede özgürce yaşayabileceğini biz ispat ettik, teyit ediyoruz, teyit edeceğiz."

"BİZ UZAYDAN GELMEDİK"

"Sandık milletin namusudur, bunu unutmayın. Bu namusa hep birlikte sahip çıkacağız" diyen Başbakan Erdoğan, "Sandıktan çıkan irade bizim için en önemli ölçüdür. Meydanlar değil, manşetler değil, yangın yerine çevrilen, kırılan, dökülen sokaklar değil, altını çizerek söylüyorum, sandıktır" şeklinde konuştu.

30 büyükşehirde hedefin 30 olduğunu işaret eden Başbakan Erdoğan, "Bütün ilçelerimizin çok yoğun çalışması gerekiyor. Çok büyük gayret istiyoruz. Biz milletin içinden gelen bir kadroyuz. Biz uzaydan gelmedik. O seçkinci kadrolar değiliz. Biz milletin partisiyiz. Milletin istikamet çizdiği bir partiyiz. Dikkat ederseniz biz yerel yönetimlerde sağladığımız başarıyı Türkiye geneline taşıyan bir partiyiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından partiye yeni katılan üyelere rozetlerini taktı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları Toplantısı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok
    21:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen bir programda konuştu. Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azalan il olduğunu belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok
    21:07 Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azaldığını belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özel:
    21:04 CHP Genel Başkanı Özel: "Marmaris'te de Muğla'da da Rantiyecilere Geçit Vermeyeceğiz"

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Marmaris’te halk buluşmasında konuştu, “Marmaris’i AKP’ye verip de Marmaris’in koylarını, varlıklarını, TÜRGEV, TÜGVA, Ensar’a kaptırmaya siz razı gelir misiniz? diye sordu. Muğla'da da 4 katı geçen bina olmadığını belirten Özel, "Eğer Muğla Büyükşehir’e AKP’nin adayı gelse, Muğla’da her yerde dikey mimarı, her yerinde rant söz konusu olacak. O yüzden Marmaris'te de Muğla’da da rantiyecilere geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu
    21:04 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hiçbir partiye kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmediklerini belirterek, İstanbul adayını çekmek için AK Parti'ye şart sundu. Erbakan, İsrail'le ticareti sonlandırma, İsrail'e ihracatı kesme, Kürecik Radar Üssü'nü kapatma ve emekli maaşını 20 bin TL'ye çıkarma şartlarını dile getirdi.

  • Dicle Üniversitesi Öğrencileri Filistin'e İnsanlık Zinciriyle Protesto Yürüyüşü Düzenledi
    21:03 Dicle Üniversitesi Öğrencileri Filistin'e İnsanlık Zinciriyle Protesto Yürüyüşü Düzenledi

    Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için 'Filistin'e İnsanlık Zinciri' sloganıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüş, üniversite yerleşkesinde öğrenci işleri önünden başlayıp öğrenci yaşam merkezi önünde sona erdi. Yapılan açıklamada, yürüyüşün Gazze'de yaşanan vahşete karşı bir ses çıkarmak amacıyla gerçekleştirildiği ve umudun ve vicdanın sesi olmak için diğer üniversitelere de ilham kaynağı olması umulduğu belirtildi. Yürüyüşün ardından DÜ Rektörlüğünün desteğiyle açık alanda 750 kişilik iftar programı düzenlendi.

  • Siirt'te muhtar adaylığı kavgası: 9 yaralı, 2 kişi yakalandı
    21:03 Siirt'te muhtar adaylığı kavgası: 9 yaralı, 2 kişi yakalandı

    Siirt'in Baykan ilçesinde muhtar adaylığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1'i polis memuru 9 kişi yaralandı. Olayın ardından firar eden şahıslar Batman'ın Kozluk ilçesinde yakalandı.

  • Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi
    21:00 Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi

    Fransa Başbakanı Gabriel Attal, başörtüsünü çıkarmadığı için okul müdürü tarafından darp edildiğini öne süren öğrenciye iftira davası açılacağını söyledi. Öğrenciden başörtüsünü çıkarmasını istediğini fakat darp etmediğini savunan müdür ise sosyal medyadaki ölüm tehditlerinin ardından istifa etti. Fransa’da İslamcıların okullara yönelik tehditleri, iki öğretmenin öldürülmesinin ardından ciddiye alınıyor.

  • Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi
    20:58 Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından organize edilen Büyük Filistin Yürüyüşü'ne sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşte İsrail'e karşı sloganlar atıldı ve Filistin'in savunulmaya devam edileceği vurgulandı.


Advertisement