AK Parti İstanbul Aday Tanıtım Programı - Son Dakika
Güncel

AK Parti İstanbul Aday Tanıtım Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Adeta can çekişen bir İstanbul'dan şehrin en kıymetli yeri olan Atatürk Havalimanı alanını, hiç düşünmeden 'Millet Bahçesi'ne dönüştürme kararını verebildiğimiz bir İstanbul'a geldik.

29.05.2018 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Adeta can çekişen bir İstanbul'dan şehrin en kıymetli yeri olan Atatürk Havalimanı alanını, hiç düşünmeden 'Millet Bahçesi'ne dönüştürme kararını verebildiğimiz bir İstanbul'a geldik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen, partisinin İstanbul aday tanıtım programına katıldı.

Burada konuşan Erdoğan, İstanbul'un yalancı siyasetçilere değil, dürüst siyasetçilere ihtiyacının olduğunu vurgulayarak, "Çıkmış Kanal İstanbul'a karşıymış, 'Yaptırmam ya' diyor. Sen kimsin? Ey sevgili vatandaşım, boğazda yeni tanker facialarının yaşanmasını istemiyorsak, geçen gün olduğu gibi yalı faciaları yaşamak istemiyorsak Kanal İstanbul'un niçin yapılması gerektiğini sizlere tekrar hatırlatıyorum." diye konuştu.

Boğazda çevre katliamının her an olabileceğine işaret eden Erdoğan, çevre facialarına karşı dünyada bir marka olacak Kanal İstanbul'u yaptıklarını söyledi.

"Ey İnce, bunu milli bütçeden değil, BOT, kamu-özel, PPP... Bunları öğrenmek istiyorsan bunları da sana ayrı bir ders olarak veririz." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz bugüne kadar bu dev yatırımları bu sistemle yaptık, yoksa cepteki parayı harcamak kolaydır. Biz bu sistemi kullanarak buralara geldik. Otomobil, ya otomobilleri milli bütçeden yapmayacağız ki Türkiye'nun bu sektördeki 5 devi bir araya geldiler. Hadi bakalım dedik. Kendilerinin önü açık. İnşallah 2020-2021 gibi artık biz yerli otomobilimizi üreteceğiz ve bana orada diyor ki '20 yıl geride kalmış' diyor. ya senin havsalan almaz. Biz bu otomobil üretiminde en ileri teknolojiyi kullanacağız."

Erdoğan, bundan kısa bir süre önce Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın ziyaretine geldiğini ve kendisiyle konuştuğunu hatırlatarak, "İnce, biz işi böyle götürüyoruz. Şu anda en ileri teknoloji neyse bunu inşallah ülkemizde de yapacağız." dedi.

Türkiye ve İstanbul'un dünkü önceliklerinin başka olduğuna dikkati çeken Erdoğan, zaten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumunu söylemeye gerek olmadığını, onun durumunun belli olduğunu dile getirdi.

"CHP zihniyeti kirlilik demektir"

Erdoğan, İstanbul'a belediye başkanı olduğu zaman belediyeyi CHP'den devraldığını anlatarak, bugünkü CHP'nin o zamankinden bir farkının olmadığını ifade etti.

"CHP zihniyeti kirlilik demektir." diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"İstanbul çöp dağlarıyla işgal edilmiş miydi, hava kirliliği had safhaya gelmiş miydi? Hatırlayın; gazeteler maske dağıtıyordu. Suyumuz var mıydı? Değerli kardeşlerim, 180 kilometre Istranca Dağları'ndan buraya suyu biz getirdik. Hava kirliliğini biz kaldırdık ve çöp dağlarını ortadan biz yok ettik. Ah İstanbul, ah Ümraniye, ah benim kardeşlerim... Ümraniye'deki çöp dağı patladığı zaman 39 kardeşimiz öldü. Kim bunun faili, CHP zihniyeti. ya CHP budur ya budur. Bugün 18 yaşındaki genç, Ümraniye çöplüğünün patlamasını yaşamadı ama bunu annelerine, babasına sorsunlar, 'Ya gerçekten böyle bir şey oldu mu " Evet oldu. Bunu bilmeleri lazım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Osmangazi Köprüsü'nden Yalova'ya gittiğini ve Yalova'dan İstanbul'a geldiğini dile getirerek, "Ya bunu biz yaptık. Cebimizdeki parayla değil, kamu özel ortaklığıyla yaptık. Biz buyuz. Şu kenarında bulunduğumuz Haliç, kokusundan geçilmiyordu." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde şu an bulundukları yerde olan Sütlüce mezbahanesini kaldırarak buranın durumunu aynen koruyup bir kültür merkezi yapmaya karar verdiklerini anlatan Erdoğan, bunu hayata geçirdiklerini söyledi.

Erdoğan, kendisinden sonra gelen belediye başkanlarının da bunu devam ettirerek Haliç Kongre Merkezi'ni yaptıklarını ifade etti.

"Şimdi büyük ustalık dönemine hazırlanalım"

Haliç'den çıkan çamuru Alibeyköy'deki bir taş ocağına pompalayarak naklettiklerine vurgu yapan Erdoğan, "2,5 milyon metreküp çamur naklettik ve o çamurun nakledildiği yeri şimdi bir park yaptık. Alibeyköy'deki Vialand Alışveriş Merkezi, o çamurun nakledilip oluşturulan yerdir. Biz eserlerimizle konuşuyoruz sen neyinle konuşuyorsun'" ifadelerini kullandı.

Bunların kendisinin çıraklık döneminin ürünleri olduğunu aktaran Erdoğan, "Ondan sonra kalfalık dönemi, ondan sonra ustalık dönemi, şimdi büyük ustalık dönemine hazırlanalım diyorum. Bize büyük ustalık diplomasını vermeye hazır mısınız'" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adeta can çekişen bir İstanbul'dan şehrin en kıymetli yeri olan Atatürk Havalimanı alanını, hiç düşünmeden Millet Bahçesi"ne dönüştürme kararını verebildikleri bir İstanbul'a gediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bize kimse çevre düşmanı diyemez. Milyonlarca, milyarlarca fidan ve ağaç diktik Türkiye'ye. Gören gözler, işiten kulaklar, lal olmamış diller, nasırlanmamış yürekler için bu manzarada çok büyük ibretler var. Sadece bu kadarla da kalmıyor. İstanbul tarihinin belki de en cesur projesiyle Kanal İstanbul ile buluşturma sözünü milletimize veriyorum. Bu güne kadar arzu ettiğimiz hızda ilerlemeyen bu projeyi yeni dönemde hayata geçireceğiz."

Kanal İstanbul'un sadece bir kalkınma projesi değil, aynı zamanda stratejik bir proje olduğunu anlatan Erdoğan, bu projeyi uygulamaya koyamamaları halinde İstanbul Boğazı'nın geleceğini tehlikeye sokulacağını anlattı.

Erdoğan, Türkiye'nin maliyet bakımından en büyük projesinin yaklaşık 10 milyar avroluk yatırım bedeli ile yeni havalimanı olduğuna dikkati çekerek, Kanal İstanbul Projesi'nin de buna yakın bir maliyetle ülkenin ve İstanbul'un en büyük 2. projesi olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunları ve diğer tüm projeleri hayata geçirmek için 24 Haziran'da, hem Cumhurbaşkanlığında hem de Mecliste başarıyla çıkmak zorunda olduklarını söyledi.

"İstanbul Türkiyedir"

Erdoğan, partililere "Vakit birlik vakti demek için, vakit İstanbul vakti demek için, vakit Türkiye vakti demek için 24 Haziran'a kadar seferberlik ruhuyla çalışmaya hazır mıyız' Güçlü meclis için İstanbul'u karış karış dolaşmaya hazır mıyız? Güçlü hükümet için İstanbul'da çalmadık kapı bırakmamaya hazır mıyız? Güçlü Türkiye için İstanbul'daki her bir oyu namusumuz bilip peşine düşmeye hazır mıyız?" diye sordu.

Salondakilerin "evet" cevabı vermesi üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"İstanbul Türkiye'dir. Sizin buradan kazanacağınız her gönül, 81 vilayetimizin tamamında aksiseda bulacaktır. Çünkü İstanbul 81 vilayetimizin temsil edildiği bir yerdir. İstanbul dünyadır, sizin burada elde edeceğimiz her destek, Avrupa'dan Amerika'ya tüm dünyada ses getirecektir. İstanbul demokrasidir. Sizin burada AK Parti çatısı altında toplayacağınız her insan, çokluk içinde birlik ruhunu güçlendirecektir. Yani kesrette vahdet. İstanbul ekonomidir. Sizin burada kat edeceğiniz her mesafe üretimde, ihracatta, kalkınmada, istihdamda, büyümede ileriye doğru atılan bir adımdır. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan yola çıktıklarında 36 milyar dolar olan ihracatın şimdi 161 milyar dolar olduğunun altını çizerek, IMF'ye olan 23,5 milyar doların da 2013'te bitirildiğini söyledi.

İstanbul'un önemine işaret eden Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Gençler bilir misiniz? İstanbul kültürdür, İstanbul sanattır, İstanbul estetiktir. Sizin burada oluşturacağınız o güzel iklim nesilden nesile miras bırakılacak eserlerin ilhamı olacak. İstanbul en nazlısından kadındır, kadın. Sizin burada kendisine güven aşıladığınız her hanımefendi her alanda ülkemize katılmış bir değerdir. İstanbul, en dinamiğinden yağız bir delikanlıdır. Sizin burada harekete geçireceğiniz her genç, geleceğimizin inşasında bize katkı sağlayacak birer enerji kaynağıdır. Sizler işte böyle bir şehrin temsilcisi olmaya adaysınız. Kim olduğunuzu, nereden geldiğinizi bilmezseniz, nereye gideceğinizi de bilemezsiniz. Karşılaştığınız her İstanbulluya işte bu anlayışla heyecanla bu şuurla bakmalı, anlatmalı, zihninizi ve kalbinizi açmalısınız. İşte o zaman uzattığınız hiçbir elin, attığınız hiçbir adımın karşılıksız kalmadığını göreceksiniz. Ben sizlere güveniyorum. Rabbim her birinizin yar ve yardımcısı olsun. 24 Haziran seçimlerine kadar yapacağınız çalışmalarda sizlere başarılar diliyorum."

Notlar

Programın düzenlendiği salona, Türk bayrağı, Atatürk ve Erdoğan'ın posterleri ile "Vakit Türkiye Vakti", "Vakit İstanbul Vakti" yazılı pankartlar asıldı.

Ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti flamaları sallayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılayan vatandaşlar, ayakta "Bir Şarkısın Sen" şarkısını söyledi.

Erdoğan'ın da vatandaşlara seslenerek Rabia işaretini göstermesi üzerine, salondakiler de aynı şekilde karşılık verdi.

Konuşmaların ardından sahneye davet edilen AK Parti, 1. 2. ve 3. bölge milletvekili adayları tanıtıldı. Adaylar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti genel başkan yardımcıları Ravza Kavakcı Kan, Erol Kaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da katılanlar arasında yer aldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti İstanbul Aday Tanıtım Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement