AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci Açıklaması

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, seçme hakkını 18 yaşına indirdiklerini, seçilme yaşını da 18'e indireceklerini çünkü, gençlerin ülkenin her şeyi olduğunu belirtti.

16.12.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, seçme hakkını 18 yaşına indirdiklerini, seçilme yaşını da 18'e indireceklerini çünkü, gençlerin ülkenin her şeyi olduğunu belirtti.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Temurci, "1071'den 2071'e Gençlik Vizyonu ve Alparslan" konulu söyleşide gençlerle bir araya geldi.

Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Alparslan'ın bir hayali olduğunu belirten Temurci, şunları kaydetti:

"Bu hayalin başlangıcı 1071'e gelmeden başladı. Malazgirt Savaşı öncesi Doğu Roma (Bizans) ve Batı Roma, Anadolu'nun değişik yerlerinde insanlara zulümler yaptı. Selçuklular her bir tarafa, gönül erenleri gönderdi. Hristiyanlara davranışlarıyla örnek olan erenler, 'Ben, güzel ahlakı tamamlamak için geldim' diyen İslam Peygamberi'nin ümmetidir. Müslüman olmayan halk Türkleri tanıdı. 'Bu insanlar bizi yönetsin' dediler. İstanbul'un fethi sırasında da Osmanlı sarığını görmek isteyenler olmuştu."

Bizans İmparatoru Romanos Diogenes'in, ordusuna, "Bu İslam, çok olmaya başladı. Bunlar, sadece savaşa gelmiyor. İnsanların gönlüne girip bizim Hristiyanları da Müslümanlaştırmak niyetleri var bunların. Onların ortadan kaldırılması gerek. Kendi hudutlarımızda Müslüman istemiyoruz" dediğini ifade eden Temurci, ancak Diogenes'in ordusunun Anadolu'yu Türklere yurt yapmaya karar veren Sultan Alparslan'a Malazgirt Meydan Muharebesi'nde yenildiğini anlattı.

Söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Temurci, İstiklal Marşı'nın "Korkma" kelimesiyle başladığını ifade ederek, bu kelimenin en çok Türklere yakıştığını vurguladı.

Temurci, "Seçme hakkını 18 yaşına indirdik. Seçilme yaşını da 18'e indireceğiz. Çünkü gençler, ülkemizin her şeyidir. 20 yıl sonra değerlere uymayan bir toplum, yarınlarımız olamaz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için önemli projeleri hizmete sunduklarını söyledi.

Gençlik Merkezi kursiyeri Azize Betül Başkurt da söyleşi sonunda Temurci'ye ebru çalışmasını hediye etti.

Etkinlik kapsamında Gençlik Merkezi kursiyerlerinin eserlerinden oluşan "Negatif Resim Sergisi"nin açılışı da yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement