AK Parti İstanbul Milletvekili Dağoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti İstanbul Milletvekili Dağoğlu Açıklaması

"Filistin'de de tıpkı Myanmar'da, Suriye'de ve Mısır'da olduğu gibi ezilen mazlum halkların sesi olmaya devam edeceğiz"

20.07.2014 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu, " Filistin'de de tıpkı Myanmar'da, Suriye'de ve Mısır'da olduğu gibi ezilen mazlum halkların sesi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Dağoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Gazze sahilinde Filistinli 4 çocuğun hayatını kaybetmesine neden  olan saldırının, insan hakları ve çocuk haklarının ağır ihlali olduğunu kaydetti.

"İnsanlık bu utancı taşıyamaz" ifadesini kullanan Dağoğlu, "İsrail dünya politikasında hızla izole olarak prestij kaybetmeye devam ediyor. Gazze'de yıkılan yollar, binalar, tüneller elbet bir gün yerine koyulabilir. Ancak gelecek kuşaklara bırakılacak kin ve nefret duygusuyla bölge hem İsrail hem de diğer ülkeler için çok uzun yıllar yaşanmaz bir yer haline gelebilir" dedi. Dağoğlu, şunları söyledi:

"Vicdanların adeta duyarsız olduğu, batılı güçlerin kör, sağır ve dilsizi oynadığı bu ortamda bizlere soruyorlar:  Ey Tayyip Erdoğan bu vahşet karsısında neden tarafsız kalmıyorsunuz? Neden mazlumların sesi olmakta ısrar ediyorsunuz? Neden ortadoğudaki politik dengeleri göz ardı ediyorsunuz? Neden kısa vadeli stratejik çıkarlar için siz de insanlığınızı çöpe atmıyorsunuz?

İktidara geldiğimiz ilk günden bugüne ne iç ne de dış siyasette kurulu çarpık düzenin sessiz bir piyonu, edilgen bir aktörü olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Biz kurulu düzeni amansızca eleştiren ve gerektiğinde değiştiren misyonumuzu bugüne kadar devam ettirdik, bundan sonra da devam ettireceğiz. Bu güne kadar reel politikanın bize dayattığı rollere boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. Filistin'de de tıpkı Myanmar'da, Suriye'de ve Mısır'da olduğu gibi ezilen mazlum halkların sesi olmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda evet biz tarafız. Biz şehit edilen günahsız yavruların tarafındayız. Şehit yavrularımıza Allah 'tan rahmet diliyor, halihazırda devam eden harekatın bir an önce durması için dualarımızın Filistin halkıyla olduğunu ilan ediyoruz." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti İstanbul Milletvekili Dağoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement