AK Parti İzmir İl Başkanı Delican Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican Açıklaması

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP İzmir İl Başkanlığının Gündoğdu Meydanı'nda organize ettiği Demokrasi Mitingi'ne parti olarak katıldıklarını belirterek, "Fikir ayrılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz.

06.08.2016 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP İzmir İl Başkanlığının Gündoğdu Meydanı'nda organize ettiği Demokrasi Mitingi'ne parti olarak katıldıklarını belirterek, "Fikir ayrılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz. Her sorunu konuşabileceğimizi, her sorunu birlikte çözebileceğimizi bundan sonra göreceksiniz" dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığının önceki gün Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği Demokrasi Mitingi hakkında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Delican, darbe girişimi sonrası CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel ile daha fazla görüşmeye başladıklarını, Gündoğdu'da miting yapacaklarını açıkladıklarında "biz koşa koşa geliriz" dediğini ifade etti.

Demokrasi, birlik beraberlik ve cumhuriyetin değerlerinin korunması adına yapılacak her türlü etkinliğe katılacaklarını söyleyen Delican, mitinge milletvekilleri, belediye başkanları, il yöneticileri ve gençlik kollarıyla beraber tam kadro katıldıklarını dile getirdi.

Türk siyasi tarihinde yapılan ayrıştırma çalışmalarının daha önce de 1980 darbesi öncesinde görüldüğüne dikkat çeken Delican, şöyle konuştu:

"'Darbe yapmadan önce ortamın olgunlaşmasını bekledik' demişlerdi. Bu FETÖ de ortamı olgunlaştırabilmek için siyasi partileri birbirine düşürmeye çalıştı. Siyasi partilerin görüş ayrılıklarını, düşmanca ayrılıklarmış gibi, fikir ayrılıklarına nifak ve kin tohumları atarak siyasi partileri çatışma ortamına çekmeye çalıştı. Ama Türk siyaseti artık bunlara prim vermiyor. Bu oyunu hep beraber bozmuş olduk. Türk siyasetinde artık yeni bir sayfa açıldı. Fikir ayrılıklarımızı zenginlik olarak görüyoruz, her sorunu konuşabileceğimizi, her sorunu birlikte çözebileceğimizi bundan sonra göreceksiniz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti İzmir İl Başkanı Delican Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement