AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak birçok alanda, savunma sanayisinde yüzde 65 ihtiyacımızı kendimiz karşılar hale geldik.

04.08.2018 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak birçok alanda, savunma sanayisinde yüzde 65 ihtiyacımızı kendimiz karşılar hale geldik. 17 yıl önce göreve geldiğimizde bu, yüzde 25'ti. Daha ileri gideceğiz, daha güçlü olacağız." dedi.

Başkan Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen "AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi"ndeki konuşmasında Türkiye'nin AK Parti yönetiminde her alanda katettiği mesafelere değinerek, daha da ileri gidileceğini belirtti.

Türkiye'yi son 16 yılda 3,5 kat büyütürken bu gelişmelerden her karış toprağın, her bir vatandaşın faydalanmasını sağladıklarını, geçmişte krizlerin, kaosların, yoksulluğun, yokluğun, istikrarsızlığın pençesinde kıvranan Türkiye'yi her alanda Cumhuriyet tarihinin tamamını katlayan hizmetlerle buluşturduklarını anlatan Erdoğan, iktidara geldiklerinde eğitim, sağlık, adalet ve emniyet başta olmak üzere Türkiye'yi 4 sütun üzerinde yükselttiklerini, bunlar üzerine de enerji, ulaşım, tarım ve dış politikayı bina ettiklerini vurguladı.

Eğitimde yapılan yatırımlara anımsatan Erdoğan, 288 bin yeni derslik, 605 bin yeni öğretmeni ülkeye kazandırdıklarını, üniversite sayısını 76'dan 207'ye çıkararak Türkiye'nin 81 ilinde üniversiteleri faaliyete geçirdiklerini kaydetti.

Yerel seçimlere işaret eden Erdoğan, "İnşallah önümüzde Mart 2019, büyük bir sınav var. Bu sınavı da başarıyla vereceğinize inanıyorum." dedi.

Başkan Erdoğan, yükseköğretimde 633 bin yatak kapasiteli yurtlar yapıldığını, spor tesislerinin mahalle ve köylere kadar yaygınlaştırılarak lisanslı sporcu sayısının 278 binden 8 milyon 368 bine çıktığını, inşa edilen yüksek kapasiteli stadyumlarla şehirlerin sportif ve sosyal faaliyet altyapısını güçlendirdiklerini bildirdi.

Yıl sonuna kadar üç şehir hastanesi daha açılacak

"Sağlıkta devrim yaptık." diyen Erdoğan, hizmete sunulan hastaneler ve teknik donanımla adeta bir devrime imza attıklarını aktardı.

Başkan Erdoğan, "Hey gidi Kılıçdaroğlu, hey. Onun SSK Genel Müdürü olduğu zamanı hatırlayın. SSK Genel Müdürü olduğu zamanlarda hastanelerimizin halini bilenler var aramızda, ben de biliyorum. Artık böyle bir hastane yok. Artık tüm hastanelerimiz gayet iyi bir konumda. Şimdi şehir hastaneleriyle sağlık hizmetlerimizi bir adım daha öteye taşıyoruz." diye konuştu.

Elazığ Şehir Hastanesi'nin açılışıyla birlikte 6 şehir hastanesinin hizmete alındığını anımsatan Erdoğan, "Yıl sonuna kadar Eskişehir, Ankara Bilkent ve Manisa'yı da açıyoruz. Bunlarla birlikte sağlıkta Türkiye sınıflar üstü bir yere doğru gidiyor." dedi.

"Emniyet hizmetleri konusunda adeta devrim yaptık"

Başkan Erdoğan, adalet alanında ise hizmetlerin kalitesini artırmak için Türkiye'nin dört bir yanında adalet sarayları açıldığını belirterek, "FETÖ'den temizlediğimiz yargı sistemimizin ağır iş yükünü hafifletecek tedbirleri aldık, almaya devam ediyoruz. Emniyet hizmetleri konusunda da adeta devrim yaptık. Hepsini İçişleri Bakanlığımız bünyesinde topladığımız polis, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarımız şehirlerimizden denizlerimize kadar her yerde milletimizin emrindedir." ifadesini kullandı.

Erdoğan, terörle mücadeleden asayişe, narkotikten organize suçlara kadar her alanda Türkiye'yi huzurlu, güvenli hale getirecek adımları atmayı sürdürdüklerini vurguladı.

Ulaştırma alanında dünyaya örnek olacak yatırımlar yapıldığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin her köşesini ulaşılabilir, erişilebilir hale getirdiklerini, bölünmüş yol uzunluğunu 26 bin kilometreye kadar uzattıklarını, havalimanlarının sayısını 55'e, hızlı tren hatlarının uzunluğunu bin 213 kilometreye çıkardıklarını kaydetti.

Erdoğan, salonda "Selam olsun yiğit doğuran analara. Kocaeli'den selam getirdik Başkan Erdoğan'a." yazan pankarta işaret ederek, "Bu yolda yürüyen tüm annelere saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Ebediyete irtihal edenlere bir evlat olarak ben de Allah'tan rahmet diliyorum. Aynı şekilde anacığıma da Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

"Nüfusumuzun yüzde 80'i doğalgazın konforundan faydalanabilir hale geldi"

Elektrik enerjisinde kurulu gücün yaklaşık 32 bin megavattan 87 bin megavata çıkarıldığını aktaran Erdoğan, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına çok büyük yatırım yapıldığını, böylece hidroelektrikte 12 bin 300 megavattan 39 bine, rüzgar, güneş, jeotermalde ise 36 megavattan 11 bin megavata yükseltildiğini bildirdi.

Erdoğan, elektrik üretiminde yerli kaynakların oranını 65 bin gigavattan 134 bin gigavata yükselterek iki kattan fazla artış sağlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Doğalgaz kullanan illerimizin sayısını, şimdi Şırnak ve Artvin'i de ilave etmek suretiyle 80 vilayete çıkartıyoruz. Hakkari kalıyor, inşallah Hakkari'yi de yıl sonuna kadar bitirmenin azmi içindeyiz. Böylece nüfusumuzun yüzde 80'i doğalgazın kolaylığından, temizliğinden, konforundan faydalanabilir hale geldi."

"Uzay sanayisinde adımlarımızı atıyoruz"

Tarımda üretimden donanıma her alanda verilen destekler, arazi toplulaştırmaları ve diğer hizmetlerle tarımsal hasılanın 189 milyar liraya çıkarıldığını vurgulayan Erdoğan, kurulan organize sanayi bölgeleri, teknoparklar, Ar-Ge merkezleri, KOBİ'lere sağlanan destekler ve savunma sanayisine yönelik üretimlerde katedilen mesafelerle Türkiye'nin büyümesine çok önemli katkılar sağladıklarına işaret etti.

Başkan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dün insansız hava aracını hiçbir ülkeden alamazken, stratejik ortağımız Amerika'dan, Avrupa ülkelerinden alamazken artık insansız hava araçlarımızı kendimiz üretir hale geldik. Silahlı insansız hava araçlarımızı kendimiz üretir hale geldik. ve şimdi daha ileri gidiyoruz, daha güçlülerini de üretir hale geliyoruz. Türkiye olarak birçok alanda, savunma sanayisinde yüzde 65 ihtiyacımızı kendimiz karşılar hale geldik. 17 yıl önce göreve geldiğimizde bu, yüzde 25'ti. Daha ileri gideceğiz, daha güçlü olacağız. Şimdi uzay sanayisinde adımlarımızı atıyoruz inşallah. Burada da Türkiye diğer ülkelerle bu mücadeleyi sürdürecek."

Erdoğan, ihracatı 36 milyar dolardan 163 milyar dolara yükselterek, dünya pazarlarına açılarak, yatırımları destekleyerek, ahilik geleneğinin temsilcisi esnaf ve sanatkarlara sahip çıkarak Türkiye'yi ticarette ileriye taşıdıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm iller ve ilçelerde inşa edilen 837 bin konutla, halen 1 milyon 300 bin bağımsız birimde kentsel dönüşüm projeleriyle, içme suyu, atıksu, katı atık çalışmalarıyla katedilen mesafelerle şehircilikte de Türkiye'nin çehresini değiştirdiklerini ifade etti.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
    16:09 Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

    Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genç Çevirmenler' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay'ın da katıldığı ödül töreninde, İngilizce, Fransızca ve Almanca kategorilerinde dereceye giren öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Birinci olan çevirmenler Brüksel'de AB kurumlarını ziyaret edecekken, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler Ankara Üniversitesi'nde 'Avrupa Birliği Temel Eğitim Programı'na katılma fırsatı elde ettiler.

  • Türk Kızılayı, Gazze'ye 3 Bin 774 Ton İnsani Yardım Malzemesi Gönderdi
    16:08 Türk Kızılayı, Gazze'ye 3 Bin 774 Ton İnsani Yardım Malzemesi Gönderdi

    Türk Kızılay tarafından Gazze'ye ulaştırılması için hazırlanan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesini taşıyan gemi, Mersin Uluslararası Limanı'ndan uğurlandı. İsrail'in saldırısı altında bulunan Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkıyla dayanışma amacıyla tedarik edilen gıda, bebek malzemeleri, uyku tulumu ve glütensiz ürünlerden oluşan yardım malzemeleri, Türk Kızılay ve AFAD işbirliğiyle bugüne kadar 13 uçak ve 8 gemiyle toplamda 39 bin 697 ton insani yardım malzemesi Gazze'ye gönderilmiştir.

  • Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler
    16:04 Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde üretilen yerel üretim portakal ve domatesler, uluslararası karantina standartlarını aşarak dünya pazarlarına açılıyor. Türkiye'nin tarım potansiyelini gözler önüne seren bu ürünler, Rusya, Ukrayna, Polonya ve Avusturya'ya ihraç edilecek. Ürünler, Bitki Sağlık Sertifikaları ile donatılarak, Türkiye'nin tarım kalitesini temsil etmeye hazır hale getirildi.

  • ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Teksüt Bandırmaspor maçında galibiyeti kaçırdı
    16:03 ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Teksüt Bandırmaspor maçında galibiyeti kaçırdı

    Trendyol 1. Lig ekiplerinden ASTOR Enerji Şanlıurfaspor'un futbol şube sorumlusu Adnan Yükselir, Teksüt Bandırmaspor ile oynadıkları maçta galibiyeti kaçırdıklarını belirtti. Yükselir, takımının mücadelesinden memnun olduğunu ancak gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini söyledi. Haftaya Bodrum FK ile deplasmanda oynayacakları maçtan puan veya puanlarla ayrılmak istediklerini ifade etti.

  • Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak kaza yaptı
    16:02 Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak kaza yaptı

    Ümraniye'de el freni çekilmeyen bir otomobil, yokuş aşağı kayarak önce yolun kenarındaki taşlık alana vurdu ve ardından takla atarak durabildi. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı
    15:59 Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı

    Siirt'te, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla hayata geçirilen 'Siirt Fıstığı Üretiminin Artırılması Projesi' kapsamında üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı. Vali Kemal Kızılkaya, programda yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın Siirt'in kalkınma lokomotifi olduğunu belirtti ve devletin üreticilere önemli destek ve fırsatlar sunduğunu vurguladı.

  • Antalya'da İş Yeri Çıkışında İki Kişi Minibüsle Ezildi
    15:58 Antalya'da İş Yeri Çıkışında İki Kişi Minibüsle Ezildi

    Antalya'da bir iş yerinden çıkan ve tartıştıkları anlaşılan iki kişi, iş yeri sahibinin yakını olduğu iddia edilen iki kişi tarafından minibüsle ezildi. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi yaralı olarak kurtuldu. Olay anları güvenlik kamerasına yansıdı.

  • Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı
    15:57 Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı

    Türkiye'de 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçi, Şanlıurfa'ya akın etti. Kentte yoğunluk yaşanırken, esnaf da memnun oldu. Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yıl sonunda 2 milyon ziyaretçi sayısını geçeceklerini belirtti. Esnaf da yoğunluktan dolayı siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti.

  • Aksaray'da 300 bin liralık ziynet eşyası ve 200 bin liralık elektronik malzeme çalan hırsızlar yakalandı
    15:57 Aksaray'da 300 bin liralık ziynet eşyası ve 200 bin liralık elektronik malzeme çalan hırsızlar yakalandı

    Aksaray'da bir evden 300 bin liralık ziynet eşyası, 200 bin liralık da elektronik malzeme çalan ve sonra da eşyaları kırıp parçalayan hırsızlar polisin operasyonuyla yakalandı. Evi soyulan kadın cep telefonuyla evini görüntülerken paramparça gördüğü eşyaları karşısında 'Hırsız da böyle mi yapar?' diye sitem etti. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Merkez Bankası zararının sorumlusu Erdoğan'dır
    15:56 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Merkez Bankası zararının sorumlusu Erdoğan'dır

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankasının açıkladığı 818 milyar liralık zararla ilgili eleştirilerde bulundu. Özel, Recep Tayyip Erdoğan'ı zararın sorumlusu olarak göstererek, ekonomik krizin nedenlerini ve sonuçlarını anlattı.


Advertisement