AK Parti Kadın Kolları Eğitim Programı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Kadın Kolları Eğitim Programı

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mart 2019 seçimleri, sıradan bir seçim değildir.

22.10.2018 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mart 2019 seçimleri, sıradan bir seçim değildir. Bu mahalli idareler seçimi, belki de bu ana muhalefetin sonu olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen "AK Parti Kadın Kolları Eğitim Programı"na katılarak, partililere hitap etti.

Bugüne kadar ayrımcılığın, hizipçiliğin, meşrep siyasetinin AK Parti'den içeri girmesine müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini belirten Erdoğan, "Bizim nazarımızda helal rızık için Silvan'ın dağlarında kuzu otlatan çoban ile Karadeniz'in azgın dalgalarıyla mücadele eden balıkçılarımız arasında hiçbir fark yoktur. 2019 Mart seçimlerinde de aynı ilkeler doğrultusunda hareket edeceğiz." diye konuştu.

Özellikle ana muhalefet partisinin ve avanelerinin milleti bölmesine, insanları birbirine düşürmesine fırsat tanımayacaklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kazanmaya umudu olmayan ana muhalefet, sandığa gölge düşürmek için her türlü yolu deneyecektir. Daha şimdiden, bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarıyla ittifak kurmak için kirli pazarlıklara girişmeleri boşuna değildir. Bir taraftan bölücü terör örgütü siyasi uzantılarına çiçek atıyorlar diğer taraftan da Suriyeli muhacirlere zalim Esed'in diliyle saldırıyorlar.

Her seçim döneminde olduğu gibi bu sefer de muhacir ile ensar arasına fitne tohumları ekmeye çalışıyorlar. Bay Kemal şunu iyi bil, biz muhaciri de çok sevdik, ensarı da çok sevdik. Sen bizim sevdiğimiz muhacirleri geldikleri yere gönderme aşkı içerisinde olabilirsin çünkü sen, muhacir nedir, onu bilmezsin. O bombalardan kaçan, topraklarından, yerlerinden, evlerinden edilen, oralardan kovulanların derdini bilmezsin. Başına böyle bir bela geldiği zaman acaba senin akıbetin ne olur onu da düşünemezsin ama biz her ikisini de düşünürüz. Muhaciri de ensarı da... Bizim medeniyetimizde muhacir nedir, ensar nedir, bu gayet güzel bir şekilde yer almıştır. Bu millet her zaman ensar olmuştur."

"Mart 2019 seçimlerinde de sonuç aynı olacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye sınırlarına gelenlere kapıları açtıklarını ve 3,5 milyon Suriyelinin Türkiye'nin misafiri olduğunu belirterek, Irak'tan gelen 500 bin kişinin içinde de çok farklı meşrepten insanlar olduğunu, bu konuda hiçbir zaman ayrım yapmadıklarını vurguladı.

Türkiye'nin 33 milyar dolar harcama yaptığını, Avrupa Birliği'nin ise verdiği sözü yerine getirmediğini hatırlatan Erdoğan, 2016'da 3 artı 3 milyar avronun ilgili kuruluşlara verileceğinin söylendiğini ancak bu paranın verilmediğini kaydetti.

Erdoğan, şu ana kadar Avrupa Birliği'nden gelen miktarın 1 milyar 750 milyon avro olduğunu, oradan gelse de gelmese de Türkiye'nin ev sahipliğini sürdürdüğünü belirtti. Ensar olmaya devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Irkçı kelimelerle, tam da CHP'ye yaraşır şoven ifadelerle, savaştan kaçan mazlumları hedef alarak 3-5 oy kazanacaklarını düşünüyorlar. 7 yıldır büyük bir sabır ve alicenaplıkla Suriyeli mazlumlara ev sahipliği yapan bu milleti galeyana getirmek için söylemedik yalan bırakmıyorlar. Fakat tüm çabalarına, kışkırtmalarına rağmen Türk milletinin basireti ve ferasetini aşamadılar. Buna rağmen her seçim döneminde aynı şeyleri yapıp aynı sonuç ummaktan bir türlü kendilerini kurtaramıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Mart 2019 seçimlerinde de sonuç aynı olacak. İnşallah yine aynı hezimeti yaşayacaklar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar başkalarından ziyade kendilerinin ne yaptığına baktıklarına değinerek, hiçbir zaman standartlarını muhalefetin belirlemesine izin vermediklerini söyledi.

Böyle bir yanlışın içine düşmeleri durumunda yüzde 50'nin üzerinde oy oranlarına ulaşamayacaklarını, yarısını dahi alamayacaklarını dile getiren Erdoğan, "Büyük hedeflerin ve hayallerin peşinde koşan bir kadro olarak biz onların ne dediğiyle, ne yaptığıyla, ne söylediğiyle uğraşmayacağız. Biz yine rotamızı çizmek için milletimize bakacağız. Sadi Şirazi, 'Kusuru kendisine söylenmeyen kişi, ayıbını hüner zanneder' diyor. Bizler de seviyeyi düşürmeden bunların hatalarını, yalanlarını, cürümlerini ifşa etmekten geri durmayacağız." diye konuştu.

"Onda ders alacak..."

"Bu süreçte herkesin şu gerçeğin idrakinde olması gerekiyor." diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Mart 2019 seçimleri, sıradan bir seçim değildir. Bu mahalli idareler seçimi belki de bu ana muhalefetin sonu olacaktır. Çünkü bu ana muhalefetin başındaki zat sadece millete değil aynı zamanda CHP'nin başına da bela. CHP'yi de bizim özellikle bundan kurtarmamız lazım. Bu SSK'yı batırdı. Ondan sonra da geldi şimdi CHP'yi batırmanın gayreti içerisinde. Bazen dostlar 'Ya bunla uğraşmaya gerek yok. Varsın orda kalsın bu sizin hayrınıza' diyorlar. Bunu diyenler de var. Milletimize de bazı gerçekleri anlatmamız lazım. Adam İngiltere'ye gidiyor. Oradaki Türk gençlerine bir şeyler konuşuyor. Türkiye'yi şikayet ediyor. 'Türkiye'de özgürlük, demokrasi yok' diyor. Özgürlük, demokrasi yok da bugüne kadar bunca seçime girdin, her seçimi kaybettin, kaybettiğin halde hala seçime giriyorsun, bundan daha büyük demokrasi olur mu? Bir genç de '11 seçimi kaybettiniz, acaba bundan hiç ders almadınız mı?' diye sormuş. Yok. Onda ders alacak, neyse gerisini söylemiyorum..."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Kadın Kolları Eğitim Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.


Advertisement