AK Parti Karadeniz Bölgesinden 88 Başvuru Aldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Karadeniz Bölgesinden 88 Başvuru Aldı

AK Parti'nin Trabzon, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt İl Başkanlıklarına Milletvekili Aday Adaylığı İçin Toplam 88 Başvuruda Bulunulduğu Bildirildi.

15.03.2011 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin Trabzon, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt il başkanlıklarına milletvekili aday adaylığı için toplam 88 başvuruda bulunulduğu bildirildi. Başvuruda bulunanlardan Trabzon'da 3, Rize'de 2, Artvin'de de 1 aday adayının kadın olduğu öğrenildi.

AK Parti Trabzon İl Başkanlığına, 12 Haziranda yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için aday adaylığı başvurusunda bulunanların sayısı 29 olarak gerçekleşti. Bu adaylardan 26'sının erkek, 3'ünün ise kadın aday adayı olduğu belirtildi.

Aday adayları içerisinde, Trabzon'un Of ilçesinde 137 yıldır aile üyelerinin belediye başkanlığı yaptığı Of Belediye Başkanı Oktay Saral da yer alıyor. Resmi kayıtlara göre 1874 yılında Of'ta belediye başkanı olan Sarıalizade Ömer Lütfü Bey'in ardından 12 belediye başkanının görev yaptığı ilçede tüm başkanlar

"Saral" ailesi mensubu. Oktay Saral, 137 yıldır aile üyelerinin yürüttüğü belediye başkanlığından istifa ederek, AK Parti'den Trabzon milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Partiye ayrıca görevlerinden istifa eden Vakıflar Trabzon Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı ile partinin eski il başkanlarından Ahmet Metin Genç ve Muhammet Balta'nın da aday adaylığı başvurusu yaptığı bildirildi.

Kadın aday adaylarının ise iş kadını Berrin Karanis, diş hekimi Zeynep Çebi ve avukat Ayşe Sula Köseoğlu olduğu kaydedildi.

-RİZE-

AK Parti'de Rize'den 2'si kadın olmak üzere 16 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Milletvekili adayı olmak amacıyla avukat Harun Mertoğlu, Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimliğinden istifa eden Hasan Basri Velioğlu, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı ve milletvekili danışmanlığından istifa eden Süleyman Basa, avukat Hüseyin Kaya, iş adamı Mehmet Karaca, il başkanlığından istifa eden Hasan Karal, eczacı Davut Birben, yurt dışında ticaret yapan Mehmet Okumuş, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır'ın eşi ve ÇAYKUR şube müdürlüğünden istifa eden Sebahat Çakır, iş adamı Yunus Öksüz, avukat Seher Kandil, esnaf Yunus Köroğlu, Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığından istifa eden Adem Biberoğlu ve mali müşavir Mustafa Demir, partinin Rize İl Başkanlığına başvuruda bulundu.

Ayrıca iş adamı Adnan Talip Parlak ile milletvekili Lütfi Çırakoğlu da Rize'den milletvekili aday adaylığı için AK Parti Genel Merkezi'ne başvurdu.

-GÜMÜŞHANE-

Gümüşhane'de ise 13 kişi, AK Parti İl Başkanlığına milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Kentte partiye kadın aday adayı başvurusu olmadığı, başvuruda bulunanlar arasında görevlerinden istifa eden İller Bankası Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi üyesi Feramuz Üstün, Gümüşhane-Bayburt Bölgesi Baro Başkanı Ali Haydar Dereli ile eski Gümüşhane milletvekili Temel Yılmaz'ın da olduğu öğrenildi.

-ARTVİN/BAYBURT-

AK Parti'de Artvin İl Başkanlığına 1'i kadın 18, Bayburt İl Başkanlığına da 12 kişi, milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Artvin'de, partideki tek kadın milletvekili aday adayının, eski AK Parti Artvin İl Başkanı Dilek Alkan'ın olduğu, aday adayları arasında görevlerinden istifa eden Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı Timur Şeyhoğlu ile Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe'nin de yer aldığı bildirildi.

- ARTVİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Karadeniz Bölgesinden 88 Başvuru Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement