AK Parti Kars 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Kars 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, "Bu zatın belge diye salladığı kağıtları görünce anladık ki bir şirket alışverişi için yapılan ödemelerin dekontlarını kendisine 'Cumhurbaşkanının yakınları yurt dışına...

02.12.2017 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, "Bu zatın belge diye salladığı kağıtları görünce anladık ki bir şirket alışverişi için yapılan ödemelerin dekontlarını kendisine 'Cumhurbaşkanının yakınları yurt dışına para gönderiyor' diye yutturmuşlar. Hesap uzmanı ya sevsinler senin gibi hesap uzmanını. Yani ortada yurt dışına gönderilen bir para falan yok. Halk Bankası ile Al Baraka arasındaki sadece bir alışverişin belgeleri var fakat bunun elindeki belgeler de sahte. Böyle bir hadise de mevcut değil. İnanın bana dünyanın en zor işi yok olan bir şeyi ispatlamaya çalışmak. Peki olan ne? Yurt içindeki bir bankadan, yine yurt içindeki bir başka bankaya yapılan havale." dedi.

Erdoğan, İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen AK Parti Kars 6. Olağan İl Kongresi'nde partililere hitap etti.

Yaklaşık iki haftadır süren tatsız bir tartışma içerisinde bulunduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konudaki sözlerine "Cevap versek kendimize yakıştıramıyoruz, cevap vermesek de 'acaba' deniliyor. Vaktinizi böyle çirkin iddiaları cevaplamakla israf etmiş olmaktan dolayı sizlerden ve tüm milletimden özür dileyerek, birkaç hususa açıklık getirmek istiyorum." diye başladı.

Bir süre önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bir iddia ortaya attığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Görünüşte laflar çok büyük ama özüne baktığınızda ortada tam bir komedi var. İşin komikliği daha ilk adımda başlıyor. Bu şahıs, geçen haftaki grup konuşmasında Çorum'da söylediğini beyan ettiği birtakım iddialara atıfta bulundu. Grup konuşmasında aynen, 'Çorum'da 17 Kasım'da bir konuşma yaptım' diye söze başladı. Arkadaşlarımız aradılar taradılar, böyle bir konuşma bulamadılar. Çünkü beyefendi 17 Kasım'da Çorum'a hiç gitmemiş, kendisi o gün Tekirdağ'daymış. Önce Tekirdağ Belediyesi'nin, sonra da Çorlu Belediyesi'nin programlarına katılmış. Demek Çorlu ile Çorum'u karıştırdı. Çorum nire Tekirdağ nire, Tekirdağ nire Çorum nire, Çorlu nire Çorum nire. Kendince güya siyasi hayatının en önemli açıklamasını yapıyor ama daha Çorum'la Çorlu'yu ayırt edecek durumda değil."

Kılıçdaroğlu'nun daha önce de Kağıthane ile Kağıttepe'yi birbirine karıştırdığını anımsatan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Tekirdağ'da yaptığı konuşmada, "Senin çocukların vergi cennetlerine para gönderdi mi, göndermedi mi?" ve "Oturup hesaplaşalım." dediğini hatırlattı.

"Benim bu zatı dinleyerek heba edecek vaktim olmadığı için söyledikleri kulağıma biraz geç ulaştı." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da katıldığı bir toplantıda bu iddialara, "Benim çocuklarım yurt dışında hiç bir yere para göndermediler. Yurt dışı bankalarda da benim çocuklarımın da eniştemin de dünürlerimin de böyle bir parası yok." dediğini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu'na "Öne sürdüğün iddiaların belgesi var mı açıkla. Ardından da kendisine elinde belge varsa çıkart milletin önüne ben hemen gereğini yapayım. Yoksa çık milletin önüne iftira attığını söyle, özür dile." diyerek meydan okuduğunu anımsatan Erdoğan değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Tabii azıcık onuru, haysiyeti, şerefi olan, yüreğinde utanma duygusu yüzünde kızarma hissi olan birisinin bu sözler karşısında iki yoldan birini seçmesi gerektiğini de ilave ettim. Sonra bu zat partisinin grup toplantısında çıktı kürsüye, elinde bir takım kağıtlar, sallayarak, 'Bilmem ne adasındaki bir hesaba şu kişi şu kadar, bu kişi bu kadar milyon dolar yatırdı' diye güya iddialarını belgelendirdi. Ama belge dediği bu kağıtları düne kadar da kimseye vermedi. Ben de grup konuşmasının ertesi günü bir açılış töreninde önce kendisinin geçmişte 'var' daha sonra da 'yok' diye çıkan birçok yalanını ifade ettim. Ardından da sorduğu soruya cevabımı bir kez daha tekrarlayarak, 'benim veya yakınlarımdan birisinin yurt dışındaki herhangi bir hesaba giden tek kuruş parası olmadığını' söyledim."

"Kemal'in kendisini kurban edecekler"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği 5 kişiden birinin "özel kalem müdürü" olduğu yönündeki iddialarına da değinen Erdoğan, "Benim öyle bir özel kalem müdürüm olmadı. O isim bir iş adamı. Özel kalem müdürüm değil. Zerre kadar senin aklın olsa. Gerçekten 'bu isim özel kalem müdürüm mü' bunu bir sor. Kılavuzu karga olanın... Bunlar işte maalesef böyle bir yanlışın içinde gidiyor. Dün 'belge' dedikleri kağıtları gördükten sonra anladık ki birileri bu zatı fena halde tongaya düşürmüş. Sanıyorum CHP'de hiçbir zaman bitmeyen ve bu gidişle bitmeyecek olan adam harcama, adamın ayağını kaydırma oyununa bu defa Kemal'in kendisini kurban edecekler, yazık." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun iftiralarını ortaya dökmekle mükellef olduklarını vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu zatın belge diye salladığı kağıtları görünce anladık ki bir şirket alışverişi için yapılan ödemelerin dekontlarını kendisine 'Cumhurbaşkanının yakınları yurt dışına para gönderiyor' diye yutturmuşlar. Hesap uzmanı ya, sevsinler senin gibi hesap uzmanını. Yani ortada yurt dışına gönderilen bir para falan yok. Halk Bankası ile Al Baraka arasındaki sadece bir alışverişin belgeleri var fakat bunun elindeki belgeler de sahte. Böyle bir hadise de mevcut değil. İnanın bana dünyanın en zor işi yok olan bir şeyi ispatlamaya çalışmak. Peki olan ne? Yurt içindeki bir bankadan, yine yurt içindeki bir başka bankaya yapılan havale. Havalenin yapıldığı kişilerin hepsi de yıllardır ticaretle uğraşan insanlar. Ticaretle uğraştıkları için kimi zaman mal alır mal satarlar kimi zaman şirket alıp, şirket satarlar velhasıl işlerini yaparlar. Yani aslında bu kişiler, ticari faaliyetleri sebebiyle tabii Bay Kemal ticaret falan yapmış değil."

Kılıçdaroğlu'nun "Ben Maliye Bakanlığında çalışmış birisiyim, bu işleri yaptım, bunları gayet iyi bilirim." dediğini de hatırlatan Erdoğan, "Tüccarların birbirleriyle olan bu tür hesaplarını demek ki iyi öğrenmemişsin. Onun için de zaten o kadar bu işlerde aciz birisin ki Sosyal Sigortalar Kurumunu batıran kişi sensin. O kadar zavallısın ki 1 yaşındaki torununu sigortalı yapan kişi sensin. 14-15 yaşındaki oğlunu SSK'lı yapan kişi sensin. Bunlar da kayıtlarda mevcut." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, ortada iddia edildiği gibi yurt dışına giden tek kuruş para olmadığına işaret ederek, "Hani cumhurbaşkanının yakınları yurt dışındaki vergi cennetlerine para gönderiyordu, nerede gönderilen bu paralar? Hani nerede bunun belgeleri?" diye sordu.

Bu konuda herkesin olur olmaz konuştuğunu gördüklerini aktaran Erdoğan, "Siyasetçiysen, hele bir de ana muhalefetin... Ben şimdi 'ana muhalefet' demeyeceğim buna 'ana hıyanet' diyeceğim. Bunun başı isen ağzından çıkana dikkat edeceksin. İddianı ya ispatlayacaksın ya da bedelini ödeyeceksin." diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement