AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır Açıklaması

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır Açıklaması

AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, ateistlerin dahi neden ateist olduklarını iyice anlayabilmeleri için din kültürü ve ahlak bilgisi dersini almaları gerektiğini söyledi.

28.09.2014 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, ateistlerin dahi neden ateist olduklarını iyice anlayabilmeleri için din kültürü ve ahlak bilgisi dersini almaları gerektiğini söyledi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, AK Parti İl Başkanlığı'nın İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmasında, "Gençlerin eğitimine ağırlık vermemiz gerekiyor. Biz onların ruhunu da doyurmalıyız. Necip Fazıl Kısakürek'in hayalindeki gençliği oluşturmalıyız. Kant, eğitim ile ilgili kitabında ahlaki eğitim olmadan eğitimin olmayacağını belirtiyor. Ahlaki eğitim olmazsa gençler serkeş olur. Kuralsızlık kaos getirir. O yüzden eğitim verirken ahlaki eğitime de vurgu yapmamız lazım. Ahlaki eğitimlerini gençlerimize tam vermemiz lazım" dedi.

Bakır, "Avrupa Konseyinin bir organı olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi talihsiz bir karar verdi. Türkiye'deki zorunlu din eğitiminin kaldırılması kararı verdi" diyerek şu şekilde konuştu:

"Ben bir üniversite hocası olarak bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Bunun bizim milli eğitimimize aykırı olduğunu düşünüyorum. Ahlaki eğitim olmayan bir genç ne kadar eğitimli olursa olsun milletine faydalı bir genç olmayacaktır. Bizim her şeyden önce din ve ahlak eğitimi derslerini zorunlu yapmamız lazım. Bundan asla vazgeçmememiz lazım. Bir ateist dahi neden ateist olduğunu iyice anlaması için din ve ahlak kültürü dersini almalıdır, öğrenmelidir. Çünkü din ve ahlak her zaman sosyolojiyi de etkilemiştir, siyaset ve ekonomiyi de etkilemiştir. Din eğitiminin zorunlu olması, bizim 2023 hedefimize ulaşmamız için en önemli olanıdır. Bundan asla vazgeçilmemelidir."

IŞİD'in kafa kesme olayına da değinen Bakır, "Kafa kesmek İslam değildir. Kur'an'da 'Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir' der. Biz asla öldürme üzerine bir kültür kurmadık. Benim öğrencilik yıllarımda Avrupa'da İslam'a yeni başlayan gençler İbni Teymiyye'nin görüşlerini öğreniyorlardı. IŞİD'ın temellerini daha o zamandan atıyorlardı. Selefiliği ve cihadı da yanlış anlıyorlar. Bizim anlayışımızda cihat kafa kesmek değildir. Bu dönemde kitap yazarak, okuyarak, kalem ile mücadele etmektir. Fikirler kılıçla, kafa keserek değil, kitap yazarak okuyarak olur. Bizim cihadımız kültür cihadıdır. Biz böyle bir cihadı savunuyoruz. Gençlere bakıyorum, okumaları gerektiğini düşünüyorum. Kitap okumuyorlar. Bizim gençliğimizin çok okuması lazım. İnternet kaynak olmamalı. Gerçek kaynaklara inmemiz lazım. O zaman bu harici kaynaklara inanmazlar. Dini doğru kaynaklardan gençler öğrenmeli. Cami imamlarına da bu görev düşüyor. Gençlerimizi iyi eğitmeleri gerekiyor" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement