AK Parti Kongresi'nin Kitapçığında "Çözüm Süreci" Vurgusu - Son Dakika
Güncel

AK Parti Kongresi'nin Kitapçığında "Çözüm Süreci" Vurgusu

AK Parti 5. olağan Kongresi'nde dağıtılan dergide "Çözüm süreci"ne vurgu yapılması dikkatlerden kaçmadı.

12.09.2015 12:22  Güncelleme: 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti, 5. olağan Kongresi için, partinin tek ve resmi yayını olan "Türkiye Bülteni" dergisi de özel bir sayı yaptı. Derginin özel sayısında, çözüm sürecine özel bir dosya hazırlanmış olması da dikkat çekti. AK Parti'nin kongre için özel olarak hazırlanan Türkiye Bülteni'nde son dönemde PKK saldırıları ve güvenlik operasyonları ile "buzdolabına kaldırılan" çözüm sürecine büyük yer ayrıldı. "Demokratik sürecin geriye doğru işlemesine izin vermeyeceğiz" başlığı atılan hazırlanan özel bölümde dikkat çeken vurgu, "Silah bırakıldığında çözüm süreci ile ilgili adımlar devam edecek" oldu.

"DEMOKRATİK SÜRECİN GERİYE DOĞRU İŞLEMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı ve Aysel Alp'in haberine göre dosya içinde yer alan sayfada, "demokratik sürecin geriye doğru işlemesine izin vermeyeceğiz" sloganı yer aldı. Sloganın altında ise, şu ibare yer aldı; "Çözüm süreci'nin en önemli gereklerinden biri olan eylemlerin sona erdirilmesi, yurtiçindeki teröristlerin sınır dışına çıkması ve silah bırakma şartları örgüt tarafından yerine getirilmedi.

Demokratikleşme adımlarımız sürecek, silahlar bırakıldığında çözüm süreci ile ilgili çalışmalar devam edecek"

ADIMLAR TEK TEK SAYILDI; DOLMABAHÇE DE VAR

"Türkiye'de tarihin akışını değiştiren çözüm süreci" başlığı altındaki 6 sayfalık çözüm süreci dosyasında "çözüm sürecini bugüne getiren adımlar" tek tek sayıldı.

24 Ocak 2013'te Anadilde savunmanın yasalaşması adımıyla başlayan çözüm süreci adımları içinde, kamuoyunda çok konuşulan hükümet üyeleri ile HDP'lilerin Dolmabahçe Sarayı'nda bir araya geldiği Dolmabahçe toplantısına da yer verildi.

ÖCALAN'IN SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI YER ALDI

"28 Şubat 2015 " tarihinin altında yer alan, "Öcalan'dan PKK'ya silah bırakma çağrısı" başlıklı bölümde şu ifadeler yer aldı; "Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Balüken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde bir araya geldi. HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder toplantı sonrasında Öcalan'ın "Asgari müştereğin sağlandığı ilkelerde silahlı mücadeleyi bırakma temelinde stratejik ve tarihi kararı vermek için PKK'yı bahar aylarında olağanüstü kongreyi toplamaya davet ediyorum" açıklamasını iletti."

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

AK Parti'nin resmi dergisinde yer alan çözüm süreci bölümünün bir sonraki adımında ise, 2 Mayıs 2015 tarihli "Cumhurbaşkanı Erdoğan? "Silahı bırakmadan particilik olmaz" sözleri yer aldı.

Dergide yer alan Çözüm süreci dosyasının son adımını ise, 7 Temmuz 2015 tarihli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "çatışmasızlık yetmez, silahsızlanmadan bahsedilmeli" açıklaması oluşturdu.

ERDOĞAN "DEVAM ETTİRMEK MÜMKÜN DEĞİL" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 29 Temmuz 2015'te "Çözüm süreci bitti mi?" sorusuna "Bu ülkede milli birliğimize kardeşliğimize kast edenlerle bir çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil. Olması gereken nedir, milli birliktir." diyerek cevap vermişti.

AK Parti Kongresi\'nin Kitapçığında "Çözüm Süreci" Vurgusu

Son Dakika Güncel AK Parti Kongresi'nin Kitapçığında 'Çözüm Süreci' Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • CİĞERİM TÜRKİYEM CANIMSIN PARÇAMSIN: BİZ PKK TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BİRDAHA MASAYA OTURMAK İSTEMİYORUZ.ÇÖZÜM MÖZÜM YOK SIKIN KAFALARINA... 4 5 Yanıtla
  • bükreş: siz başta kendinizi çözün gerisini millet çözer siz t.c milletini salakmı sandınız oyum hdp ye 5 2 Yanıtla
  • Mevan: Çözüm sureciymis :) Kürt halkı inanmıyor artık 4 1 Yanıtla
  • kenan: sizden adam olmaz olanların sebebi çözüm sürecidir 2 1 Yanıtla
  • honest human: Bir çözüm süreci daha başlatın bu sefer İstanbul boğazınada bin kilo patlayıcı döşesinler ..... 3 0 Yanıtla
  • hançer: Toprak dediğiniz şey tirlara bindirilip guturulmez insanlar huzurlu ve mutlu olmadiktan sonra ne anlam taşır o toprağın bölünme safsatasini miletin beynine yerleştiren zavallı siyasetçiler ve savaştan nemalananlara yüce rabin ceza verecek batı ve doğu almanya birleşirken ab ülkeleri sınırları birlestirirken ayrılıyoruz safsatasini takilan beyinlere şaşıyorum mesele tahamulsuzluk ve çirkin siyasetir 1 0 Yanıtla
  • hurşit: oy verirseniz çözüm süreci vatan parçalansada devam demek istiyor yoksa bombalar basınıza patlar diyor 0 0 Yanıtla
  • rabia: allah bizden yana diyor hırsızlıga kimleri ortak ediyorlar hayret 0 0 Yanıtla

Advertisement