Ak Parti Kongresine Bartın'dan Büyük Katılım - Son Dakika
Güncel

Ak Parti Kongresine Bartın'dan Büyük Katılım

Ak Parti Kongresine Bartın\'dan Büyük Katılım

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresine Bartın teşkilatının ilgisi de büyük oldu.

02.10.2012 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Merkez İlçe Başkanı Recep Regaip Bayraktar ve Eski İl Başkanı Yakup Ulupınar'ın genel merkez delegesi olarak katıldığı kongreye Bartın il ilçe ve belde teşkilatları da otobüslerle gece yarısı Bartın Cumhuriyet meydanında hareket ederek Ankara Arena Spor Salonuna intikal ettiler.

Ankara Arena Spor Salonu tribünlerinde AK Parti Bartın Kadın Kolları üyeleri "BARTIN" yazılı tişörtleri ile dikkatleri çekerken, salona sığmayan partililer de dışarıdaki barkovizyonlardan kongreyi takip ettiler.

Büyük bir coşku içerisinde başlayan kongrede AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının başında konukları selamladı. Erdoğan, Mısır Cumhurbşkanı Muhammed Mursi, Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Sudan Devlet Başkan Yardımcısı Ali Osman Muhammed Taha, Irak Cumhurbaşkan Yardımcısı Tarık Haşimi, KKTC Başbakanı İhsen Küçük, Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani, Pakistan Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, eski Bosna Hersek Devlet Başkanı Haris Sladziç, eski Lübnan Devlet Başkanı Emin Jamayel, eski Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder, eski Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşit el Gannuşi, Filistin Hamas Lideri Halid Meşal, Asya Parlamentolar Asamblesi Grup Başkanı Cung Eui-Yong'un kongreye katıldığını belirterek, kendilerini ve diğer katılımcıları selamladı.

Kongreye, 200'e yakın yabancı konuğun katıldığı bildirildi. Bu arada, kongrenin başlamasına kısa bir süre kala, kongre için hazırlanan ''Haydi bir daha'' şarkısının ardından, geçen hafta yaşamını yitiren Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş anısına sanatçının görüntülerinin yer aldığı sinevizyon eşliğinde ''Yalan Dünya'' adlı türküsü çalındı. Kongreye katılanlar, türküye eşlik etti.

Tribünlerde, il teşkilatlarının ilginç pankartları da dikkati çekti. Kayseri il teşkilatının, ''Koca bir dünya sana hasta, ne yiğittin sen Davos'ta, gadanı alayım büyük usta'' pankartının yanı sıra ' 'Türkiye'nin onuru, Nene Hatunluların gururusun'', ''Kökü 1453 olanın hedefi 2023 olur'' pankartları da görüldü.

Kongreye katılanlar Başbakan Erdoğan'ın salona girişini beklerken kongre için hazırlanan müzikler eşliğinde Türk ve AK Parti bayraklarını sallayarak tempo tuttu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasına başladığında salonda duygulu anlar yaşandı. Birçok partilinin gözyaşlarını sildiği gözlendi. Başbakan Erdoğan'ın da konuşurken zaman zaman duygulandığı görüldü.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını mavi zemin üzerine, mavi ışıklarla belirginleştirilen büyük bir dünya haritası önünde yaptı. Başbakan Erdoğan'ın konuşması işaret diline de çevrildi. Öte yandan kongrenin yapıldığı Ankara Spor Salonu'nun bilet gişeleri önündeki vatandaşlara simit ve çay ikram edildi. Salon dışında çok sayıda canlı yayın aracı da yerini aldı. İl dışından gelen bazı vatandaşlar, Gençlik Parkı'nda Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını dinledi. Kongreyi izlemeye gelen engelli vatandaşlar için de 3 özel loca düzenlendi. Davetli engelliler, salon dışında karşılanarak, özel araçlarla kendileri için ayrılan yerlere alındı.

Başbakan Erdoğan, 1424 delegenin oy kullandığı Genel Başkanlık seçiminde, geçerli 1421 oyu alarak yeniden Genel Başkan seçildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ak Parti Kongresine Bartın'dan Büyük Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement