AK Parti Kula İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kula İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

AK Parti Kula İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kula İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, geniş katılımlı gerçekleştirildi.

29.12.2012 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti

Kula İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, geniş katılımlı gerçekleştirildi.

Toplantıya Manisa Milletvekili ve MKYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi, Milletvekili Muzaffer Yurttaş, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, AK Parti İlçe Başkanı Nejat Gülmez, belde belediye başkanları, muhtarlar, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

Divan Başkanlığını AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Kani İyitürk'ün yaptığı Kula İlçe Danışma Kurulu Toplantısı'nda, Manisa'nın da aralarında bulunduğu 13 ilin Büyükşehir olması, genişleyen alt kademe belediyelerinin sınırları, Kula'nın bu yasadan sonraki durumu, köy ve beldelerin mahalle olarak Kula'ya bağlanması konusunda partililer bilgilendirildi. İlk bölümünde Milletvekilleri Tanrıverdi ve Yurttaş, İlçe Başkanı Gülmez, Kula Belediye Başkanı Aşkın'ın birer konuşma yaptığı toplantının, ikinci bölümü ise basına kapalı devam etti.

İlçe Başkanı Gülmez, "Başbakanımıza ve teşkilatımıza layık olmak üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sayın Vekilimiz, hemşehrimiz Hüseyin Tanrıverdi başta olmak üzere Manisa milletvekillerimize Kulamıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizde üye çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi bir olma zamanı. İnşallah 2014 yerel seçimleri ile birlikte, Kula olarak arzu ettiğimiz şeyleri gerçekleştireceğiz. AK Belediyeciliği bu seçimlerde de Kula'da göstermemiz lazım. Bunun için gece gündüz çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Kula Belediye Başkanı Aşkın ise, "AK Belediyecilik anlayışı içerisinde hizmetlerimizi devam ediyoruz. Yoğun bir yıl geçirdik Bu yılın mukayesesini ve hesabını hep beraber yapmak durumundayız. 2012 yılında Kula çok şeyler kazandı. 2013 yılında da büyük hizmetlerle dolu bir yılı olacak. Manisa'nın En büyük kent meydanını 2013 yılında açmayı planlıyoruz. Kula Belediyesi olarak önümüzdeki mart sonunda ilçemizde ve köylerimizde neler yapıldığını geniş kapsamlı toplantıda anlatacağım. Bir ve beraber olmalıyız. Aramıza fitne fesadın girmesine müsaade etmemeliyiz. Bu güç ve iman bizde olduğu surece, fitne ve fesatların aramıza giremeyeceği kanaati içindeyim" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ 10 YILI PLANLIYORUZ"

Toplantıda konuşan Milletvekili Yurttaş ise, şunları dile getirdi: "Son 10 yıldır millet için yaptıklarımıza bakıp yetinmiyoruz. Şimdiden önümüzdeki 10 yılı planlıyoruz. Gözümüzü, gücümüzü büyük bir hedefe odakladık. Büyük bir millete büyük hedefler yakışır. Büyük hedefe, büyük sevda, gayret ve cesaretle gidilir. AK Parti işte o aşkın, gayretin ve cesaretin simgesidir. AK Parti Yerel Yönetimler konusunda sadece ulusal değil, küresel bir birikim ve başarıya sahiptir. Muhalefetin bu alanda ne bir projesi ne de bir başarı örneği vardır. AK Partili belediyelerde başarı ve iyi örnekleri görürsünüz. Muhalefette ise çöp dağlarını ve yağmaları müşahede edersiniz Büyükşehirlerin arasında yer alan Manisa'nın özellikle kader çizgisinin değişeceğini düşünüyoruz. Bu kadar büyük bir şehri yöneteceğine inanmayanlar Büyükşehir Yasası'na karşı çıkıyorlar."

"ÇAĞDAŞ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ"

MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Tanrıverdi de, konuşmasında, Büyükşehir Yasası'nın amacının hizmet siyasetinin, dolayısıyla çağdaş belediyecilik anlayışının gerekliliği olan en yüksek verimlilikle, hızlı ve kaliteli hizmet bütünlüğünün sağlanması olduğunu dile getirdi, yapılacak ilk seçimlerle Manisa'nın il geneli itibariyle Büyükşehir Belediyesi olacağını belirtti. Tanrıverdi, "Milletimizin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Millet ile arasına mesafe koyanlar, hizmet anlayışı ile yüreğinin arasına mesafe koyanlar, elbette bunu uzak görürler. Biz AK Parti olarak hiç bir yeri uzak görmüyoruz. Manisa, il bütünlüğünde her yeri eşit hizmet alacak ve çağdaş medeniyet hizmetlerine kavuşmuş olacak" diye konuştu.

Tanrıverdi, şöyle devam etti: "Manisa Büyükşehir olduktan sonra doğusuyla batısıyla her yer aynı eşit hizmeti alacaktır. Geçtiğimiz haftasonu TBMM Genel Kurulu'nda, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi. Özellikle büyük kentlerde yaşanan göç ve nüfus artışı sonucu hizmetlerin aksaması ve gecikmesi bu alanda yaşanan sorunların yerinde çözümü için yeni bir perspektif gerektiğini ortaya koymuştur. Ülkemizin gelişimi, insanımızın refah düzeyinin artırılması için şehirlerimizin küresel rekabet ve işbirliğine hazır olması, estetik şehirler oluşturulması, şehirlerimizin farklı alanlarda 'marka şehirlere dönüştürülmesi gereklidir. AK Parti yerel yönetimler konusunda, belediyecilik konusunda sadece ulusal değil, küresel ölçekte iddia sahibi bir partidir. Parti olarak belediyecilik konusunda çok ciddi bir birikime, tecrübeye sahibiz. Bu hazırladığımız kanun, işte bu tecrübenin, bu birikimin bir eseridir. Bu kanun, on yıllar boyunca üzerinde düşünülmüş, Türkiye için, şehirlerimiz için en iyisi hesap edilerek planlanarak, projelendirilerek, hatta pilot uygulamaları yapılarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirilmiş bir kanundur. Bizim hazırladığımız böyle bir kanun üzerinde söz söyleyebilmek için muhalefet partilerinin öncelikle bu alanda bir sözlerinin, bir projelerinin, bir tecrübelerinin olması gerekir. Muhalefetin şu anda idare ettiği belediyelerin manzarası ortada. AK Parti belediyelerinin de manzarası ortadadır. Bu partilere ait belediyelerin geçmişten bu yana ne tür iddialarla gündeme geldiği, nasıl bir kötü şöhrete sahip olduğunu herkes bilmektedir. AK Parti belediyeciliğinin ise örnek oluşturacak, imrenilecek bir performansa sahip olduğu da ortadadır. AK Partili başkanların idare ettiği belediyelerin tamamında hizmet üretiliyor, yatırımlar yapılıyor, şehirlerin çehresi değişiyor."

Tüzel kişiliği kaldırılan köy ve beldelerin hakları korunduğunun altını çizen Hüseyin Tanrıverdi, "Müktesebatları aynen korunmuştur. Harçlar ve diğer vergiler 5 yıl alınmayacaktır. Su ücreti 5 yıl boyunca en düşük su ücretinin 4'te birini geçmeyecektir. 5 yıl sonra da tekrar konu görüşülecek ve yöre yönetimiyle mutabakat sağlanacaktır. Belediyeler 10 yıl süreyle köy ve beldelere gelirinin yüzde 10'u kadar hizmet verecektir. Belediyeler bu payı ayırmak zorunda olacak. Köyken mahalleye dönüşmüş köylerdeki bakkal fırın gibi işletmeler ruhsatlı hale gelecek. Bu konuda kaygıların olduğunu biliyorum. Ancak bu kaygılara gerek yok. Her şey daha iyi olacak. Büyükşehirlerde toplanan vergilerin yüzde 6'sı o beldeye gelecektir. İlçe belediyelere yüzde 2,5 olan genel pay yüzde 4,5'a çıkarılmıştır. Örneğin Manisa'nın genel bütçeden aldığı pay yüzde 48 aratacak. Yan,i Manisa'nın geliri şimdiki gelirden yüzde 48 daha fazla olacak" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kula İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutladı
    06 Nis Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının 104. kuruluş yıl dönümünü kutladı

    Muş Valisi Avni Çakır, Anadolu Ajansının (AA) kuruluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Çakır, AA'nın Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmakta büyük bir rol oynadığını belirterek, kurumun başarılı çalışmalarına ve güvenilir habercilik anlayışına vurgu yaptı. Ayrıca, Anadolu Ajansının kuruluşunda emeği geçenleri şükranla anarak, tüm çalışanlara başarılar diledi.

  • Dublin'deki Müslümanlar Ramazan Ayında Bir Araya Geliyor
    06 Nis Dublin'deki Müslümanlar Ramazan Ayında Bir Araya Geliyor

    İrlanda'nın başkenti Dublin'deki Müslümanlar, her ramazan düzenlenen iftar programlarında bir araya geliyor. Dublin'deki İslam Kültür Merkezi, iftar programlarına ev sahipliği ederek, ülkede yaşayan Müslümanların bir araya gelmesine vesile oluyor. İslam Kültür Merkezi Müdürü Ahmed Husain ve Sosyal Yardım Ofisi Temsilcisi Amilah Ali ile iftarlara katılanlar, AA muhabirine ramazan ayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • MHP Ürgüp'te seçimleri yenileme kararı aldı
    06 Nis MHP Ürgüp'te seçimleri yenileme kararı aldı

    MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp'te yapılan usulsüzlüklere yapılan itirazlar sonucunda seçimlerin yenilenmesi kararı alındığını duyurdu.

  • Ruanda Soykırımı: Uluslararası Güçlerin Vekalet Savaşı
    06 Nis Ruanda Soykırımı: Uluslararası Güçlerin Vekalet Savaşı

    Ruanda'da 1994'te yaşanan soykırımın mağdurları, soykırımın uluslararası güçlerin vekalet savaşından kaynaklandığını ve uluslararası toplumun sessiz kaldığını eleştiriyor. Sağ kurtulanlar, soykırımın önlenebilir bir insanlık felaketi olduğuna inanıyor. Soykırımın nedeni toprak ve kaynakların kontrol altına alınması isteği olarak belirtiliyor. Ruanda hükümetinin cezalandırma, inkar ve manipülasyonlarına inanılmaması gerektiği vurgulanıyor.

  • BTK Akademi, Anadolu'nun farklı bölgelerinde eğitim programları açacak
    06 Nis BTK Akademi, Anadolu'nun farklı bölgelerinde eğitim programları açacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren BTK Akademi, lise ve üniversite öğrencilerine siber güvenlikten yapay zekaya kadar çeşitli konularda eğitimler verecek. İstanbul ve Ankara'nın ardından Anadolu'nun farklı bölgelerinde açılacak programlarla gençlerin bilgi ve birikim düzeylerini artırması hedefleniyor. Eğitimler ücretsiz olarak sunulacak ve katılımcılar sertifika almaya hak kazanacak.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç: Seçime gölge düşürmeye çalışanlara aman vermeyerek başarılı olduk
    06 Nis MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç: Seçime gölge düşürmeye çalışanlara aman vermeyerek başarılı olduk

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, Ürgüp ilçesinde seçimlerin yenilenmesi kararına ilişkin yaptığı açıklamada, MHP'nin usulsüzlükleri takip ettiğini ve hukuki mücadelede başarılı olduğunu belirtti. Kılıç, seçimlerin 2 Haziran 2024'te yenileneceğini ve MHP'nin adayı Mustafa Öz ile birlikte Ürgüp için çalışacaklarını ifade etti.

  • Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti
    06 Nis Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti

    Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Gediz Kaymakamı Hakan Alkan'ı ziyaret etti. Ziyarette ilçenin genel durumu ve belediyenin geleceğe yönelik projeleri üzerinde konuşuldu.

  • CHP'li Kadir Aydar Ceyhan Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    06 Nis CHP'li Kadir Aydar Ceyhan Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ceyhan'da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak görevine başladı. Aydar, binlerce Ceyhanlıya hitap ederek teşekkürlerini iletti ve 112 mahallesinde yoğun şekilde hizmet vereceklerini vurguladı.

  • Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük mazbatasını aldı
    06 Nis Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük mazbatasını aldı

    Malatya'nın Pütürge ilçesinde seçimleri kazanarak yeniden başkanlığa seçilen Mikail Sülük mazbatasını aldı. İkinci dönem için mazbatasını alan Sülük, çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

  • Türkiye'nin İhracatında 14 İl 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi
    06 Nis Türkiye'nin İhracatında 14 İl 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi

    Ticaret Bakanlığı, yılın ilk çeyreğinde 14 ilin 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. Türkiye ekonomisinin büyüme gösterdiği ve ihracatın arttığı belirtilen açıklamada, illerdeki ihracat artışlarının yerel kalkınmaya katkı sağladığı ifade edildi.

  • Mustafakemalpaşa'nın 47. Belediye Başkanı Şükrü Erdem göreve başladı
    06 Nis Mustafakemalpaşa'nın 47. Belediye Başkanı Şükrü Erdem göreve başladı

    CHP'li Şükrü Erdem, mazbatasını alarak yeni görevine resmen başladı. Erdem, halka layık olmak için var gücüyle mücadele edeceğini belirtti.

  • Bilecik Pazaryeri'nde Yerel Gazeteci 1 Oy Farkla Muhtar Oldu
    06 Nis Bilecik Pazaryeri'nde Yerel Gazeteci 1 Oy Farkla Muhtar Oldu

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Gümüşdere köyünde yapılan muhtarlık seçiminde yerel gazeteci Sedat Ceylan, en yakın rakibine 1 oy fark atarak köyün yeni muhtarı seçildi. Ceylan, 6 yıldır ulusal ve yerel haber muhabiri olarak görev yapmaktadır.


Advertisement