AK Parti Kumru İlçe Danışma Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kumru İlçe Danışma Kurulu Toplantısı

AK Parti Kumru İlçe Danışma Kurulu Toplantısı

Ordu Milletvekili İhsan Şener, "Hükümetimiz ve Sayın Başbakanımızın risk alarak girdiği çözüm süreci devletimiz ve milletimiz adına büyük fayda ve kazanımlar getirmektedir" dedi.

20.04.2013 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Milletvekili İhsan Şener, "Hükümetimiz ve Sayın Başbakanımızın risk alarak girdiği çözüm süreci devletimiz ve milletimiz adına büyük fayda ve kazanımlar getirmektedir" dedi.

AK Parti Kumru İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, AK Parti Kumru İlçe Binası'nda yapıldı. Toplantıya Milletvekili İhsan Şener'in yanı sıra Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Yalçuva, Korgan Belediye Başkanı İhsan Güven, AK Parti Korgan İlçe Başkanı Sait Korgan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nimet Serpen, Gençlik Kolları Başkanı Cemal Kıyı ve partililer katıldı.

İlk olarak AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Yalçuva kısa bir konuşama yaptıktan sonra, Belediye Başkanı Ticabi Civelek söz alarak, "Bizler her zaman olduğu gibi seçimlere üç ay kala hazırlık yapmıyoruz. Bizler ekip olarak her zaman seçimlere hazırlıklı ve çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz. Ordu ilimiz büyükşehir oldu ve burada tüm ekibimiz ve insanlarımız olarak taşın altına elimizi koyduk. Ben buradan emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Büyükşehir olmakla sorumluluklarımız da köylerimize kadar arttı. Daha şimdiden insanlarımız gelerek bizlerden malzeme ve yardım talep ediyorlar. Bizler daha önceden de bu tür yardım ve destekleri verdiğimiz için bir sıkıntımız yok. Köylerimizde nerede bir sıkıntı var ise bizler orada olacağız. İlçemizde büyük bir kültür sarayına ihtiyaç vardır. Yakın bir zamanda böyle bir projenin çalışmasına başlayacağız ve en kısa zamanda da hizmete sokmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

"BİN 200 KİŞİ KARDAYIZ"

Ordu Milletvekili İhsan Şener de yaptığı konuşmada, "Hükümetimiz ve Sayın Başbakanımızın risk alarak girdiği çözüm süreci devletimiz ve milletimiz adına büyük fayda ve kazanımlar getirmektedir. Hükümetimiz ve devletimiz asla kan dökülsün istemez. Bu sürecinde daimi olmasını arzu ediyoruz. Bir örnek verirsek 2012 yılbaşı Ocak-Nisan dönemi kaybettiğimiz insan sayısı yaklaşık bin 200, dağda ya da şehirde. Bunlar bu memleketin evlatları. Kimisi kandırılıyor ihanet için kurşun sıkıyor kimisi vatan müdafaası için kurşun sıkıyor ama bunlar hepsi bizim varlığımız. 2013 yılında ise Ocak ve Nisan ayı arasında terörden ölen bir kişi bile yok. Yani üç ayda bin 200 kişi kardayız. İnsan olarak bir kişinin bile sağ kalmış olması bizim için kazançtır. Bizim inancımıza göre de böyledir. Dolayısıyla bu sürecin sükunetle, suhuletle sona ereceğine dair inancımız tamdır ve bu kararlılığımız inşallah doğru sonuç verecektir. Efendim, 'PKK'ya ne verdiniz de bu adamlar şimdi silah bırakıyor' diyorlar. Arkadaşlar, PKK'ya verilen hiçbir şey yok. Sadece yıllardır Türkiye'de her kesim olduğu gibi onlarında özgürlükleri, örgütlenme özgürlükleri, konuşmaları kısıtlıydı. Bir anne cezaevinde çocuğuyla Kürtçe konuşarak dertleşemiyordu. Anne Türkçe bilmiyor. 'Sen oğlunla Kürtçe konuşamazsın'. Ne yapacak bu anne? Bu mantıklı bir şey değil. Bu mantıksızlıklara zaten AK Parti hükümeti bu insanımıza layık olduğu özgürlük ve hakları vererek baştan bu yana kadar bunları düzeltmeye çalıştı. Şu anda bu arkadaşlarımızın Doğu ve Güneydoğu'daki PKK yanlısı ve BDP'li arkadaşlarımızın 'Türkiye Cumhuriyeti devleti bize şu özgürlüğümüzü kısıtladı, şu hakkımızı vermedi' diye madde kalmadı. Terörün tırnak içinde 'kendi adına haklı gerekçelerinin tamamı ortadan kalktı'. Dışişleri Bakanlığımız 10 yıldır diplomatik olarak, sizin sıcak olarak hissetmediğiniz ama bir kuşatmayla bu PKK'yı parasal olarak, siyasi olarak, eğitim olarak, destekleyen bütün ülkelerde diplomatik ilişkiye geçti ve bunların destekleri kesildi. Artık yapacakları çok fazla bir şey yok" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kumru İlçe Danışma Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement