AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş: Türkiye'nin Umuduyuz - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş: Türkiye'nin Umuduyuz

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş: Türkiye\'nin Umuduyuz

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, partisinin seçim beyannamesini İhlas Haber Ajansı’na (İHA) değerlendirdi.

06.10.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, partisinin seçim beyannamesini İhlas Haber Ajansı'na (İHA) değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan seçim beyannamesinin toplumun tüm kesimleri için müjdelerle dolu olduğunu kaydeden Çetinbaş, "Beyanname halkımızı önceleyen, halkla birlikte karar verilmiş bir beyannamedir" dedi.

Seçim beyannamesinde AK Parti'nin 13 yılda gerçekleştirdiği büyük reformları ve yatırımları çok daha ileriye taşıyacak önemli hususların yer aldığını ifade eden Ali Çetinbaş, yeni anayasa, yargı, eğitim, sağlık, ekonomi, emekli, işçi, çiftçi, memur hakları konularından çok sayıda yeni düzenlemenin beyannamede yer aldığını dile getirdi.

EMEKLİ, ÇİFTÇİ, MEMUR VE İŞÇİYE MÜJDE

Başkan Çetinbaş, 1 Kasım seçim beyannamesinde öne çıkan vaatleri şöyle sıraladı: "Tüm işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık 1200 TL ek destek; Yani ayda 100 TL zam yapacağız. Esnafımızın, emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik primi kesintisi tamamen kaldırılacak. Ayrıca TOKİ eliyle emeklilerimizi aylık 250 TL taksitle konut sahibi yapacağız. Yemde ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz. Asgari ücret 1300 TL olacak. Yapılan işin tehlikesine göre asgari ücrette farklılaşmaya gidilecek. Polislerimizin 2.200 olan ek göstergelerini 3000'e çıkaracağız. Taşeronluk çerçevesinde kamunun ihtiyaç duyduğu işlerde çalışan taşeronları kamuda istihdam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde esnafımıza düşük faizli kredi uygulamamıza devam edeceğiz. Ayrıca 30 bin Türk lirasına kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz" diye konuştu.

KOBİ'LERE BÜYÜK DESTEK

AK Parti'nin üreticinin yanında olduğunu anlatan Çetinbaş, "KOBİ'lerin finansmana erişimini artırmak amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri tümüyle kaldıracağız. Emek yoğun sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, çok önemli, sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslimi karşılıksız fabrika yapacağız. 51 ilimizde uygulanmakta olan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi indiriminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu da kaldırıyoruz. Bu imkandan 251 bin küçük işletmenin yararlanmasını sağlayacağız. Tüm okullarımızda tam gün eğitim öğretime geçilmesini sağlayacağız. İkili eğitim öğretim kalmayacak. Öğrencilerimiz üzerindeki sınav baskısını azaltmak amacıyla, yükseköğretime geçişteki sınavların yılda birden çok yapılmasını temin edeceğiz. Mümkünse 3 kez olacak" şeklinde konuştu.

SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAR

Sosyal yardımların halkın tüm kesimlerine ulaştığını ifade eden Çetinbaş, "Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını yeniden düzenleyeceğiz. Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi için gerekli çalışmaları tamamlayacağız. Bazı kanser türleri başta olmak üzere erken teşhis taramalarını çoğaltacağız. Hastanelerin nitelikli yatak oranı yüzde 90 üzerine çıkarılacak. Yurt genelinde oluşturulacak 29 sağlık bölgesinde 56 bin yatak kapasiteli şehir hastaneleri kurulacak. Milli aşı ile kendi aşımızı üreteceğiz. 1 milyon bisikletle sağlıklı yaşam projesi başlatılacak. Sosyal yardım ve sosyal hizmete ihtiyaç duyan dezavantajlı tüm vatandaşlarımıza ulaşacağız, koğuş sisteminden ev ortamına geçeceğiz. Ev almak için hesap açan her vatandaşımıza devlet yüzde 15 katkı sağlayacak" dedi.

İŞ KURANA DESTEK

Yeni iş kuracak gençlere destek verileceğini söyleyen Başkan Ali Çetinbaş, "Bütün annelerimize doğum hediyesi vereceğiz, şu ana kadar 265 bin anneye bu ödemeyi yaptık. Anneler ilk çocukta 2, ikincide 4, üçüncüde 6 ay yarı zamanlı çalışacak ama tam ücret alacak. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek vereceğiz. Yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız. İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Gençlerde çeyiz hesabı uygulaması başlatacağız. Gençlerimize sınırsız, ücretsiz internete erişme imkanı getiriyoruz, nerede olurlarsa olsunlar" ifadelerini kullandı.

ENGELSİZ BİR HAYAT

Engellilerin teknolojiden uzak olmayacağını anlatan Çetinbaş, "Engelli vatandaşlarımızın bizim dönemde ne kadar büyük, devrim mahiyetinde imkanlara kavuştukları herkesin malumudur. Engelsiz bir hayat için bundan sonra da gerekli her türlü altyapıyı oluşturacağız. Engellilerin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim imkanlarını artıracağız. Görme ve ortopedik engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahipleri için gerekli yazılım ve donanımı teşvik edeceğiz. Yaklaşık 350 bin engelli vatandaşımızın bilgi ve iletişim teknolojisini kullanmasını sağlayacağız. Yine sadece engellileri değil aileleri de ilgilendiren devrim mahiyetinde bir adım, engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için güvenli bir biçimde kalabilecekleri engelli yaşam merkezleri kuruyoruz" diye konuştu.

ÇEYİZ HESABI VE GSS

Yeni evlenecek çiftlere 20 bin TL hediye verileceğini ifade eden Çetinbaş, "Lise veya üniversite mezunu gençlerimizin Genel Sağlık Sigortası (GSS) giderlerini 2 yıl süreyle gelir testi yapmaksızın ve prim almaksızın karşılayacak ve böylece gençlerimize ücretsiz sağlık hizmeti sunmuş olacağız. Gençlerde evliliğin teşvik edilmesi amacıyla çeyiz hesabı uygulaması başlatacağız. İş, aş, eş. İşi üniversite eğitimiyle en uygun şartlarda bir meslek suretiyle elde ettikten, aşını kazandıktan sonra da çeyiz hesabıyla da gençlerimizin rahat ve kolay bir evlilik süreci yaşamalarının önünü açacağız. Çeyiz hesabında yani anne babaların evlatlarını evlendirmek için açtıkları çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20'si oranında devlet destek verecek. Yani 100 bin lira aile biriktirdiyse devlet de 20 bin lira evlilik hediyesi verecek" dedi.

EĞİTİM VE YARGIDA REFORM

Yetkilerin merkezden yerel yönetimlere verileceğini belirten AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, "HSYK'yı Hakimler Yüksek Kurulu ve Savcılar Yüksek Kurulu olarak yeniden yapılandıracağız. Yargıya ulaşılabilirliği artıracağız. Savunma hakkı ve adli yargıyı güçlendireceğiz. Ülke genelinde yargıda zaman yönetimini düzenleyeceğiz. Bu çok önemli çünkü gecikmiş bir adalet olmaz. Bütçeden en fazla payını eğitime almış iktidar olarak eğitimde niteliksel bir dönüşümün önünü açacağız. Yetkileri merkezden yerel okullara vereceğiz. Öğretmenlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için eğitim almalarını sağlayacağız. Her anlamda dijital içerikle zenginleştirilmiş mobil öğrenme biçimini yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

EKONOMİDE REFORM

Seçilme yaşının 18'e ineceğini anlatan Çetinbaş, "Kamunun vatandaşımıza sunduğu her türlü hizmetin kalitesini artırıyoruz. Ekonomimizdeki en büyük reformu da reel ekonomide yapacağız. İleri teknolojiyle yüksek katma değere dayalı ekonomik dönüşüm. İthalat bağımlılığını azaltan, ihracı teşvik eden politika izleyeceğiz. İş yeri açma ve çalışma prosedürlerinde yeni çalışmalar yapacağız. Gümrük işlemlerini hızlandıracağız. Enerji sağlık havacılık, uzay, otomotiv, bilişim ve savunma sistemlerindeki çalışmaları destekleyeceğiz. 4,5 ihalesini yaptık, en kısa zamanda 5G'ye geçiş için de altyapıyı sağlayacağız. Seçilme yaşı 18'e inecek, Gençlere sınırsız, ücretsiz internet verilecek. Kendi işi kurmak isteyen, proje getiren gençlere 50 bin lira nakdi yardım yapılacak. Kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyen gençlere 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi verilecek. İlk kez iş bulan gencin bir yıllık maaşını devlet karşılayacak. Üniversite mezunu gençlerin genel sağlık sigortası devlet tarafından karşılanacak. Ev almak için peşinat biriktiren vatandaşa yüzde 15 destek vereceğiz.Ailenin ve çocukların ekonomik ve sosyal hayatın fırsatlarından yararlanmaları, olumsuz etkilerinden korunmaları için bir dizi eylem belirledik. Bu kapsamda sosyal yardım veya sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlarımıza ulaşacak olan Aile Sosyal Destek Programını ASDEP'i hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

2023 VİZYONUNU YANSITIYOR

Çetinbaş, Beyannamede yer alan Enerji projeleri, yerli otomobil, savunma sanayi projeleri, Bölgesel Uçak projesi, Haberleşme Uydusu projesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu, Üç Katlı Büyük İstanbul Projesi, Avrasya Tüneli, Çanakkale Boğazı Köprü Projesi, Kanal İstanbul Projesi, Yüksek Hızlı Milli Tren Projesi, Hızlı Tren Projeleri, Milli Aşı Projesi, 5G Projesi, 73 Yeni Adalet Sarayı, Demokrasi ve Özgürlükler Adası Projesi'nin (Yassı Ada ve Sivri Ada) ülkemizi 2023 vizyonu ile buluşturacak önemli projelerin başında yer aldığını belirtti.

REFORMLAR DEVAM EDECEK

AK Parti'nin 13 yıldan bu yana gerçekleştirmiş olduğu demokratik reformlar ve ekonomik gelişmelerin daha da ileriye taşınması adına 1 kasım seçim beyannamesinin önemli bir belge olduğunu belirten Çetinbaş, Seçim beyannamemiz de gösteriyor ki, AK Parti bu ülkenin yegane umudu ve istikrar ve huzurunun güvencesidir" dedi.

Başkan Ali Çetinbaş, seçim beyannamesinde Kütahya'ya Yüksek Hızlı Tren (YHT) ve Şehir Hastanesi müjdelerinin bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verilmesinin kendilerini sevindirdiğini sözlerine ekledi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş: Türkiye'nin Umuduyuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement