AK Parti'li Bakır: "Yasaların Çıkması İktidarın Görevi Değildir, O Yasalar Hepimizindir" - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Bakır: "Yasaların Çıkması İktidarın Görevi Değildir, O Yasalar Hepimizindir"

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, “Yasaların çıkması iktidarın görevi değildir.

05.03.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, "Yasaların çıkması iktidarın görevi değildir. O yasalar hepimizindir" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Bakır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Samsun'da bal üreticiliği, ipek böcekçiliği gibi alanlarda yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi. Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Bakır, CHP'nin kapatılacağı iddialarına ilişkin soru üzerine, "İnanın böyle bir şey olacağını düşünmüyorum. Hiçbir şekilde hoş görülemez. Asla olması bana göre mümkün değil" dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile Hülya Avşar arasında yaşanan film polemiğine ilişkin olarak ise Bakır, "Hoş görmüyorum. Sanatçılar bir toplumun sesi, nefesidir. Ne demek öyle şey mi olur. Belgesel seçimi ayrıdır, mutlaka gerçeklerin göz önüne alınması gerekir. Sayın Avşar savunmasını yeteri kadar yapmış. Tebrik ediyorum" diye konuştu.

İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin olarak da Bakır şunları söyledi:

"İç tüzükle ilgili sıkıntımız olduğu kesin. Bana göre iç tüzük çok eksik. Ama bizlerin tartışma kültürünü iyi bilmemiz gerekir. Bence insanlar çok hazırlanıp da çıkmıyorlar o kürsüye. Çıkıyorlar alabildiğine konuşuyorlar. Bence muhalefet az hazırlanıyor. Sakın 'konuşmuyorum' demesinler. Beni nerede dinliyorlar. Yasaların çıkması iktidarın görevi değildir. O yasalar hepimizindir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Bakır: 'Yasaların Çıkması İktidarın Görevi Değildir, O Yasalar Hepimizindir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de 33 kaçak göçmen yakalandı, 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:11 Çanakkale'de 33 kaçak göçmen yakalandı, 1 şüpheli gözaltına alındı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Afganistan uyruklu 33 kaçak göçmen yakalanırken, bir nakliyeci şüpheli ise gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca 1 araç, 13 can yeleği, 33 bin TL ve 200 dolar ele geçirildi. Yakalanan kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • Çanakkale'de 230 personel ve 80 ekip ile denetimler gerçekleştirildi
    13:09 Çanakkale'de 230 personel ve 80 ekip ile denetimler gerçekleştirildi

    Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, 159 okul çevresi, 49 park/bahçe ve mesire alanı, 10 metruk bina ve çevresi, 31 büfe/bakkal vb. iş yeri, 18 kahvehane/kıraathane, 3 oyun salonu, 17 internet salonu, 5 iddia bayi, 13 içkili umuma açık istirahat ve eğlence yeri kontrol edildi. Denetimlerde 905 kişinin UYAP/GBT sorgusu yapıldı, 2 aranan şahıs yakalandı ve 265 araç kontrol edildi.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin İlk Toplantısı 18 Nisan'da Gerçekleşecek
    13:06 Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin İlk Toplantısı 18 Nisan'da Gerçekleşecek

    Başkanlık divanı, encümen ve komisyon üyelikleri için seçim yapılacak olan Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin ilk toplantısı 18 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek. Toplantıda ayrıca belediyenin 2023 yılına ilişkin faaliyet raporu da görüşülecek.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara içmeyi değil, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor. Bu adımla binlerce hayatın kurtarılması ve sağlık sisteminin üzerindeki baskının azalması hedefleniyor.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor ve elektronik sigaraları da daha az cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Yapılan araştırmalar, 18 yaşın altındaki çocukların elektronik sigara deneme oranının yasak olmasına rağmen yüksek olduğunu gösteriyor. Yasağın bu sene sonuna doğru yasalaşması bekleniyor.


Advertisement