AK Parti'li Çelik: Bu Güne Kadar Olduğu Gibi Eğer Yanlış Yaparsanız Karşılığını Bulursunuz - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Çelik: Bu Güne Kadar Olduğu Gibi Eğer Yanlış Yaparsanız Karşılığını Bulursunuz

AK Parti\'li Çelik: Bu Güne Kadar Olduğu Gibi Eğer Yanlış Yaparsanız Karşılığını Bulursunuz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, sonbahar aylarında yeni eylemlerin başlayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "Hiç kimse sonbaharda şu olacak bu olacak, özellikle hükümete kızanlar ellerini ovuşturmasınlar,"...

07.08.2013 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, sonbahar aylarında yeni eylemlerin başlayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "Hiç kimse sonbaharda şu olacak bu olacak, özellikle hükümete kızanlar ellerini ovuşturmasınlar, diğer vatandaşlarımız da acaba huzurumuz mu kaçacak diye üzülmesinler, "bizde her yer taarruz' diyenler gittiler devletin güvenlik güçlerinin aldığı tedbirlere tosladılar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, sonbahar aylarında yeni eylemlerin başlayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "Hiç kimse sonbaharda şu olacak bu olacak, özellikle hükümete kızanlar ellerini ovuşturmasınlar, diğer vatandaşlarımız da acaba huzurumuz mu kaçacak diye üzülmesinler, "bizde her yer taarruz' diyenler gittiler devletin güvenlik güçlerinin aldığı tedbirlere tosladılar. Eğer yanlış yaparsanız karşılığını bulursunuz. Bu güne kadar olduğu gibi" diye konuştu.

Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Çelik, CHP'nin dün Hürriyet'in arka sayfasında 17 maddelik "Özgürlük Bildirgesi' yayınladığını anımsatarak, "Tribünlere selam olsun diye bir büyük gazeteye manifesto yayınlıyorsunuz. "Tutuklu üniversite öğrencisi ayıbına son verelim' diyor. Birisi öğrenciyse ne suç işlerse işlesin tutuklanmaz. Böyle bir şey var mı? Üniversite öğrencisi olduğu için tutuklanan biri var mı? Bir insan gazeteci, öğrenci, asker olduğu için hapiste olmaz. Ama bir suç işlerse hukuk onun yakasına yapışır" dedi.

-"BÜTÜN ÖĞRENCİLER BANA AŞIK OLUR SANIYOR"-

Hukukta yargılama rütbeye göre yapılmadığını, hukuk önünde herkesin eşit olduğunu dile getiren Çelik, "Kılıçdaroğlu "Ben böyle bir şey yazarsam bütün üniversite öğrencileri bana aşık olur ve oy verir' sanıyor. Hiç böyle bir şey yok Kılıçdaroğlu. ODTÜ 25 bin kişilik yer. 500 kişi orada eylem yapıyor. 24 bin 500 kişi olup bitenlerden rahatsızdır. "Diyarbakır'a ceza evi değil müze yapılsın' diyor. Cezaevindeki şartların insani olmadığını herkes söyledi. Başbakan dedi ki "Biri özellikle suçlu da olsa, kim olursa olsun bu insandır. İnsana cezaevinde yapılacak muamele bellidir. Biz size insani şartlarda cezaevi yapacağız' dedi. Yıllarca Madımak Oteli'ni siz ne yaptınız, döneminizde oldu. Ne yaptınız? Madımak'ı insanların arzusu çerçevesinde şekillendiren yine biziz. Bunlar tribünlere selamdır. "Efendim halkın vekillerine özgürlük verilsin' deniyor. Bir vekilinize 34 yıl ceza biçti mahkeme. Yargıtay ne diyecek bilmiyoruz. Sizi uyardık: "milletvekili adaylarınızı belirlerken bu hassasiyetlere dikkat edin' dedik. Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı, sizin fetva makamınız Sabih Kanadoğlu sizi uyardı: "Vekil seçilse bile mahkeme bunları bırakmaz' dedi. Siz de "Yargının vereceği karar karşısında boynumuz kıldan ince' dediniz. Şimdi siz ne diyorsunuz. "Milletvekili olduğu için 34 yıl da yese bunu çekmesin' diyorsunuz. Generalin günahı ne o zaman" diye konuştu.

Kimsenin içeride kalmasında hoşnut olmadıklarını söyleyen Çelik, "İnsanların hak etmeden ceza çekmesinden hoşlanan sadisttir. Kimse böyle bir sadizmden hoşlanmaz. Ama hukuki yok sayamazsınız. CHP'nin bildirgesindekiler ilk kez duyduğumuz şeyler değil, ama ben buna cevap vermezsem CHP ne inciler dizdi de AK Parti sustu oturdu olur" değerlendirmesinde bulundu.

-DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ BAYRAMDAN SONRA NİHAİ ŞEKLİNİ ALACAK-

Çelik, demokratikleşme paketinin hem çözüm sürecine katkısı olacağını hem de toplumda bu güne kadar bir şekilde kendini mağdur hissetmiş olan vatandaşların derdine deva olabileceğini, böyle bir paket üzerinde çalıştıklarının bilindiğini dile getirdi. Tamamlanan çalışmanın Başbakan'ın başkanlığında yeniden müzakere edileceğini anlatan Çelik, "Başbakan da bütün konu başlıklarının üzerinden geçtikten sonra, bunu kendi iktidarımız açısından şekillendirdikten sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Bugüne kadar olmamasının nedeni Başbakan'ın yoğun gündeminden kaynaklanıyordu. Bayramdan sonra Ağustos ayı içinde, başbakanın programının el verdiği çerçevede bu mesele de nihai şeklini alacaktır. Bazı yasal düzenlemeler yapılması gerekiyor, bir kısmı anayasa konusu, bir kısmı yönetmeliklerle hallolabilecek konulardır, bir kısmı belki genelgeyle hallolabilecek konulardır. Bunlar değerlendirildikten sonra kamuoyuna açıklanacaktır" şeklinde konuştu.

Normalde Meclis'in 1 Ekim'de toplanacağını anımsatan Çelik, "Meclis'in 1 Ekim'den önce, okulların açılmasıyla birlikte Eylül ortasında açılması da sözkonusu olabilir. Diğer partilerin de bu yönde taleplerinin olması halinde Meclis Başkanı böyle bir tasarrufta bulunabilir ama bulunacak demiyorum. Meclis açıldıktan sonra yasamanın konusuna giren konular hızla ele alınacak, ümit ediyorum ki kısa sürede de çıkarılacak. Böylelikle bu beklentiler de karşılanmış olacak" ifadelerini kullandı.

-YANLIŞ YAPARSANIZ KARŞILIĞINI BULURSUNUZ-

Sonbahar aylarında yeni eylemler başlayacağına ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunun altını çizen Çelik, gösteri ve yürüyüş yapmanın, bir konuda tepki ortaya koymanın, protesto yapmanın hukuk kuralları çerçevesinde yapıldığında son derece değerli olduğunu söyledi. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak "Biz sonbaharda şöyle yaparız haa' eğer yanlış yaparsanız karşılığını bulursunuz. Bu güne kadar olduğu gibi. Kimse illegal yollarla, sokak hareketleriyle, sokakları terörize ederek, kaos yaratarak emellerine ulaşamaz. Bu güne kadar Türkiye'de ulaşmadı bundan sonra da ulaşamayacak. Birilerinin böyle bir niyeti olabilir ama devlet, hükümet üzerine düşeni yapar. Hiç kimse sonbaharda şu olacak bu olacak, özellikle hükümete kızanlar ellerini ovuşturmasınlar, diğer vatandaşlarımız da acaba huzurumuz mu kaçacak diye üzülmesinler, "bizde her yer taarruz' diyenler gittiler devletin güvenlik güçlerinin aldığı tedbirlere tosladılar. " Silivri'yi basacağız, duvarları yıkacağız, asacağız, keseceğiz' diyenler oraya kadar gittiler geri döndüler. Öyle ucuzculuklara kimse prim vermemeli. Vatandaşın sandıkta vermediğini kimse sokakta nümayiş yaparak bugüne kadar alamamıştır. Siz halkın gönlüne girmeye bakın. İktidar arıyorsanız sokakta değil sandıkta, adaleti mahkemede arayacaksınız. Dışarıda mahkemeyi itibarsızlaştırma faaliyetinde aramayacaksınız." (ANKA/SON)

(HM/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Çelik: Bu Güne Kadar Olduğu Gibi Eğer Yanlış Yaparsanız Karşılığını Bulursunuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement