AK Parti'li Gruba Saldırdığı İddia Edilen CHP'li Kadınlar Adliyede (2) - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Gruba Saldırdığı İddia Edilen CHP'li Kadınlar Adliyede (2)

AK Parti\'li Gruba Saldırdığı İddia Edilen CHP\'li Kadınlar Adliyede (2)

AYNI STANDDA BASIN AÇIKLAMASIAntalya'da referandum çalışması sırasında saldırıya uğradığını ileri süren Ak Partili Yasemin Kenan, İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç ile birlikte aynı standın önünde basın açıklaması yaptı.

27.03.2017 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYNI STANDDA BASIN AÇIKLAMASI

Antalya'da referandum çalışması sırasında saldırıya uğradığını ileri süren Ak Partili Yasemin Kenan, İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç ile birlikte aynı standın önünde basın açıklaması yaptı. Yasemin Kenan, Akdeniz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okuduğunu, boş zamanlarında da partisi için çalışma yaptığını söyledi. Stantta çalışırken adını sonradan öğrendiği Z.K.'nın arkadaşlarının elindeki evet broşürlerini yırtıp attığını iddia eden Kenan, şunları söyledi:

"Hakaret ederek ve hayır diyerek ilerliyordu. 'Siz vatan hainisiniz' diyordu. Ben de Rabia işareti yaptım. Bana dönerek küfür etti. Yüzüme tokat vurdu. Başörtümü açmaya çalıştı. Saçlarım görünmesin diye aşağı eğilince bu sefer saçlarımdan tuttu. Boynumu çizdi. Ben de onun saçlarını tuttum. İkimiz de yere düştük. Polisler bizi ayırdı. Yanındaki kızı bana 'başörtünü ben açtım, iyi ki açtım' dedi. Biz kimseye zorla broşür vermiyoruz. Başörtüm yırtıldı. Şikayette bulundum."

ÖZKOÇ: BİZDE HAKARET YOK

İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç ise anayasa değişikliği görüşmeleri sürecinde TBMM'de milletvekilini ısıran ve burnunu kıran anlayışla Antalya'da karşılaştıklarını söyledi. Bu eylemi nefret suçu olarak nitelendiren Özkoç, "Arkadaşımın dini düşüncesi nedeniyle başındaki örtüye saldırı gerçekleşmiş ve örtü yırtıldı" dedi.

ERDEM: MEVZU BAŞÖRTÜSÜ DEĞİL

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Burada 'evet' broşürü dağıtanların ısrarı ile broşür almak istemeyip 'hayır diyeceğim' diyenler arasındaki tartışmanın başörtüsü mağduriyetine çekilmeye çalışılması acizliktir. Bu arada ortaya çıkan hukuksal süreçte ayrımcılık da kamu vicdanını yaralamıştır" dedi.

CHP'li kadınların 'hayır' diyeceğini söyleyerek broşürü almak istemediklerini beyan ettiklerini ifade eden Erdem, "Israr üzerine zorla eline tutuşturulan broşürü yırtmıştır. Bize gelen iddialar, broşür dağıtanların bu tepki üzerine Rabia işareti yapıp 'hayır' diyen bayanın burnuna dokunarak 'Siz 16 Nisan'dan sonra göreceksiniz, bu ülkede sizin gibilere yer yok' dediği şeklindedir" görüşüne yer verdi.

Kadınlar arasında çıkan ardebede, stand görevlisi kadının başörtüsünün düştüğü görüntülerinin bulunduğunu ve bu görüntülerde, kadınların kavgasında erkeklerin başrole soyunduğunu gözlemlediklerini de belirten Erdem, "Tartışmada 'evet' diyen taraftakiler emniyet ifadesinden sonra serbest bırakılırken 'hayır' diyeceğini beyan edenlerin nezarathanede sabahlayıp tutuklanmak talebiyle mahkemeye sevkedilmeleri de geldiğimiz durumun vehametini özetlemektedir. Bakan Çavuşoğlu'nun sarfettiği 'İşte bu hayırcılar böyle, bunlara insan bile demek yakışmaz, hayvan' cümlesinin anlamını da sevgili halkımızın takdirine bırakıyorum."

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, açıklamasının sonunda gözaltındaki iki kadının sorgularının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılmasını da eleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Gruba Saldırdığı İddia Edilen CHP'li Kadınlar Adliyede (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement