AK Parti'li Kılıç, 2006 Yılı İcraat Raporunu Açıkladı - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Kılıç, 2006 Yılı İcraat Raporunu Açıkladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Partisinin 2006 Yılı İcraat Raporu Hakkında Bilgi Verirken, Bir Yılda Yapılanların Düne Kadar Hayal Bile Edilemediğini Söyledi.

10.02.2007 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, partisinin 2006 yılı icraat raporu hakkında bilgi verirken, bir yılda yapılanların düne kadar hayal bile edilemediğini söyledi.

AK Parti'nin iktidardaki 4. yılını 2006'da doldurduğunu belirten Suat Kılıç, geride kalan yılda birçok yeniliğe ve ilklere imza attıklarını kaydetti. 2006'nın en önemli icraatının KÖYDES olduğuna işaret eden Kılıç, 2007 sonuna kadar yolsuz ve susuz köy kalmayacağını vurguladı. 2006 icraat raporunu çıkaran Kılıç, menenjit ve KKK aşılarının ücretsiz hale getirildiğini kaydederek, "Kızamık-kızamıkçık-kabakulak ve menenjit aşıları çocukluk çağı aşı takvimine eklendi" dedi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden KÖYDES'in 2006'da hayata geçtiğine değinen Kılıç, "Bu proje için 2 milyar YTL kaynak aktarıldı. 2007 yılı bütçesinden de 2 milyar YTL ödenek ayrıldı. Enflasyon 36 yıl sonra ilk kez tek haneye indi. TL tedavülden kalktı. Emeklilerin fiş çilesi sona erdi. Bunun yerine maaşlara yüzde 4 oranında ek ödeme yapılması uygulamasına geçildi. Afşin- Elbistan B Termik Santrali açıldı. Kredi kartlarına yeni düzenleme getirildi, icra takibine uğramış 200 bine yakın kredi kartı borçlusunun borçları yeniden yapılandırıldı" diye konuştu.

Prim alacaklarının da yeniden yapılandırıldığını dile getirerek, "Özel sektör işverenlerinin sigorta primi, sosyal güvenlik destek pirimi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası, sosyal yardım zammı borçları yeniden yapılandırıldı" diyen Kılıç, kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve mısıra 2005'e kıyasla yüzde 30 ila yüzde 100 arasında prim oranının arttırıldığını hatırlattı. Doğrudan yabancı yatırımlarında tarihi rekor kırıldığını ve yüzde 239'luk artış sağlandığını ifade eden Kılıç, "Türkiye ekonomisi sadece 2006'da değil son 4 yılda tarihi rekorlara imza attı. Yabancı sermaye Türkiye'ye aktı" açıklamasını yaptı.

Çanakkale'nin Kepez Limanı'na kavuştuğunu, memurlara ek ödeme yapılarak 1 milyon 400 bin memurun 2006'nın ilk yarısı için 40 YTL, ikinci yarısı için de 40 YTL olmak üzere aylık toplam 80 YTL ek ödeme aldığını söyleyen Kılıç, diğer icraatları da şöyle sıraladı:

"İstanbul'a 40 kavşak, 50 sağlık merkezi açıldı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle ev alamayan vatandaşlarımız için 100 YTL'den başlayan taksitlerle satılacak 51 bin konutun inşasına başlandı. Eğitimde kayıtlar internet üzerinden alınmaya başlandı. Sosyal hizmetler alanında koğuş sisteminden sevgi evleri sistemine geçilmesi için proje hazırlandı. 10-12 çocuğun yaşayacağı sevgi evlerinin çocukların aile ortamında büyümesini sağlaması bizim için çok önemli. 15 yeni üniversite kuruldu. Bin 111 vakıf eseri yeniden gün ışığına çıkarıldı. Dolmuş uçaklar sefere başladı. Çevreyi kirletenlere ağır cezalar getirildi. AB ile fiili müzakerelere başlandı. Yüzde 50 devlet destekli tarım sigortası uygulamasına geçildi. Biyodizele ÖTV muafiyeti sağlandı. Kamu alacaklarına yeni düzenleme getirildi. Devlet Zorunlu Tasarruf hesabında biriken 18 yıllık borcunu AK Parti iktidarında ödedi. 45 milyon çalışan 13 milyar YTL tutarındaki tasarrufunu aldı. 18 bin sözleşmeli öğretmenimiz 4/B kapsamına alındı, ekonomik ve sosyal durumları iyileştirildi. Erzurum havaalanı açıldı. 2.6 milyar YTL Doğrudan Gelir Desteği sağlandı. 17 bin yeni öğretmen göreve başlatıldı. 60 yıldır ihmal edilen demiryollarına iktidarımız 6 milyar YTL kaynak aktardı, İstanbul-Ankara ve Ankara- Konya hızlı tren projelerinin yapımına başlandı. Mardin Dargeçit'te Ilısu Barajı'nın temeli atıldı. DSİ, AK Parti iktidarında 366 tesisi ülkemize kazandırdı. Öğrencilerimizin tamamına kitapları ücretsiz dağıtıldı."

Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali, Göcek Tüneli, Güllük Limanı, Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali ve Bandırma'da Türkiye'nin en büyük rüzgar santralinin hizmete girdiğini de hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Burstan yararlanan öğrenci sayısı 2006'da arttı. 2007'de 150 bin öğrenciye yaklaşık 92 milyon YTL burs verilecek. Türkiye'nin ilk hızlı tren fabrikasının temeli Sakarya'da atıldı. Büyümede rekor sağlandı. Türkiye ekonomisi üst üste 19 çeyrek büyüme rekoru kırdı. Karadeniz Sahil Yolu bitme noktasına geldi. Esenboğa Havalimanı'nın yeni terminal binası ile Turgut Özal Bulvarı adı verilen yeni havaalanı yolu hizmete açıldı. Milletvekili seçilme yaşı 25'e düşürüldü. Mernis ile nüfus sayımında çağdaş bir adım atıldı. Tohumculuk sektörü yeniden düzenlendi. Gecekondu yerine kentsel dönüşüm uygulamaları hız kazandı. İşsizlik oranı yüzde 10.3'ten yüzde 9.1'e geriledi. IMF'ye olan borç 23.5 milyar dolardan 9.7 milyar dolara düştü. Öğrenci bursları 150 YTL'ye çıkarıldı. KOBİ'lere 47.5 milyar YTL kredi sağlandı. Bu rakam 2002'de 5.1 milyar YTL idi. Anadolu Yaklaşımı hayata geçti. İhracatta rekor artış sağlandı. 2006 yılı 85 milyar dolarlık ihracatla kapandı. Marmaray Projesi'nin tünel kazıları başladı. Milli gelir ikiye katlandı. 5. bütçeyi hazırlayan ilk hükümet olduk. Özelleştirme gelirleri 1985-2002 döneminde sadece 8 milyar dolar iken, bu rakam 2006 yılında gerçekleşti. 2002'de 1 milyar YTL olan sosyal harcama rakamı 2006'da 5 milyar YTL'ye çıktı. Tarıma 5 milyar YTL destek sağlandı. 2002'de bu destek 2.1 milyar YTL idi. Hayvancılığa 678 milyon YTL destek verildi. Bu rakam 2002'de 83 milyon YTL idi."

(AG-SA-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Kılıç, 2006 Yılı İcraat Raporunu Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement