AK Parti'li Milletvekili Kan'dan "Türkiye BM'nin Suriye'deki tek güvenilir partneri"... - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Milletvekili Kan'dan "Türkiye BM'nin Suriye'deki tek güvenilir partneri"...

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Parlamentolar Arası Birlik Türk Grubu Başkanı Ravza Kavakcı Kan, "Birleşmiş Milletler nezdinde de zaten BM'nin Suriye'deki tek güvenilir partneri diyebiliriz Türkiye için.

19.02.2020 11:36  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Parlamentolar Arası Birlik Türk Grubu Başkanı Ravza Kavakcı Kan, "Birleşmiş Milletler nezdinde de zaten BM'nin Suriye'deki tek güvenilir partneri diyebiliriz Türkiye için. Türkiye yaptıklarıyla bütün ülkeler tarafından takdir ediliyor." dedi.

Türk milletvekilleri, BM Genel Merkezi'nde düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik Grubu toplantılarında, Türkiye'nin eğitim konusunda ve özellikle başta kız çocukları olmak üzere gençlerin bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik alanlarına yönlendirilmesine ilişkin çalışmaları anlattı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Parlamentolar Arası Birlik Türk Grubu Başkanı Ravza Kavakcı Kan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl katıldıkları toplantıda bu sene "Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden" eğitim konusunun ele alındığını ve heyet üyeleriyle eğitime erişilebilirlik, kadın ve erkeklerin eğitimden eşit oranda faydalanması gibi birçok konuyu tartıştıklarını belirtti.

Teknolojinin eğitimde kullanılması, teknolojiye ulaşım ve eğitime nasıl entegre edildiğinden de bahsettiklerini dile getiren Kan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin bu noktada katetmiş olduğu mesafe çok büyük. Diğer ülkelerde olmayan ve biz de olan bir şey var, ondan da bahsettik. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonumuzun alt komisyonu olarak çalışmakta olan ve çocukları, gençleri özellikle kız çocuklarının bilim, sanayi, teknoloji gibi STEM eğitimi denilen matematik ve fen bölümlerine teşvikiyle alakalı Meclisimizde bir komisyon var. Biz onunla alakalı da bir sunum yaptık. Burada Türkiye'nin eğitim konusunda yaptığı hizmetleri, verdiği hizmetleri ve eğitimin ulaşılabilirliği açısından katetmiş olduğu mesafeyi, engelli bireylerin eğitimle alakalı yaşamış oldukları zorlukların ortadan kalkabilmesi için neler yapılabileceğini diğer ülkelerdeki güzel ülkelerle beraber, biz de ülkemizdeki örnekleri paylaştık heyet üyelerimizle beraber."

Türkiye olarak Suriyeli mültecilerin eğitime ulaşımını sağlama konusunda yaptıkları çalışmaları da anlattıklarını söyleyen Kan, "Birleşmiş Milletler nezdinde de zaten BM'nin Suriye'deki tek güvenilir partneri diyebiliriz Türkiye için. Türkiye yaptıklarıyla bütün ülkeler tarafından takdir ediliyor." dedi.

Türkiye'nin 6 Nisan'da Parlamentolar Arası Birlik bünyesindeki üyesi olduğu coğrafi "12+Grubu"nun toplantılarına ev sahipliği yapacağını ifade eden Kan, göç ve mülteciler konusunu ve Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Suriyeli mültecilerle ilgili atmış olduğu adımları detaylı olarak ele alacaklarını anlattı.

Eğitime erişimin her birey için önemli olduğuna dikkati çeken Kan, özellikle kız çocuklarının eğitime katılımı konusunda Türkiye'de son senelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başkanlığında birçok adım atıldığını ve önemli mesafe alındığını kaydetti.

Kan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ayrıca 28 Şubat'ın seneyi devriyesine gelirken şunu da söylememiz lazım. Türkiye on yıllarca devam etmiş olan kadına karşı ayrımcılığın, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın bir unsuru olan baş örtüsü yasağını da ortadan kaldırmış oldu. O manada hem okullarda hem mecliste bu yasaklar, bu ayrımcılıklar ortadan kalktığı için çok iyi bir noktadayız ama yeterli mi tabii ki değil. Bizim kadınlarımız ve gençlerimiz çok şanslılar. Kadınların önünü açmak için mücadele eden bir Cumhurbaşkanı var, bu vizyonu sergileyen bir idare var şu anda Türkiye'de. Bu açıdan yüzde 17'yi aşmış olan bir kadın temsiliyle, yüzde 17,4 ile istediğimiz noktada asla değiliz Mecliste ama eğitim düzeyinin artmasıyla, kızların, gençlerin okula katılımının artmasıyla bunları da yenebileceğimizi düşünüyoruz ve yapacak çok işimiz var."

"Suriyeli göçmen çocuklar Türkiye'de Türk çocukları gibi eğitim alıyor"

AK Parti Ankara Milletvekili ve Parlamentolar Arası Birlik Türk Grubu üyesi Prof. Dr. Arife Polat Düzgün de barışın, huzurun, demokrasinin gelmesi için eğitimin şart olduğunu söyledi.

BM'de Türkiye olarak eğitim seviyesinde gelinen noktayı ve "STEM" denilen fen bilimleri, teknoloji, matematik ve mühendislik ağırlıklı olarak kız çocuklarının özellikle bu konuda yetiştirilmesiyle ilgili TBMM'deki alt komisyonun çalışmalarını anlattıklarını belirten Polat, şunları kaydetti:

"Türkiye eğitim yönünden oldukça iyi seviyede. Özellikle nitelikli eğitim, teknolojiyi yakalayan bir eğitim sistemiyle iyi bir seviyede olduğumuzu gördük ve 2030 yılı hedefleri için de eğitimin erişilebilir olması hedeflenirken Türkiye'de şu anda eğitim seviyesiyle Türkiye'de vatandaşlarımıza her türlü eğitim verilmekte. Özellikle Suriye'den gelen göçmen çocuklara da büyük bir eğitim imkanı sağlanmıştır. Burada en azından bulundukları topluluğa entegre olmaları için Türkçe başta olmak üzere yaşlarına göre de sınıf eğitimlerini aynen Türk vatandaşları gibi ülkemizde görmekteler."

AK Parti\'li Milletvekili Kan\'dan "Türkiye BM\'nin Suriye\'deki tek güvenilir partneri"...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Milletvekili Kan'dan 'Türkiye BM'nin Suriye'deki tek güvenilir partneri'... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de 13 terör şüphelisi yakalandı
    19:19 Edirne'de 13 terör şüphelisi yakalandı

    Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında, 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli yakalandı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek
    19:01 Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, yeni bir doğal gaz kuyusu kazıldığını belirterek, enerji alanında denizlerdeki son durumu da paylaştı. Türkiye'nin denizlerdeki enerji filosunda toplam 6 gemi bulunuyor ve bu filonun büyütülmesi hedefleniyor.


Advertisement