AK Parti'li Usta'dan Kaşıkçı Açıklaması: Mecbur Kaldılar - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Usta'dan Kaşıkçı Açıklaması: Mecbur Kaldılar

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Suudi Arabistan'ın Cemal Kaşıkçı'nın ölümünü kabul etmesine ilişkin ''Mecbur kalıp bu açıklama yaptılar.'' dedi.

20.10.2018 10:20  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya'da gazetecilerin Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne dair sorularını yanıtladı. Usta, ''Suudi yetkililerin bu olayı, bu noktaya gelmeden daha önce açıklaması daha kıymetli olurdu. İş zaten döküldükten sonra mecbur kalıp bu açıklama yaptılar.'' dedi.

Partisinin Konya'da düzenlediği '81 İl 7 Bölge Eğitim Toplantısı'na katılan Usta, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'nda çıkan arbede sırasında öldüğü yönündeki açıklamaları değerlendirdi. Leyla Şahin Usta, şunları söyledi:

''MECBUR KALDILAR''

"Cemal Kaşıkçı dünya kamuoyuna mal olmuş değerli bir gazeteciydi. Aslında 2 Ekim'de kaybolduğu günden itibaren hayatından endişe edilmeye başlanmıştı ve süreç ilerledikçe de artık kendisinin yaşamadığı noktasındaki kanaatlerimiz kesinleşmiş gibiydi. Özellikle Türk yetkililerinin, savcılığının, adliye ve emniyet mensuplarımızın yaptığı kovuşturma neticesinde zaten birtakım delillere ulaşılmıştı. Suudi yetkililerin bu olayı, bu noktaya gelmeden daha önce açıklaması daha kıymetli olurdu. İş zaten ortaya döküldükten sonra mecbur kaldılar ve böyle bir açıklama yaptılar. Çünkü her şey zaten ortaya çıktı. Bütün delilleri ile yakında açıklanacak."

AK Parti'li Usta'dan Kaşıkçı Açıklaması: Mecbur Kaldılar
Leyla Şahin Usta

''TEK BAŞINA YAPTIKLARINI DÜŞÜNMÜYORUM''

Suudi yetkililerin gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayında tek başına davrandıklarının kendisine inandırıcı gelmediğini belirten Usta, şöyle dedi:

"Üzücü bir olay, olmaması gereken bir olay. Bir insanın kimliği, dini, dili, ırkı ne olursa olsun oraya bir iş için girmiş bir insanın katledilerek oradan çıkmamış olması çok üzücü bir şey. 2018 yılında dünyanın gözünün önünde böyle bir şey yapılıyor olması, aslında hala uluslararası alanla güvenlik boyutunda ne derecede tehditlerin yaşandığı görüyoruz. Suudi yetkililerinin bu işi tek başlarına yaptıkları bana çok inandırıcı gelmiyor. Bu noktada açıklamalar gelecektir. Değerli bir gazeteciydi. Sadece Suudi Arabistan için değil insanlar ve mazlumlar için çok daha fazla katkı verebilecek bin insanın bu şekilde katledilmiş olması çok üzücü. Evlilik belgesi almak için gelen bir insana bir komplo kurulmuş gibi görülüyor. İnşallah bu son olur. Bizim göstermiş olduğumuz dirayet sonucunda Suudi Arabistan bu olayı açıklamak zorunda kalmıştır. 2018 dünyasında bütün dünya için büyük bir ayıptır bu. Bu sadece Suudi Arabistan'ın değil, aslında bütün bu olayda dahil olan tüm ülkelerin ayıbıdır diye düşünüyorum."

AK Parti'li Usta'dan Kaşıkçı Açıklaması: Mecbur Kaldılar

''TÜRKİYE ÜZERİNE YANLIŞ ALGIYA FIRSAT VERMEYECEĞİZ''

"Bu iş üzerinden Türkiye'ye bir pay çıkarmaya çalışanlara da böyle bir şeye yeltenmemelerini söylüyorum" diye sözlerini sürdüren Leyla Şahin Usta, şunları kaydetti:

"Bu olay Suudi Arabistan Konsolosluğu içinde, kendi sınırlarında içinde olduğundan bizim oraya hiçbir şekilde müdahil olamayacağımızı herkes çok iyi biliyor. Burada uluslararası hukuk ve kuralları işliyor. Biz de Türkiye olarak bu kurallar neyse onu yerine getirmiş bir ülkeyiz. İstanbul'da olması tabii ki üzücü bir olay. Ama dediğim gibi buradan Türkiye üzerine bu konuyla ilgili yanlış bir algı oluşturmaya çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz. Bu İngiletere'de, Amerika'da, Fransa'da veya Almanya'da olabilirdi. Türkiye bu konuda çok ciddi bir irade ortaya koyarak Suudi Konsolosluğu'na girerek bütün inceleme ve araştırmaları yapıp delilleri ortaya çıkarmıştır. Olayın aydınlatılması ve gerçeğin ortaya çıkartılmasında Türkiye çok ciddi ve başarılı bir operasyon gerçekleştirmiştir. Ne olursa olsun ne şekilde olursa olsun; öldürüldü mü, öldürüldü. Sonuç değişmiyor. Tabii ki Suudi Arabistan kendisini savunmak için birtakım açıklamalar yapacaktır. Ama gerek adli tıp raporları gerekse yapılan incelemeler hepsini tek tek ortaya koyacaktır."

AK Parti'li Usta'dan Kaşıkçı Açıklaması: Mecbur Kaldılar
Cemal Kaşıkçı
AK Parti\'li Usta\'dan Kaşıkçı Açıklaması: Mecbur Kaldılar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Usta'dan Kaşıkçı Açıklaması: Mecbur Kaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement