AK Parti Malatya Milletvekili Ölmeztoprak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Malatya Milletvekili Ölmeztoprak Açıklaması

Ölmeztoprak, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli İllerini Kapsayan Çevre Düzeni Planının Etüt ve Proje Çalışmalarına 251 Bin Lira Ödenek Ayrıldığını Bildirdi.

19.03.2011 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan çevre düzeni planının etüt ve proje çalışmalarına 251 bin lira ödenek ayrıldığını bildirdi. Milletvekili Ölmeztoprak, yaptığı yazılı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) ve Planlama Genel Müdürlüğü'nün 2009-2011 yatırım programı kapsamında, danışmanlık hizmet alımı ihalesinin gerçekleştirildiğini hatırlattı.

İhale sonrası Malatya'nın da içinde yer aldığı bölgede 100 bin ölçekli çevre düzeni planı çalışması başlatıldığını anlatan Ölmeztoprak, projenin 2011 yılı içerisinde tamamlanacağını ve bunun için 251 bin lira ödenek ayrıldığını kaydetti. Ölmeztoprak, şu bilgiyi verdi:

"Çevre düzeni planı, şehrin sanayi ile tarım alanlarını, genel ulaşım güzergahını planlayacak. Belde, ilçe ve il belediyelerindeki plan uyumsuzluklarını ortadan kaldıracak bir çalışma. İhaleyi alan şirket Malatya İl Çevre Orman Müdürlüğü koordinasyonunda il sınırlarında yer alan 51 belediye ile planlama aşamasında girdi sağlayacak bilgi ve dokümanın teminini gerçekleştirdi." Fuat Ölmeztoprak, plan dahilindeki Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde arazi çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Malatya Milletvekili Ölmeztoprak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement