AK Parti Mardin Milletvekilleri Mesob'u Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

AK Parti Mardin Milletvekilleri Mesob'u Ziyaret Etti

AK Parti Mardin Milletvekilleri Mesob\'u Ziyaret Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin milletvekilleri Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ ve beraberindekiler, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’ni (MESOB) ziyaret ederek kentte yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

13.10.2014 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin milletvekilleri Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ ve beraberindekiler, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'ni (MESOB) ziyaret ederek kentte yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Mardin milletvekilleri Güler, Şahkulubey ile Akdağ, MESOB'u ziyaret etti. Toplantıda konuşan Muammer Güler, IŞİD'in Suriye'nin Kobani bölgesine saldırılması sonucu kent genelinde yaşanan olayların hayatı olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Yaşanan bu olayların hiçbir soruna çözüm olmayacağını ve hiç kimseye fayda getirmeyeceğini belirten Güler, "Bu olayların en çok esnafımıza zarar vermektedir. Tüm hemşerilerimi itidalli olmaya davet ediyorum. Çözüm sürecinin en iyi şekilde sonlandırılmasını bekliyoruz. Özellikle son 2 yıldır bu bölgedeki huzur ve güven ortamının insanlarımıza neler kazandırdığını çok iyi biliyoruz. Çözüm süreci mutlaka başarı ile sona erdirilmelidir" dedi.

Akdağ ise, gençleri ve çocukları olayların içine çekmeye çalışanların olduğunu söyledi. Akdağ, "Bunların içerisinde yabancı provokatörlerin olduğu da tespit edilmiştir. Türkiye Koalisyon ile her türlü bağını sürdürmektedir. Azımsanmayacak bir yardım ve destek söz konusudur. Çözüm sürecinin başarılı olmaması için gurupların ekmeğine yağ sürmemeliyiz" diye konuştu.

Gönül Bekin Şahkulubey de, şiddet olayların Mardin'in parlayan imajını zedelediğini bir daha böyle olayların tekrarlanmamasını temenni ettiklerini kaydetti.

MESOB Başkanı Doğan Gazan ise, sokak olayları sonrasında özellikle ilçelerde büyük çaplı maddi hasarların meydana geldiğini ifade etti. Gazan, "Yılda 1 milyon turist ağırlayan Mardin'de provokasyonlardan etkilenen iller arasında. Normal şartlarda Kasım ayına kadar yüzde 100 doluluk oranıyla çalışan Mardin'in butik evleri ve oteller boşaldı. Bu gibi provokasyonlarla 10 yıllık çabamız bir hafta içinde bitebiliyor. Esnafımızın yaralarının sarılması için devletimizden destek bekliyoruz" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti Mardin Milletvekilleri Mesob'u Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement