AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı.

28.11.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, AK Parti Büyükkalecik Belde Teşkilatı Binası'nda düzenlenen toplantıda, Türkiye'de ekonominin gidişatın iyi olduğunu AB ülkelerinin başkanlarının bile kabul ettiğini söyledi.

Bazı kesimlerin Türkiye'nin ekonomik gidişatının iyi olduğunu kabul etmekte zorlandığını ifade eden Eser, "Öyle ki İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Brey bile

'Türkiye'nin ekonomisi çok iyi durumda. Biz Avrupa ülkeleri ve İspanya olarak kötü durumdayız. Keşke biz de aynı durumda olsak. Sayın Türk Başbakanını tebrik etmek kutlamak ve aynı şekilde devam etmesini söylemek istiyorum' cümleleriyle bunu ifade etmektedir" dedi.

Eser, Merkez İlçe Yönetim Kurulu toplantılarının artık merkez belde teşkilatlarında yapılmaya başlandığını, Işıklar beldesinde yapılan toplantıların Büyükkalecik ile devam ettiğini ve diğer beldelerde de bu toplantıların yapılacağını kaydetti.

-"Başbakanımız gittiği her ülkede söyleyeceği merak edilen isim haline geldi"-

Avrupa kıtasında yaşanan ekonomik krize, Irak ve Suriye'de yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye'nin her geçen gün daha fazla geliştiğini, devlet yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini anlatan Eser, şöyle konuştu:

"Bir yandan yatırımlar devam ederken, bir yandan da gerek sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yurt içinde ve gerekse Kızılay başta olmak üzere devletin pek çok kurumu ile dünyanın dört bir köşesinde muhtaç durumda olan insanlara ulaşılmaktadır. Bunun en önemli nedeni ise istikrarlı bir ekonomi yönetimi ve istikrarlı politikalardır. Geldiğimiz noktada artık bir ekonomik güç olan Türkiye'nin Başbakanı gittiği her ülkede ne söyleyeceği merak edilen ve takip edilen bir isim haline gelmiştir. Cenab-ı Hakk'a şükürler olsun ki bir zamanlar IMF'den 2-3 milyar dolar için yöneticilerinin eğilip büküldüğü bir ülkeden Başbakanının ziyaret ettiği ülkelerdeki devlet yöneticilerine krizden kurtuluş reçetesi verdiği bir ülke noktasına geldik."

-Okullarda kıyafet serbestliği-

Eser, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda kıyafet serbestliği uygulamasının son derece yerinde bir karar olduğuna işaret ederek, "Öğrencilerin askeri bir mantıkla tek tip kıyafetle okula gitmesi uygulaması soğuk savaş döneminden kalan bir uygulamadır. Bu uygulama pek çok modern ülke tarafından terk edilmiştir. Türkiye'de de bu uygulamaya son verilmesi kararının son derece yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Bu eleştirilerin başında 'öğrencilerin sosyal durumlarının serbest kıyafet uygulamasıyla belli olacağı' geliyor. Bu kesinlikle yanlıştır. Artık her öğrenci ikametgahına en yakın okullara gönderilmektedir. Bu tip homojen bir yapının olduğu ortamda serbest kıyafet uygulaması iddia edildiği gibi bir sıkıntı yaratmayacaktır" diye konuştu.

-"AK Parti mahalli idareler seçimlerinde daha da güçlenerek çıkacaktır"-

Afyonkarahisar'da muhalefet partilerinden belediye başkanlarının yönettiği bazı ilçe ve beldelerde, çalışanların maaş bile alamadığı bir noktaya gelindiğini vurgulayan Eser, "AK Parti yerel yönetimlerde başta İstanbul olmak üzere Türkiye'ye örnek olmuş bir siyasi harekettir. İlçe ve belde belediyelerinde yaşanan ekonomik sıkıntılara en güzel cevabı Afyonkarahisar halkı verecektir. İnşallah, AK Parti mahalli idareler seçimlerinde daha da güçlenerek çıkacaktır" dedi.

Toplantıya, AK Parti Merkez İlçe Yürütme Kurulu üyeleri Ali Karkı, Mustafa Albay, Kadir Okyar, Mehmet Kırker, Kadir Tarkan, Ali İhsan Çelik, Levent Seloğlu, Salim Şenkaya ve Nigar Petek, İl Yönetim Kurulu üyeleri Figen Mühsürler, Aynur Akın Yaraşır, Birgül Kaygısız, İl Genel Meclisi üyeleri Ahmet Kocakulak ve İsmail Öz, Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Kuyun, AK Parti Büyükkalecik Belde Başkanı Fikret Kuyun ile partililer katıldı.

Muhabir: Canan Tükelay

Yayıncı: Deniz Açık - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement