AK Parti milletvekilleri basın toplantısı düzenledi - Son Dakika
Güncel

AK Parti milletvekilleri basın toplantısı düzenledi

AK Parti Afyonkarahisar milletvekillerince, kentteki yatırım ve çalışmalar ve gündeme ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

05.06.2020 20:49  Güncelleme: 00:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Afyonkarahisar milletvekillerince, kentteki yatırım ve çalışmalar ve gündeme ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, il başkanlığındaki basın toplantısında yaptığı konuşmada, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bakanlıkları döneminde Türkiye ve Afyonkarahisar'da yapılan çalışmaları anlattı.

Kentte, Sağlık Yatırım A.Ş. adında bir şirketin kurulması için çalışmalar yapıldığını dile getiren Eroğlu, ilgili kamu kuruluşlarının gerekli kararları aldığını ve bakanlık onaylarının ardından kısa sürede faaliyete gireceğini aktardı.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise dün mecliste tarihi bir günün yaşandığını belirterek, okunan fezlekelerin ardından milletvekilliği düşen 3 isimle ilgili kararı değerlendirdi.

Can Dündar'ın genel yayın yönetmeni olduğu dönemde, Cumhuriyet Gazetesi'nde, "MİT Tırları" ile ilgili FETÖ terör örgütünün Adana ve Hatay'da yapmış olduğu kumpas amaçlı operasyonda ele geçirdiği devlet sırlarının fotoğraflarının ve videolarının yayınlandığını anımsatan Özkaya,"Can Dündar da tutuklandığı dönemde bir kitap yazdı ve kitabında sosyal demokrat bir milletvekilinden bu kaseti ve bilgileri aldığını söyledi. 7 Haziran seçimlerinde de Enis Berberoğlu milletvekili seçildi. Bugünlerde de ciddi manada PKK terör örgütüne yardım eden HDP milletvekillerinin her gün fezlekeleri geliyor. Bir taraftan şehitlerimiz geliyor, bir taraftan da bunların terör örgütlerine silah, cephane taşımaları, yardım ve yataklık ettikleri bilgisi kamuoyunda da ciddi manada bir dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili taleplerin de gelmesine neden oldu." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dokunulmazlıklarla ilgili olarak meydan okuduğunu ve "Sizin bakanlarınız, milletvekilleriniz de var. Bu dokunulmazlıkları toptan kaldıralım hodri meydan" dediğini hatırlatan Özkaya, yürütülen istişarelerin ardından muhalefetin de dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde bir talebi olduğu değerlendirilerek, anayasa değişikliği yapıldığını kaydetti.

Yapılan değişiklikte o güne kadar mecliste, başbakanlıkta, Adalet Bakanlığı'nda ve savcılıklarda olan dosyalara dair milletvekili dokunulmazlığına ilişkin "Anayasanın 83'üncü maddesinin 2'nci fıkrası uygulanmaz" denildiğini aktaran Özkaya,"Bu kararla birlikte yaklaşık 830 dosya için dokunulmazlıklar kaldırıldı. Enis Berberoğlu'nun da 5 yıl 10 ay kesinleşmiş bir hapis cezası olduğu ve anayasa değişikliğiyle birlikte hükmünün kesinleşmesi nedeniyle milletvekilliği düşürüldü. Anayasanın 83 ve 84'üncü maddesi meclis iç tüzüğü gereğince kesinleşmiş hapis cezaları meclise geldiğinde genel kurulda okunur. Okunduğu an milletvekilliği düşer. Bu durumda oylama yapılmaz, bir takdir hakkı yoktur. Bir mahkeme kararıdır ve mahkeme kararına da herkesin uyması gerekir. Geçmişte de bunun örnekleri var." diye konuştu.

Anayasa Mahkemesinin kararının neden beklenmediği yönünde fikirlerin öne sürülmesinin yanlış olduğunu dile getiren Özkaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Ceza mahkemelerinin kararları Yargıtay tarafından onandığında ceza kesinleşmiş bir karardır. Siz yeniden yargılama yoluna gittiniz, Anayasa Mahkemesine müracaat ettiniz bunların hiçbiri kararı durdurmaz. Bu nedenle fezleke mecliste okundu, uygulandı ve bitti. Biz suç işlemeye devam edelim, terör örgütlerine yardım ve yataklık edelim ama dokunulmazlığı da koruyalım. Milletvekili dokunulmazlığı milletvekiline suç işlesin diye değil, milletvekili özgür bir şekilde görevini yapsın diye anayasa ile getirilmiş bir hak. Bu hakkı da uygun bir şekilde kullanmak gerekir. AK Parti'nin burada yaptığı, yargı kararlarını anayasa gereğince mecliste okunmasını temin etmektir. CHP'nin bu kadar büyük gürültü koparmasının sebebi ise FETÖ'nün MİT tırlarına yaptığı kumpasın ortaya çıkması ve bu kumpasta da CHP milletvekillerinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla o işleri yapmasından dolayı kumpasın ortaya çıkmasıdır. Kaset ile gelenin yine kaset kumpasıyla, millete kumpas kuranların kumpası ortaya çıktı. Mahkeme kararıyla da kesinleşti. Sonuçta da milletvekilliği düştü. İşin özü kısaca budur."

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde hükümetin yaptığı çalışmaları anlattı.

Toplantıya, Eroğlu, Özkaya ve Yurdunuseven'in yanı sıra, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve partililer katıldı.

AK Parti milletvekilleri basın toplantısı düzenledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti milletvekilleri basın toplantısı düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement