AK Parti Mkyk Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Mkyk Toplantısı

AK Parti Mkyk Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Yargılama süreçleriyle ilgili oluşturulan kafa karışıklığı, Türkiye'ye çok ciddi anlamda zarar verecek bir süreci başlatır.

24.08.2017 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Yargılama süreçleriyle ilgili oluşturulan kafa karışıklığı, Türkiye'ye çok ciddi anlamda zarar verecek bir süreci başlatır." dedi.

Ünal, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunup soruları yanıtladı.

Bir gazetecinin, "12 il başkanı istifa ettikten sonra dördü ile ilgili görevlendirme yapılmıştı. Kalan sekizi ile ilgili görevlendirme yapıldı mı?" sorusu üzerine Ünal, görevlendirmelerin görüşmeler, araştırmalar ve istişareler sonucunda yapıldığını, ilerleyen süreçte de görevlendirmelerin aynı şekilde devam edeceğini söyledi.

" Koray Aydın'ın, Meral Akşener'in 2019'da Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamasına ilişkin ne söylersiniz?" sorusuna ilişkin ise Ünal, şunları kaydetti:

"Siyasetin gündemi kıymetlidir. O yüzden bir şey siyasetin gündemine geldiğinde o şeyin niteliğine ciddi anlamda bakmak gerekir. Bunlar düne kadar 'En iyi ülkücü biziz.' diyorlardı. Bugün 'En iyi merkez sağ biziz.' diyorlar. Yarın ne diyeceklerini, kimin yanında duracaklarını bilmiyoruz. Kimlerle ittifak kuracaklarını bilmiyoruz. Bunlar bir parti olsunlar, parti olduktan sonra muhatap alacak birileri bizim karşımızda olacak. Doğsunlar, emeklemeye başlasınlar, yürüsünler. Siyasette engel aşmak, siyasette kriz yönetmek, değişimi yönetmek kıymetlidir. Bakacağız, göreceğiz. Bizim şu anda bu hareketle ilgili değerlendirme yapmamız için çok erken."

Ünal, Koray Aydın'ın "FETÖ tarafından himayesine alındığını açıkladığın bir yapıya dahil olduysan bir şey değişti ki bu yapıya dahil oldun. O değişen şey nedir?" sorusuna cevap vermesi gerektiğini, bu konuda kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini belirtti.

Konyaspor Başkanı Şan'ın gözaltına alınması

Bir gazetecinin, "FETÖ'nün şifreli iletişim programı ByLock kullandığı iddiasıyla Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'ın gözaltına alınması ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ile akrabalık ilişkisinin gündeme getirmesi konularında eleştiriler yapıldı. Bu konuyu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna Ünal, "Devletin güvenlik sorunu haline gelen bir mesele asla siyasetin müdahalesine açık olamaz." şeklinde cevap verdi.

Hakimleri, savcıları ve onların yargı süreçlerini, hukuki tasarruflarını herhangi bir şekilde siyaset malzemesi haline getirmenin son derece yanlış olduğuna dikkati çeken Ünal, şunları kaydetti:

"O yüzden bizim buradan o meseleyle ilgili birtakım siyasi mülahazaları ifade etmek yerine öncelikli olarak bunu ilgili merciye sormak ve bu konuda da ön yargılarla konuşmamak gerektiğini ve ilgili mahkemenin bu konudaki kararını, gerekçesini bir dinlemek gerektiğini düşünüyorum. Yargılama süreçleriyle ilgili oluşturulan kafa karışıklığı Türkiye'ye çok ciddi anlamda zarar verecek bir süreci başlatır."

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Mkyk Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement