AK Parti Mkyk Üyesi Savaş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Mkyk Üyesi Savaş Açıklaması

AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, "Başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerde istikrar, zenginlik ve gelişme var. Çünkü bu mevcut yapı ve anayasa, 2023 hedeflerini gerçekleştirme noktasında sıkıntı yaratıyor.

05.06.2016 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, "Başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerde istikrar, zenginlik ve gelişme var. Çünkü bu mevcut yapı ve anayasa, 2023 hedeflerini gerçekleştirme noktasında sıkıntı yaratıyor. Bu elbise bu ülkeye dar" dedi.

Savaş, partisinin Aydın İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada 1 Kasım seçimlerinde milletin AK Parti'nin omuzlarına ağır bir yük verdiğini, seçimlerde halkın kendi kaderine el koyduğunu bildirdi.

2019'da yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağına işaret eden Savaş, "Bizim bugünden itibaren çok çalışmamız gerekiyor. Bu çalışmayı 1 Kasım seçim sonuçlarına göre değil de 7 Haziran seçim sonuçlarına göre yapmamız gerekiyor. Gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Vatandaşın gönlünü kalbini alabilmek için. Hem hizmetimizle hem de çok çalışarak o kalbini kazanmamız gerekiyor." diye konuştu.

"Hedefimiz 2023"

Türkiye için önümüzdeki dönemde ekonomi, terör ve yeni anayasayla birlikte başkanlık sisteminin büyük önem taşıdığını belirten Savaş, şöyle devam etti:

"Hedefimiz 2023. Bu hedefe giderken ülkenin önündeki engelleri kaldırmak gerekiyor. Bunlardan bir tanesi yönetim sistemindeki tıkanıklıktır. Eğer 7 Haziran'la 1 Kasım arasında bu ülkede kriz çıkmamışsa, bu dava arkadaşlığından dolayı çıkmamıştır. Eğer başka bir partiden cumhurbaşkanı olsaydı, başka bir partiden başbakan olmuş olsaydı bu ülkede krizi görebilirdik.

Tabi işi şansa bırakmamak gerekiyor. Çünkü parlamenter sistemde kriz doğurmaya müsaittir. Bizim bir an önce yeni bir yapıyı gözden geçirmemiz gerekiyor. Zaten yeni yapı, cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesiyle fiili durum şuanda devam ediyor. Bu fiili durumu yasal çerçeveye oturtmamız lazım. İnşallah önümüzdeki dönem o yiğit, cesur Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yapacağız."

Savaş, darbe ruhunun ortadan kaldırılması, yeni bir anayasa ve bununla birlikte başkanlık sisteminin mutlaka gelmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerde istikrar, zenginlik ve gelişme var. Çünkü bu mevcut yapı ve anayasa, 2023 hedeflerini gerçekleştirme noktasında sıkıntı yaratıyor. Bu elbise bu ülkeye dar." ifadesini kullandı.

"Terör bu ülkenin gündeminden çıkacak"

Terörle mücadele konusuna da değinen Savaş, "Sayın başbakanımız da söyledi. Terör bu ülkenin gündeminden çıkacaktır. Kesin çıkacak ve kararlılıkla mücadele devam ediyor. 2023'e giderken ülkenin önündeki en büyük engellerden bir tanesi de budur. Bunun da üstesinden geleceğiz" dedi.

Savaş, önceki gün Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası ilçesinde dalış turizmini canlandırılması amacıyla batırılan uçağa ilişkin, "Onlar batırmakla meşgul, onların işi batırmaktır. Ama biz hep çıkartıyoruz, hep uçuruyoruz. Hava yolunu halkın yolunu yaptık, Türkiye uçuyor. 2019 yılında da o belediye binasının önüne AK Parti'nin bayrağını dikeceğiz" diye konuştu.

Toplantıya AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Mkyk Üyesi Savaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alanya'da apartmanın 3. katından düşen kız çocuğu yaralandı
    13:54 Alanya'da apartmanın 3. katından düşen kız çocuğu yaralandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir apartmanın 3. katından düşen 9 yaşındaki kız çocuğu yaralandı. Olayın ardından kız çocuğu hastaneye kaldırıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu
    13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu. Erdoğan, otobüsle geçtiği güzergahta vatandaşları selamladıktan sonra Valilik makamında Vali Mahmut Demirtaş ile görüştü. Daha sonra mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı'na hareket etti.

  • Emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu
    13:53 Emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu

    TÜİK'in istatistiklerine göre, emekli ve yaşlılara yapılan yardımlar, sosyal harcamaların en büyük bölümünü oluşturdu. 1 trilyon 267 milyar 924 milyon liralık sosyal yardımların 567 milyar 450 milyon TL'si emekli ve yaşlılar için yapıldı. Sosyal koruma harcaması 2022'de bir önceki yıla göre yüzde 60,2 artış göstererek, 1 trilyon 291 milyar 77 milyon TL oldu. Sosyal koruma yardımlarında ise en büyük harcama 567 milyar 450 milyon TL ile emekli/yaşlılara yapılan harcamalar oldu.

  • Emekliler, düşük maaşlara tepki gösterdi
    13:53 Emekliler, düşük maaşlara tepki gösterdi

    Emekliler, düşük maaşlarını artırma taleplerine yanıt vermeyen iktidarın, ulaşım, tarım kredi marketleri, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolarda özel indirim başlatılacağını ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Emekliler, sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdi.

  • CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı
    13:53 CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı

    CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirli seçmenlere pazar günü yapılacak seçimlerde sandığa gitmeleri çağrısı yaptı. Nalbantoğlu, İzmir'in iradesini kırmaya çalışanlara karşı dik duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti ve İzmirlilerin demokrasi ve özgürlük temelli kazanımlarını korumak için sandığa gitmelerinin yurttaşlık görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca, AKP adayının algı ve illüzyon yaratma üzerinden kampanya yürüttüğünü ancak İzmirlilerin buna karşı karınlarının tok olduğunu ifade etti.

  • Çorum'da Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 2 Kişi Yaralandı
    13:51 Çorum'da Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 2 Kişi Yaralandı

    Çorum'un Bahçelievler Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Ceyhan Belediyesi İslahiye'de İftar Sofrası Kurdu
    13:50 Ceyhan Belediyesi İslahiye'de İftar Sofrası Kurdu

    Ceyhan Belediyesi, Ramazan ayında dayanışmayı pekiştirmek için İslahiye'de iftar programı düzenledi. İslahiye konteyner kentte depremzede vatandaşlarla birlikte kurulan sofrada bir araya gelen Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, deprem süresince sundukları destekten bahsetti ve dayanışma mesajı verdi.

  • 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü Seyhan Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    13:50 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü Seyhan Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ı ziyaret etti. Başkan Karalar, 'Kadın futbol takımlarımızın mutlak suretle desteklenmesi gerekiyor. Göreve geldiğimizden itibaren imkanlarımız dahilinde  sporun ve sporcunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz' dedi.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti
    13:50 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ve İzmir milletvekilleriyle birlikte Alevi Bektaşi Federasyonu'nu ziyaret etti. Federasyonun Genel Başkanı Mustafa Aslan, 'Tüm Alevi canlar sandığa gitmeli. Küskünlüklerini sandığa yansıtmamalı. 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın, ülkeyi ne hale getirdiğini anlatmamıza gerek yok. Her geçen gün ekonomi, adalet anlamında geri gidiyor. Bunu değiştirmeliyiz' dedi.

  • Karadeniz'de Balıkçılar Sezonu Erken Bıraktı
    13:49 Karadeniz'de Balıkçılar Sezonu Erken Bıraktı

    Karadeniz'de balıkçılar, balık boylarının istenilen seviyede olmaması nedeniyle erken paydos yaptı. Balıkçılar, sürdürülebilen avcılığın devamı için paydos ederek, gelecek sezon için hazırlıklara başladıklarını söylediler.

  • Kaldırımda yürüyen kadın, inşaata dalan otomobilin altında kalmaktan son anda böyle kurtuldu
    13:49 Kaldırımda yürüyen kadın, inşaata dalan otomobilin altında kalmaktan son anda böyle kurtuldu

    Tuzla'da meydana gelen kazada, kontrolden çıkan otomobil inşaat alanına daldı. Araç sürücüsü kazayı burnu bile kanamadan atlatırken, kaldırımda yürüyen bir kadın ise ölümden kıl payı kurtuldu. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

  • Halil Pekdemir, Pamukkale'deki Seçim Çalışmalarında On Binlerce Kişiye Ulaştı
    13:49 Halil Pekdemir, Pamukkale'deki Seçim Çalışmalarında On Binlerce Kişiye Ulaştı

    Denizli siyasetinin tecrübeli isimlerinden Halil Pekdemir, Pamukkale'deki seçim çalışmaları kapsamında bugüne kadar on binlerce kişiye ulaştı. Pekdemir, gündüz sokak sokak esnaf geziyor, akşamları mahalle buluşmaları, kahve toplantıları ve ev ziyaretlerinin yanı sıra iftar yemekleri düzenleyerek seçmenlere ulaşıyor.


Advertisement