AK Parti'nin Amasya Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Amasya Mitingi

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasya'ya şehir hastanesi standartlarında 600 yataklı bir devlet hastanesi yapacaklarını söyledi.

22.03.2019 20:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasya'ya şehir hastanesi standartlarında 600 yataklı bir devlet hastanesi yapacaklarını söyledi.

Erdoğan, partisince Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti.

Amasya'da Valilik de yapan Ziya Paşa'nın, "Düşmanlara ahbabını zemm oldu zerafet/ Dildardan ağyara şikayet yeni çıktı/Sadıkları tahkir ile red kaide oldu/Hırsızlara ikramü inayet yeni çıktı/Hak söyleyen evvel dahi menfur idi gerçi/ Hainlere amma ki riayet yeni çıktı." dizelerini okuyan Erdoğan, vatandaşlara, "Ülkesine ve milletine sadakatle hizmet edenlerin yanında yer alanlara, 31 Mart'ta Amasya'nın söylecek bir çift sözü var mı? Ülkesini yabancılara şikayet edenlere, değerleri ve tarihi üzerinden milletini aşağılayanlara 31 Mart'ta Amasya'nın verecek bir mesajı var mı? Doğruları söylediğiniz için bize saldıranlara 31 Mart'ta Amasya'nın şöyle sağlamından bir Osmanlı tokatını sandıkta vuracak azmi var mı?" diye sordu.

Erdoğan, 22 Haziran'ın Amasya tamiminin yayımlanmasının 100. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "Bir asır sonra Amasya yeniden bir tarih yazmaya hazırlanıyor mu? Öyleyse şimdi öyle bir cevap verin ki içeride ve dışarıda duymayan kalmasın. " ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara, 31 Mart'ta istiklaline ve istikbaline, ülkeye ve şehre, milli irade, demokrasi ve kalkınmaya, hizmet siyasetine, gönül belediyeciliğine sahip çıkıp çıkmayacaklarını soran Erdoğan, alana kurulan dev ekrandan Amasya'ya yapılan yatırımlara ilişkin videoyu izletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "17 senedir ne yaptınız?" sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Şimdi size ekranda gösterdiğim sadece Amasya'ya yaptıklarımızın bir kısmı, Türkiye'ye değil. Bay Kemal, senin bunlardan haberin var mı? Biz 17 yılda Amasya'ya sadece 10,2 katrilyon tutarında yatırım yaptık." diye konuştu.

Erdoğan, bin 239 yeni derslik inşaa ettiklerini ve bugün 18 bin öğrenciye, 591 öğretim üyesine sahip Amasya Üniversitesi'ni de şehre kazandırdıklarını belirterek, bu yıl içinde Merzifon ve Gümüşhacıköy'de 300'er kişilik yüksek öğrenim yurtları ile bir kaç yıla kadar da 750 kişilik bir yüksek öğrenim yurdunu daha açacaklarını bildirdi.

Amasya, Merzifon ve Suluova'ya gençlik merkezleri ile kente 2 bin 500 kişilik spor salonu inşa ettiklerini de anlatan Erdoğan, Merzifon'a yapılacak spor salonu ihalesinin ise devam ettiğini söyledi.

Amasya'ya Sofular Millet Bahçesini kazandırmak için çalışmaları başlattıkları bilgisini de paylaşan Erdoğan, "Amasyalı ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarımıza, engellilerimize toplam 826 trilyon tutarında sosyal yardım yaptık." dedi.

Erdoğan, 300 yataklı Amasya Devlet Hastanesi ve 150 yataklı Merzifon Karamustafa Paşa Devlet Hastanesi'nin de aralarında olduğu 10 hastane ile toplam 19 tesisi şehre kazandırdıklarını vurguladı.

Sağlıkta yapılan diğer yatırımlara ilişkin de bilgi veren Erdoğan, "Şimdi buradan bir müjde veriyorum; Amasya'ya şehir hastanesi standartlarında 600 yataklı bir devlet hastanesi yapacağız. İnşallah en kısa sürede gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlayıp, bu hastanenin inşaatına başlayacağız. Ayrıca Amasya'ya kazandıracağımız 12 sağlık tesisimiz de proje ve ihale aşamasındadır." diye konutu.

Amasya'da 4 bin 839 konut projesini hayata geçirdiklerini de anımsatan Erdoğan, İmar Barışı'yla da 39 bin vatandaşın sıkıntısını çözdüklerini söyledi.

Ulaşımda yapılan yatırımlara da değinen Erdoğan, kentte 29 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 252 kilometreye ulaştırdıklarını belirtti.

Amasya'da 5 tünel yaptıklarını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu ne demek biliyor musunuz? Biz Ferhat'ız, Şirin burada. Dağları deldik, Şirin'e ulaştık. Yapımı devam eden Merzifon Havaalanı yolunu ve Amasya- Erbaa ayrımı- Reşadiye yolundaki çalışmaları bu yıl, Amasya çevre yolunu ve Ladik- Taşova yolunu ise seneye tamamlıyoruz. Köprüleri ve köprülü kavşağıyla birlikte Merzifon- Çorum ayrımı, Mecitözü-Amasya- Turhal ayrımı yolunu ve Amasya- Turhal - Tokat yolunu da bir sonraki yıl bitiriyoruz. Çarşamba - Ayvacık -Taşova yolunu 2023 yılına kadar bitiriyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun- Amasya- Çorum- Kırıkkale hızlı tren projesinin 3 kesim halinde etüt çalışmalarının da devam ettiğini dile getirerek, "Bu hızlı tren hattıyla Amasya bir taraftan Karadeniz'e, bir taraftan da İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ne bağlanacak. Ayrıca Yerköy-Kırşehir- Aksaray- Ulukışla demiryolu projesinin tamamlanmasıyla Samsun- Mersin limanları arası demiryolu bağlantısı sağlanarak, kuzeyden güneye kısa sürede ulaşılmış olacak." diye konuştu.

Merzifon Havalimanı'na terminal binasını kazandırarak modernize ettiklerini de aktaran Erdoğan, "Havaalanımızın yolcu trafiği geçtiğimiz yıl 183 bine ulaştı." dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Amasya Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement