AK Parti'nin Antalya Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Antalya Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın yapılacak milletvekili seçimlerinin bir kader seçimi olduğunu belirterek "Herkes Türkiye'nin kaderi için, çevre bölgelerin kaderi için, insanlığın kaderi için sandığa gitsin.

06.06.2015 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın yapılacak milletvekili seçimlerinin bir kader seçimi olduğunu belirterek "Herkes Türkiye'nin kaderi için, çevre bölgelerin kaderi için, insanlığın kaderi için sandığa gitsin. Bu kaderi belirlerken de barış içinde, suhuletle, tam bir basiret ve huzur içerisinde sandığa gidilsin" dedi.

Davutoğlu, partisince Antalya Turgut Özal Spor Salonu yanındaki alanda düzenlenen mitingdeki konuşmasına, gönülleri Akdeniz gibi engin Antalyalıları, Torosların yiğitlerini, Türkmen obalarını, engin Akdeniz'i, Akdeniz'den gelen rüzgarı selamlayarak başladı.

Antalya'nın manevi değerlerine, Abdal Musa'ya, son devrin alimlerinden Ahmed Hamdi Akseki'ye, Hilmi Tunahan'a, Torosların alimlerine ve evliyalarına da selam gönderen Davutoğlu, Antalya'da kendisini muhteşem bir kalabalığın karşıladığını söyledi.

Antalya'nın 80'inci mitingi olduğunu, Konya'da 81'inci mitingiyle seçim kampanyasını tamamlayacaklarını ifade eden Davutoğlu, Toroslar'da büyürken Antalya ve Konya'yı iki evi olarak gördüğünü anlattı.

Başbakan Davutoğlu, Antalya'nın ilçelerini tek tek sayarak, kentin kendisini gönül sıcaklığıyla karşıladığını, bu nedenle Antalya ile her zaman gurur duyduğunu ve bu manzaranın hiçbir zaman zihninden çıkmayacağını ifade etti. Davutoğlu, Süper Lig'e çıkan Antalyaspor'a da başarılar diledi.

Bugün seçim kampanyasının son günü olduğunu ve son mesajlarını vereceğine işaret eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Her şeyden önce yarınki seçimlerin milletimiz, Türk İslam coğrafyası ve tüm insanlık için hayırlısı olmasını diliyorum. Bu seçimlerin en önemli kriterlerinden birisi kimin, hangi partinin tüm Türkiye'yi kucakladığı kriteridir. Bakınız bu benim 80'inci vilayeti ziyaretim. 109 miting yaptım, çok sayıda ilçede halkla buluştum, Almanya'da bulundum. Bu yoğun programı yaparken tek hedefim vardı: Türkiye'de 78 milyonu kucaklamak. Hakkari'de de Edirne'de de Diyarbakır'da da İzmir'de de Rize'de de Antalya'da da Türkiye'nin her köşesinde miting yaptık. Hamdolsun, tüm mitinglerde kardeşlik, barış, istiklal, istikbal davamızı anlattı. Ayrım yapmadık, herkesi bağrımıza bastık, her yerde aynı coşkuyla karşılandık."

"Bu seçim bir kader seçimidir"

Antalya, İzmir, Diyarbakır, Hakari ve Yüksekova'da da al bayrağı dalgalandırdıklarını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim için hedef, milli birliğin teminat altına alınmasıdır. Diğer lideri de izlediniz. Onlar her yere gidebildi mi? Al bayrağı her yerde dalgalandırabildi mi? Buraya gelip milliyetçilikten bahsedenler, Türkiye'nin her köşesinde bu al bayrağı dalgalandırabildi mi? Buraya gelip cumhuriyetçilikten bahsedenler, her yerde cumhuriyet çocuklarıyla buluşabildi mi? Bir tek parti var, bir tek genel başkan. Hamdediyorum, Toroslar'dan aldığım o milli bilince hamdediyorum, idrakimize hamdediyorum. Çünkü bir tek biz her yeri dolaştık. Şu mesajı verdik;  bu seçim, bir kader seçimidir. Herkes Türkiye'nin kaderi için, çevre bölgelerin kaderi için, insanlığın kaderi için sandığa gitsin. Bu kaderi belirlerken de barış içinde, suhuletle, tam bir basiret ve huzur içerisinde sandığa gidilsin."

- "Açık bir şekilde seçime yönelik bir provokasyon var"

Davutoğlu, seçim kampanyası kapsamında tüm Türkiye'yi dolaştıklarını dile getirerek, "Her zaman, her yerde daha ilk gün, Erzurum'da barış ve sulh içinde, karşılıklı anlayış içerisinde seçim kampanyası yürütülmesi çağrısında bulunduk. Hamdolsun, bu kampanya döneminde her zaman barış ve bu suhuleti koruma imkanı oldu. Küçük olaylar dışında, istemeyen olaylar dışında herhangi bir olay yaşanmadı" diye konuştu.

HDP'nin Diyarbakır mitingindeki patlamaya değinen Davutoğlu, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Dün Diyarbakır'da kirli bir el, provokatif bir el, Diyarbakır'da HDP mitinginde iki el yapımı bomba patlamasına sebebiyet verdi. Bunu kim yaptıysa, hangi gerekçeyle yaptıysa hedef sadece bir parti değil, hedef Türkiye'dir, Türkiye'nin demokrasisidir. En şiddetli şekilde kınıyoruz, bu kirli elin sahibini yakalayabilmek, adalete teslim edebilmek için de her şeyi yapacağız.

Ancak Diyarbakır başta olmak üzere, tüm vilayetlerimize ve vatandaşlarımıza buradan çağrıda bulunuyorum. Yarın seçime giderken hiçbir tereddüt hissetmeyiniz. Öz iradenizle, öz güveninizle milli iradeyi hayata geçirmek için sandıklara gidiniz. Bu kirli eli mutlaka çıkarıp adalete teslim edeceğiz. Ama kimse de bundan hareketle seçimlerin kaderini, yöneltilebilecek tehditler üzerinden istismara kalkmamalıdır. Açık bir şekilde seçime yönelik bir provokasyon var."

Başbakan Davutoğlu, "Milli iradeye yönelik tüm saldırılara karşı dimdik duracak mıyız? Hangi partiye karşı olursa olsun seçim sandığına müdahale etmeye kalkarsa 'Yeter söz sadece milletin' diyecek miyiz? Demokrasinin, seçimin erdemi burada. Yarın akşam milli iradeyi hep beraber göreceğiz. Yarın akşam neticeler açıklandığında herkes milli iradeye saygı göstermelidir. Kimse tehditle ve şantaj üzerinden milli iradeyi etkilemeye kalkmamalıdır" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Antalya Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement