AK Parti'nin Elazığ Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Elazığ Mitingi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, "21 Haziran'da stadyumun temelini atıyoruz.

01.06.2018 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, " 21 Haziran'da stadyumun temelini atıyoruz. Stadyum üzerinden siyaset yapanlar, yalan üretenlere kötü haberim var. 21 Haziran'da ilk kazmayı vuruyoruz, hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen partisinin Elazığ mitinginde yaptığı konuşmada, yeni sistemde taş üstüne taş koyanlarla yola devam edeceklerini belirtti.

24 Haziran'ın güçlü demokrasinin, yüzü millete dönük siyasetin miladı olacağını vurgulayan Yıldırım, alandaki vatandaşlara "24 Haziran'da milletin emanetine göz diken bu mirasyedicilere bir Osmanlı tokadı vurmaya hazır mısınız?" diye sordu. Vatandaşlar Yıldırım'a "Evet" cevabını verdi.

AK Parti'nin Türkiye'nin her ilinde vatandaşa açık bir dost kapısı olduğunu anlatan Yıldırım, "AK Parti'nin kardeşliğin, birliğin, beraberliğin teminatıdır." ifadesini kullandı.

Yıldırım, "AK Parti, 16 yıllık döneminde Türkiye'yi 3 kat büyüttü. Türkiye, ihracatta 16 yılda 4,5 kat büyüdü. Türkiye'de AK Parti ile hayalleri gerçeğe dönüştürdük." dedi.

Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmak için gece gündüz çalıştıklarına işaret eden Yıldırım, sınırda, Irak'ın kuzeyinde, Suriye'de görev yapan askerlere selam gönderdi, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Harput Kalesi, UNESCO listesinde

AK Parti'nin ülkeye yaptığı yatırımlara değinen Başbakan Yıldırım, Elazığ'a yapılan ve yapılacak yatırımlara ilişkin de bilgi verdi.

Harput Kalesi'nin UNESCO listesine alındığının müjdesini veren Yıldırım, 16 yılda Elazığ'a 16 milyar likalık yatırım yapıldığını, 2003'te Elazığ'da 33 kilometre bölünmüş yol bulunduğunu, bunun 10 kat artırılarak 322 kilometre bölünmüş yol ilave edildiğini aktardı.

Malatya, Diyarbakır, Bingöl'ü bölünmüş yollarla Elazığ'a bağladıklarını bildiren Yıldırım, kentte Battal Gazi Köprüsü'nün yapılacağını açıkladı.

Alandaki gençlere seslenen Yıldırım, "21 Haziran'da stadyumun temelini atıyoruz. Stadyum üzerinden siyaset yapanlar, yalan üretenlere kötü haberim var. 21 Haziran'da ilk kazmayı vuruyoruz, hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu.

Elazığspor'a sahip çıkılacak

Elazığspor'a da sahip çıkacağına işaret eden Yıldırım, Elazığ'ı Süper Lig'de görmek için ne gerekiyorsa yapılacağını vurguladı.

Yıldırım, kentte 2 bin 200 yeni derslik yaptıklarını, demiryollarının yarısını yenilendiklerini, Elazığ Havalimanı'na ikinci bir pist daha yapıldığını belirterek, Palu-Genç- Muş demiryolunun yenilenmesi ile Diyarbakır-Elazığ hızlı tren projesinin etüt çalışmalarının devam ettiğini, projeler bittikten sonra yatırım için adım atılacağını kaydetti.

Kentin ekonomisinin büyüdüğüne değinen Yıldırım, "Bu sene Elazığ'a gelen turist sayısı 3 kat arttı, 320 bini buldu. Bu, terör olmayınca, huzur olunca, güvenlik olunca ekonomi de büyüyor, turizm de gelişiyor ve bundan Elazığlı da Türkiye'deki vatandaşlarımızın tamamı da istifade ediyor." değerlendirmesini yaptı.

Elazığ Şehir Hastanesi'nin açılışı 23 Temmuz'da

Elazığ'a 7 hastane yaptıklarını anımsatan Başbakan Binali Yıldırım, 23 Temmuz'da Elazığ Şehir Hastanesi'nin de açılışının gerçekleştirileceğini bildirdi.

Yıldırım, 15 yılda Elazığ'a tarım ve hayvancılık alanında 750 milyon lira destek verdiklerini, 11 baraj yaptıklarını, 5 baraj ve bir göletin yapımının devam etiğini aktardı.

Kanatlı Barajı'nın yapımın sürdüğünü belirten Yıldırım, baraj ile 70 bin dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını vurguladı.

Notlar

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından AK Parti Elazığ milletvekili adaylarını tanıttı. Aday tanıtımında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar da yer aldı.

Yıldırım, daha sonra vatandaşlara satranç takımı dağıttı.

Başbakan Yıldırım'a, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve AK Parti'nin bölge milletvekilleri eşlik etti.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Elazığ Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement